Prašak za pecivo sprečava da se vaša kosa masti
Iako na tržištu danas postoji veliki broj šampona namenjenih svim tipovima kose, sve je više žena koje se okreću organskim proizvodima pa neretko posežu za receptima iz kućne radinosti, najviše svojih baka, kako bi im kosa bila blistava i zdrava.
Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo. Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku rešava peruti i različitih nečistoća koje su posledica uticaja svakakvih hemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.
Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smesu, pomešajte samo jednu kašičicu praška za pecivo i jednu šoljicu vode. Smesu pre upotrebe dobro protresite i nanesite na teme i doslovno utrljate prstima poput masaže.
Nakon što ste naneli svoj domaći šampon, isperite prašak za pecivo sa pola šoljice jabukovog sirćeta. Ukoliko vam se čini da je miris sirćeta prejak, možete pomešati samo jednu kašičicu i šoljicu vode i time isprati svoje teme.
Primetićete kako vaša kosa ispočetka malo čudno reaguje na ovu kombinaciju praška za pecivo i sirćeta, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Reč je o tome što je vaš komercijalni šampon, zbog hemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj temena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.