Прашак за пециво спречава да се ваша коса масти
Иако на тржишту данас постоји велики број шампона намењених свим типовима косе, све је више жена које се окрећу органским производима па неретко посежу за рецептима из кућне радиности, највише својих бака, како би им коса била блистава и здрава.
Један од свакако најбољих састојака за домаћи шампон је прашак за пециво. Његова највећа предност је то што вас у тренутку решава перути и различитих нечистоћа које су последица утицаја свакаквих хемикалија које свакодневно наносите на своју косу.
Уколико бисте радије сваки пут припремали нову смесу, помешајте само једну кашичицу прашка за пециво и једну шољицу воде. Смесу пре употребе добро протресите и нанесите на теме и дословно утрљате прстима попут масаже.
Након што сте нанели свој домаћи шампон, исперите прашак за пециво са пола шољице јабуковог сирћета. Уколико вам се чини да је мирис сирћета прејак, можете помешати само једну кашичицу и шољицу воде и тиме испрати своје теме.
Приметићете како ваша коса испочетка мало чудно реагује на ову комбинацију прашка за пециво и сирћета, али не брините јер ће све доћи на своје након неколико дана. Реч је о томе што је ваш комерцијални шампон, због хемикалија које садржи, уништио један слој темена који је заслужан за природна уља која хране косу.