Prženice punjene čokoladom
Ukrašene malinama!
Potrebno:
- 2 šolje svežih malina (+ još malo za dekoraciju)
- ¼ šolje šećera
- 2 jajeta + 2 belanceta
- 1 šolja mleka
- 1 ½ kafena kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 8 parčića hleba (preporučujemo da to bude tost hleb)
- 100g čokolade za kuvanje, krupno sečene
Priprema:
Rernu zagrejati na 180°C.
U blenderu izmiksati maline i 2 ½ supene kašike šećera. Procediti pire, izbaciti semenke i sos ostaviti sa strane.
Izmešati belanca i 2 jajeta. Dodati mleko, vanilin šećer, so i preostali šećer. Dobro promešati.
Zagrejati masnoću u tiganju na srednjoj vatri. Dva parčeta hleba natopiti u smesi od jaja, pa ih staviti u tiganj i odozgo posuti četvrtinom čokolade. Potopiti još dva parčeta hleba u jaje, pa ih staviti preko čokolade i pritisnuti čvrsto, ali nežno, kako bi se hleb prilepio.
Pržiti tri minuta, okrenuti pažljivo, pa pržiti još tri minuta. Prebaciti na rebrasti pleh.
Kada su sve prženice gotove i u plehu, zapeći ih u rerni desetak minuta.
Svaku porciju iseći dijagonalno na pola, poprskati sa malo sosa od malina i dekorisati svežim malinama.