Прженице пуњене чоколадом
Украшене малинама!
Потребно:
- 2 шоље свежих малина ( још мало за декорацију)
- ¼ шоље шећера
- 2 јајета 2 беланцета
- 1 шоља млека
- 1 ½ кафена кашичица ванилин шећера
- прстохват соли
- 8 парчића хлеба (препоручујемо да то буде тост хлеб)
- 100г чоколаде за кување, крупно сечене
Припрема:
Рерну загрејати на 180°Ц.
У блендеру измиксати малине и 2 ½ супене кашике шећера. Процедити пире, избацити семенке и сос оставити са стране.
Измешати беланца и 2 јајета. Додати млеко, ванилин шећер, со и преостали шећер. Добро промешати.
Загрејати масноћу у тигању на средњој ватри. Два парчета хлеба натопити у смеси од јаја, па их ставити у тигањ и одозго посути четвртином чоколаде. Потопити још два парчета хлеба у јаје, па их ставити преко чоколаде и притиснути чврсто, али нежно, како би се хлеб прилепио.
Пржити три минута, окренути пажљиво, па пржити још три минута. Пребацити на ребрасти плех.
Када су све прженице готове и у плеху, запећи их у рерни десетак минута.
Сваку порцију исећи дијагонално на пола, попрскати са мало соса од малина и декорисати свежим малинама.