ŠAMPIONSKI MENI: Šta je na jelovniku NEPOBEDIVOG Noleta
Đoković otkrio italijanskom magazinu sve tajne njegove zdrave ishrane
Nije tajna da Novak Đoković praktikuje ishranu bez glutena. Naš proslavljeni teniser ima specijalni meni koji mu omogućava višečasovno vežbanje i iscrpna takmičenja. Evo šta se sve nalazi u njegovom jelovniku.
Svakodnevna ishrana se sastoji od jaja, variva, orašastih plodova, svežeg mesa, ribe, pilećeg mesa, određenih mlečnih proizvoda, voća i povrća.
Žitarice i skrob, kao što su pirinač, kukuruz, heljda i krompiri, takođe su deo Noletove ishrane, ali izbegava da ih konzumira bez aditiva i konzervansa.
- Izgubio sam i kilograme, ali mi je ova ishrana pomogla i da moji pokreti postanu mnogo brži i određeniji, a ja se osećam zaista sjajno - rekao je Novak Đoković u intervjuu za italijansko izdanje magazinu GQ.
DORUČAK
Čaj, grejpfrut, đevrek bez glutena sa krem sirom, jaja pripremljena na koji god način želite, slanina.
RUČAK
Salata, hamburger na grilu, pomfrit, somun ili hleb, ali bez glutena, majonez, ledeni čaj.
UŽINA
Tanko isečen tvrdi sir ili kačkavalj.
VEČERA
Salata, dresing sa uljem i sirćetom, losos pripremljen sa puterom i limunom, smeđi pirinač i povrće. Čokoladni kolačići bez glutena.