Slatka pizza
Ako volite svežu nanu, sitno seckane listiće možete posuti po pizzi, kako biste osvežili ovaj specijalitet, ali i poboljšali varenje.
Potrebno:
- lisnato testo
- 125gr malina
- 125gr jagoda
- 1 jabuka
- 125g kristal šećera
- 100g slatke pavlake
- kokos
Priprema:
Napravite marmeladu od malina, jagoda i šećera: kuvajte desetak minuta.
Testo razvijte u krug i prebacite u tepsiju, tako da bude veće od dna, tj. da možete da napravite uzdignute ivice. Izbodite viljuškom testo na nekoliko mesta, pa stavite u rernu na 210° na 10 minuta. Posle par minuta izvadite tepsiju i razmažite kašičicu džema po testu, pa vratite u rernu na minut-dva... Postupak sa marmeladom ponovite još četiri puta. Kad je testo dobro pečeno, izvadite ga iz rerne.
Jabuke isecite na deblje kriške i blago ih grilujte, pa ih stavite na testo. Umutite slatku pavlaku i stavite je na pizzu tako da imitira rastopljenu mocarelu. Picu pospite kokosom, kako biste simulirali efekat parmezana.
Slatku pizzu možete praviti i tako što ćete testo, umesto marmeladom, mazati nutelom, a odozgo ređati šumsko voće.