SOČNO, GURMANSKI: Ćureća čizburger vekna
12.12.2014.
08:39
Komentari (0)
Jer, ako je nešto bolje od obične vekne od mesa, to je onda ova – ćureća čizburgera varijanta.
Potrebno:
- 1 kafena kašičica ulja
- 7 šnita slanine (ili više)
- 450g mlevenog ćurećeg mesa
- 1 šolja rendanog kačkavalja
- 1 jaje
- ½ glavice crnog luka, sitno seckane
- 1 parče hleba, mrvljeno
- 2 supene kašike Vorčester sosa
- 2 kafene kašičice belog luka u prahu
- ¼ kafene kašičice bibera
- ¼ šolje sosa od paradajza
- 2 supene kašike senfa
- 1 ½ supena kašika smeđeg šećera
Priprema:
Da li ste videli ovaj recept - ZA PRAVE GURMANE: Harmonika krompir?
Rernu zagrejati na 175°C. Na srednjoj vatri zagrejati ulje i propržiti slaninu da bude reš, pa je ostaviti 5 minuta da se prohladi. Ocediti je na kuhinjskom ubrusu, pa je izmrviti kad se ohladi. Potom, dobro pomešati slaninu sa mlevenim mesom, kačkavaljem, jajetom, crnim lukom, hlebom, Vorčester sosom, belim lukom u prahu i biberom. Smesu prebaciti u sud za pečenje i formirati oblik vekne. Pomešati sos od paradajza, senf i smeđi šećer u činiji i mešati sve dok se šećer ne rastopi. Sosom preliti veknu, pa je peći otprilike 45 minuta – 1 sat.