Topli kolač od kruške
26.07.2014.
10:41
Komentari (0)
Odlično ide uz kruškovaču!
Potrebno:
- šoljica oraha,
- šoljica brašna,
- pola kašičice cimeta,
- pola kašičice sode bikarbone,
- četvrt kašičice muskatnog oraščića,
- četvrt kašičice soli,
- šoljica smeđeg šećera,
- 5 kašika putera
- 2 veća jajeta
- četvrt šoljice soka od kruške
- kruška
- kašika mleka
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. U tepsiju staviti orahe i peći 10 minuta, zatim ih ih ostaviti da se ohlade, pa ih samleti. Rernu ostaviti uključenu.
Izmešati brašno, cimet, sodu bikarbonu, muskatni oraščić i so, a u drugoj mikserom umutiti maslac, jaja i sok dok se lepo ne ujednače. Zatim pomešati obe smese s kruškom iseckanom na kockice. Staviti u kalup.
Peći oko 25 minuta. U posudi na srednjoj temperaturi kuvati mlevene orahe, šećer i mleko. Pustiti neka prokuva i neprestano mešati dok se masa ne zgusne. Vruću smesu preliti preko kolača. Pošto odstoji tri minuta, iseći ga i poslužiti dok je još vruć.