Топли колач од крушке
26.07.2014.
10:41
Коментари (0)
Одлично иде уз крушковачу!
Потребно:
- шољица ораха,
- шољица брашна,
- пола кашичице цимета,
- пола кашичице соде бикарбоне,
- четврт кашичице мускатног орашчића,
- четврт кашичице соли,
- шољица смеђег шећера,
- 5 кашика путера
- 2 већа јајета
- четврт шољице сока од крушке
- крушка
- кашика млека
Припрема:
Загрејати рерну на 180 степени. У тепсију ставити орахе и пећи 10 минута, затим их их оставити да се охладе, па их самлети. Рерну оставити укључену.
Измешати брашно, цимет, соду бикарбону, мускатни орашчић и со, а у другој миксером умутити маслац, јаја и сок док се лепо не уједначе. Затим помешати обе смесе с крушком исецканом на коцкице. Ставити у калуп.
Пећи око 25 минута. У посуди на средњој температури кувати млевене орахе, шећер и млеко. Пустити нека прокува и непрестано мешати док се маса не згусне. Врућу смесу прелити преко колача. Пошто одстоји три минута, исећи га и послужити док је још врућ.