Torta od mlevenog mesa
19.07.2014.
11:59
Komentari (0)
Zovu je "kraljica torti"!
Potrebno:
- 500g mlevenog mesa
- 200g šampinjona
- 200g dimljene šunke (ili pečenice)
- 150g maslaca
- 100g kačkavalja
- 50g svežeg mleka
- 40g brašna
- 2 supene kašike prezli
- so, crni biber, kim, oraščić
Priprema:
Zagrejati polovinu količine maslaca i na njemu propržiti seckane pečurke i šunke. Dodati mleveno meso i promešati dobro. Posoliti i začiniti.
Na preostalom maslacu propržite brašno dok ne dobije zlatnu boju, pa dodati mleko i mešati, da se ne bi zgrudvalo. Dobijenim bešamel sosom prelijte meso i dobro promešajte.
Podmažite kalup za tortu i pospite prezle, pa sipajte smesu od mesa i odozgo pospite prezle.
Pecite 15-ak minuta u prethodno ugrejanoj rerni (na 200°C).
Kad izvadite iz rerne ostavite 2-3 minuta da se prohladi, pa istresite na pleh.
Pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se zatopi (2-5 minuta).