Торта од млевеног меса
19.07.2014.
11:59
Коментари (0)
Зову је "краљица торти"!
Потребно:
- 500г млевеног меса
- 200г шампињона
- 200г димљене шунке (или печенице)
- 150г маслаца
- 100г качкаваља
- 50г свежег млека
- 40г брашна
- 2 супене кашике презли
- со, црни бибер, ким, орашчић
Припрема:
Загрејати половину количине маслаца и на њему пропржити сецкане печурке и шунке. Додати млевено месо и промешати добро. Посолити и зачинити.
На преосталом маслацу пропржите брашно док не добије златну боју, па додати млеко и мешати, да се не би згрудвало. Добијеним бешамел сосом прелијте месо и добро промешајте.
Подмажите калуп за торту и поспите презле, па сипајте смесу од меса и одозго поспите презле.
Пеците 15-ак минута у претходно угрејаној рерни (на 200°Ц).
Кад извадите из рерне оставите 2-3 минута да се прохлади, па истресите на плех.
Поспите ренданим качкаваљем и вратите у рерну да се затопи (2-5 минута).