Загрејаће вас и хидрирати ТОКОМ ПОСТА - Најбољи рецепт за РИБЉУ ЧОРБУ, одличан предлог за сваку посну трпезу
Веома укусно, хранљиво и здраво јело. Идеално за почетак сваке славске трпезе.
Пост почиње за два дана. Уколико постите или славите посну славу, ево предлога за дивну рибљу чорбу са којом можете започети славску гозбу.
За кашу:
- 6-8 главица црног лука
- 2 шаргарепе
За рибу:
око 1 кг рибе (речне)
1/2 лимуна
1 кашика зачина ц (вегете)
3 чена белог лука
Остали састојци:
- 3-4 ловорова листа
- око 20 зрна црног бибера
- везица целера
- везица першуна
- 1 паприка бабура
- 1 лимун
- 1 кашика алеве паприке
- 3 чена белог лука
- 2 кесице додатка за рибљу чорбу
- 2 дл куваног парадајза
- 2 дл белог вина
Издинстати ситно исецкан црни лук, ситно исецкану шаргарепе. Потом смесу ставити у блендер и направити кашу.
Рибу за чорбу попрскати са пола лимуна, 1 супеном кашиком зачина ц, исецканим (или изгњеченим) белим луком, и оставити да одстоји 2 сата пре кувања.
У котлић или дубок лонац сипати кашу од лука, зелена и шаргарепе, додати воду до 2/3 котлића, додати ловоров лист, црни бибер, целер, першун, лимун исечен на комаде, бели лук, бабуру и алеву паприку. Кувати док не проври.
Кад почне да ври ставити додатак за рибљу чорбу (размућено у хладној води, без грудвица), затим рибу и кувати да ври 45мин-1х. Петнаест минута пред крај кувања додати кувани парадајз и вино.
Када поново проври, пробати и по жељи додати још бибера (уколико желите љуће), белог вина (како би било киселије) или досолити по укусу. Кувати да полако ври још 15 минута и сервирати, пише Кулинарка.
Препоручујемо вам још један занимљив видео рецепт.