Направите најукуснији ХЛЕБ без квасца, за само 10 минута - Рецепт за најмекше и најваздушастије тесто, осваја мирисом и укусом
По овом рецепту ћете од сад стално месити хлеб
Ако волите мирис свеже печеног хлеба, али немате пуно времена за припрему, хлеб без квасца је савршен избор! Са само 10 минута припреме, можете добити хлеб који је неколико пута мекши, ваздушастији и пуног укуса од било којег који сте до сада пробали.
Без потребе за чекањем на дизање теста и са минималним састојцима, овај хлеб се брзо припрема, а сваки залогај ће вас освојити својом савршеном текстуром и богатим, домаћинским укусом. Идеално за брз доручак, ужину или као савршен додатак сваком оброку!
За ферментацију:
280мл хладног млека
200г белог брашна
За остало:
150г брашна
25г прашка за пециво
25г маслаца
1 кашичица соли
Мало шећера
Припрема:
Помешајте млеко и брашно (280мл хладног млека, 200г белог брашна) па прекријте посуду и оставите 30 минута.
У другу посуду помешајте остале састојке, брашно, прашак за пециво, маслац, со и шећер, па их након 30минута, додајте у ону у којој сте претходно помешали млеко и брашно. Добро све измешајте док се све не сједини и тесто буде без грудвица.
Загрејте рерну на 210 степени , а плех премажите уљем. Да би се задржала влажност, а тесто било мекше, плех пре печења прекријте папиром за печење.
Пеците 30 минута, па након тога скините папир за печење и оставите у рерни још 10 минута.