Napravite najukusniji HLEB bez kvasca, za samo 10 minuta - Recept za najmekše i najvazdušastije testo, osvaja mirisom i ukusom
Po ovom receptu ćete od sad stalno mesiti hleb
Ako volite miris sveže pečenog hleba, ali nemate puno vremena za pripremu, hleb bez kvasca je savršen izbor! Sa samo 10 minuta pripreme, možete dobiti hleb koji je nekoliko puta mekši, vazdušastiji i punog ukusa od bilo kojeg koji ste do sada probali.
Bez potrebe za čekanjem na dizanje testa i sa minimalnim sastojcima, ovaj hleb se brzo priprema, a svaki zalogaj će vas osvojiti svojom savršenom teksturom i bogatim, domaćinskim ukusom. Idealno za brz doručak, užinu ili kao savršen dodatak svakom obroku!
Za fermentaciju:
280ml hladnog mleka
200g belog brašna
Za ostalo:
150g brašna
25g praška za pecivo
25g maslaca
1 kašičica soli
Malo šećera
Priprema:
Pomešajte mleko i brašno (280ml hladnog mleka, 200g belog brašna) pa prekrijte posudu i ostavite 30 minuta.
U drugu posudu pomešajte ostale sastojke, brašno, prašak za pecivo, maslac, so i šećer, pa ih nakon 30minuta, dodajte u onu u kojoj ste prethodno pomešali mleko i brašno. Dobro sve izmešajte dok se sve ne sjedini i testo bude bez grudvica.
Zagrejte rernu na 210 stepeni , a pleh premažite uljem. Da bi se zadržala vlažnost, a testo bilo mekše, pleh pre pečenja prekrijte papirom za pečenje.
Pecite 30 minuta, pa nakon toga skinite papir za pečenje i ostavite u rerni još 10 minuta.