ŽIKA ŽIVAC JE DOBAR K'O PANJA: Napravite savršeno mekane lepinje!
27.10.2014.
10:51
Komentari (0)
Malo šta je lepše od toplog, mekanog, a hrskavog hleba. Malo šta... osim možda takvih lepinjica!
Potrebno:
- 300g brašna
- 40ml kisele pavlake
- 20g kvasca
- 60g šećera
- 250ml svežeg mleka
- 2 žumanceta (+ još jedno za premazivanje)
- prstohvat soli
Priprema:
Da li ste probali paštetu od pastrmke?
Razmutiti kvasac u malo tople vode, pa dodati sve ostale produkte – osim pavlake. Zamesiti testo, pa onda dodati i kiselu pavlaku i ponovo premesiti. Ostaviti testo na toplom mestu, da naraste duplo. Ponovo premesiti i podeliti na nekoliko jufki, tj. pogača, premazati ih umućenim žumancetom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici.