Ако нисте ишли да ломите бадњак, за оволико пара сте могли да га купите
Снег, ниска температура и неочишћени путеви, многе домаћине Јагодине и Поморавља, посебно оне из градова, омели су да оду у шуме по бадњак.
Али не и продавце да дођу у градове са већ припремљеним бадњацима.
Понуда је добра, а цена је од 50 до 500 динара, зависно од величине, осим код Топлице Цвејића, пољопривредника и веома цењеног узгајивача паприка, лубеница и купуса из села Шуљковца, испод Црног врха код Јагодине.
Велике промене: ОД САДА се можете НАГОДИТИ са инспекцијом!
Цвејић на Градској пијаци у Јагодини, у српској народној ношњи, испод српске заставе, са секиром на рамену, "за сечу и краћење", са другаром, како је изјавио Танјугу, "продаје бадњаке, за колико ко да, без обзира на величину".
Осим бадњака велика је потражња за рибом, свежом, сушеном и прженом, бундевом за печења, сувим шљивама и смоквама, али је гужва и у печењарама, где се окрећу прасићи за Божић. Улице у Јагодини су пуне аутомобила, а на улицама пуно раскавшеног и смрзлог и неочишћеног снега, укључујући и центар града.