ДА ЛИ ЋЕ ВЕГАНСКА ЈАЈА ОСВОЈИТИ ТРЖИШТЕ - Откривамо Вам по чему се РАЗЛИКУЈУ од КОКОШИЈИХ и шта је НАЈБОЉЕ
Масти и протеина је за око 10 одсто мање него у кокошјим јајима
Две Францускиње смислиле су револуционарну веганску замену за јаја. Чудесна јаја створили су биолози Париске школе за индустријску биологију. Јесте ли спремни заменити кокошја јаја овом опцијом?
И ТУРИЗАМ ТРПИ ЗБОГ КОРОНАВИРУСА: Губици се мере милијардама долара!
Због коронавируса касне ауто-делови из Кине? ШТЕТА СЕ ВЕЋ МЕРИ СТОТИНАМА МИЛИОНА ЕВРА
Да ли ће доћи до ЗАМРЗАВАЊА СТАНАРИНА у Београду? Тренд прате Берлин и Њујорк, а ево да ли је то могуће и у Србији
Могу ли се користити на исти начин као и кокошја јаја? Како миришу? Каквог су укуса?
- Кључни се састојци и даље формирају и ускоро ће бити откривени. Истраживање се првенствено односило на махунарке. Проблем с којим се сад суочавамо јесте проналазак тачне равнотеже састојака како бисмо креирали праву формулу - рекле су главни биолози Филипин Соулрез и Шерилина Тависук.
Ова јаја ће своје место наћи на тржишту чим тестови добију зелено светло како би било гарантовано да су нутритивно одржива.
- Наш је циљ да јаја буду спремна за тржиште средином 2020. године - додале су Францускиње.
Масти и протеина је за око 10 одсто мање него у кокошјим јајима, мање су калорична од кокошјих и садрже дијетална влакна. Осим тога, њихов укус је сумпорастији од кокошјих.
Такође као битну ставку наглашавају:
- Када смо почели с креирањем веганских јаја, најкомпликованије је било направити јаја која ће при кувању реаговати исто као и кокошја. Кокошја се јаја користе на толико различитих начина, што отежава процес копирања.
ЗРНО СИРКА ЗЛАТА ВРЕДНО! Нове биљне врсте успешно се показале на СРПСКИМ ЊИВАМА
ГРАДИ СЕ НА СВЕ СТРАНЕ! Вредност грађевинских радова у Србији већа за 35 одсто
НЕМА ВИШЕ ОДЛАСКА НА ШАЛТЕР: Ускоро потпуна дигитализација катастра, ево ШТА ЋЕТЕ СВЕ МОЋИ ДА УРАДИТЕ ОД КУЋЕ
Бил Гејтс објашњава како и на шта ће ПОТРОШИТИ своје ОГРОМНО БОГАТСТВО!