Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Откривамо производе и брендове које смо највише куповали online у 2021. години

23.12.2021. 09:54
ePonuda
еПонуда / Извор: Фото: Промо

Остало нам је још мало времена до одбројавања и дочека Нове Године. Време је да полако планирамо куповину роковника за следећу годину и обећамо себи да ћемо га попуњавати редовно, бацимо поглед на летње слике док смо умотани у ћебе и размишљамо шта ћемо купити нашим најдражима за предстојеће празнике.

Данас сви волимо да уштедимо новац и време и због тога је сајт ePonuda.com идеална полазна тачка за сваку куповину. Веома лаком претрагом можеш наћи производ који ти је потребан из разних категорија уз фантастичну могућност да направиш поређење цена преко 500.000 артикала из 200 продавница.

Ова година нам је донела многе изазове али нам је и пиближила електронску куповину. ePonuda.com опипава пулс тржишта и њени подаци су релевантни да покажу шта смо највише претраживали и куповали у 2021. години путем интернета.

Најтраженији производ у Србији током 2021. године је Xiaomi Ми Аир Пурифиер 3Ц пречишћивач ваздуха

У години која је иза нас, проблем са загађењем није био присутан само током зимских месеци, већ је ваздух био променљивог квалитета током целе године. Када се на то дода општа популарност Xiaomi производа на домаћем тржишту, јасно је због чега је ово био најтраженији производ у 2021. години. Xiaomi Ми Аир пречишћивачи иако нису најјефтинији на тржишту, веома су популарни због свог дизајна, информативног екранчића и повезивања на мобилни телефон. Како не видимо да ће се проблем загађења решити ускоро, верујемо да ће пречишћивачи бити веома популарни и наредним годинама.

ТОП 7 НАЈТРАЖЕНИЈИХ АРТИКАЛА У 2021. ГОДИНИ

ePonuda
еПонуда / Извор: Фото: Промо

Топ брендови у Србији 2021. године

Током 2021.године на широком небу onlline куповине истакло се 15 топ брендова који су својим иновацијама, дизајном и конкурентним ценама заслужили да буду на листи најтраженијих.
Горење је бренд који се истакао својим широким асортиманом, Xiaomi односом цене и квалитета, Bosch чврсто стоји на врху лествице претрага док га веома успешно прате брендови као што су Самсунг, Беко, VOX и други о којима ћемо причати у даљем тексту прегледа најпосећанијих категорија производа у 2021. години.

15 НАЈТРАЖЕНИЈИХ БРАНДОВА У СРБИЈИ 2021.ГОДИНЕ

ePonuda
еПонуда / Извор: Фото: Промо

Више милиона корисника сваки месец претражује разне категорије пре куповине на сајту ePonuda.com. Категорије које су највише занимале посетиоце сајта су рачунари и рачунарска опрема, кућни и кухињски апарати, телевизори, бела техника, телефони, машине и алати и производи из fashion категорије као и спорт и рекреација.
Ово није све што ePonuda.com нуди, тако да на сајту можете наћи преко 1000 категорија са одличном понудом продаваца из Србије и иностранства.

Рачунари и рачунарска опрема

У последње 2 године куповина рачунара и рачунарске опреме се најчешће врши путем интернета. Рачунари и рачунарска опрема су били најтраженији на сајту eponuda.com, што је веома очекивано с обзиром да велики број корисника ради и учи од куће. 

Током 2021. године постојало је велико интересовање за Асус графичке карте, матичне плоче, лаптопове, па чак и мониторе и мобилне телефоне. АМД доживео велику популарност својих процесора последњих година нарочито са 6000 серијом графичких картица. Што објашњава високу потражњу и претрагу ових производа на сајту ePonuda.com

Уколико компјутер, лаптоп или монитор користите у пословне сврхе, највише претраживани брендови су били Леново, Dell, Асус и ХП.

Ниједан рачунар није потпун без добре опреме. Gigabyte графичке карте и матичне плоче су биле избор многих гејмера у 2021.години, Кингстон РАМ и флесх меморије су својим квалитетом стекле велику популарност, док се бренд Logitech својим тастатурама, мишевима и контролорима, истакао као веома поуздан бренд.

Кућни & Кухињски апарати

Глобална пандемија је навела људе да оптимизују свој животни простор. Због немогућности кретања као и уштеде времена, куповина путем интернета је постала веома битан фактор приликом куповине великих и малих кућних и кухињских апарата.

Горење је бренд који нуди широк асортиман веш машина, усисивача, апарата за кафу, фрижидера и великог броја производа из категорије кућних и кухињских апарата.

Bosch је слично бранд са веома великом ширином асортимана али, али има и доста артикала у категорији машина и алата, и са неким артиклима позицинира се у вишем ценовном разреду. Bosch је такође бренд који има широк асортиман, али такође у својој понуди имају велики избор машина и алата. Због одређених артикала, Bosch је позициониран уз брендове вишег ценовног ранга.

Разноврсни Xiaomi производи по коректним ценама су веома брзо стекли популарност на српском тржишту.

Остали брендови на које треба обратити пажњу су Phillips, VOX, Vivax, Хисенсе и Rowenta.

Телевизори

Имајући у виду да у радњама не постоји могућност да сви телевизори буду изложени, јасно је због чега људи користе интернет како би боље видели понуду на тржишту. У овој категорији се види потраживање већих диагонала и нових технологија као што су ОЛЕД и УлтраХД 4к, што значи да купци преферирају да телевизију гледају квалитетно на великом екрану.

Најпопуларнији брендови су ЛГ, Самсунг и Хисенсе, али међу купцима који имају ограничен буџет одлично су се показали телевизори марке FOX, VOX и Тесла. Видно је приметно да се брендови труде да буду што боље позиционирани међу потрошачима, а посебно су се улагањем у свој раст истакли Phillips и Sony.
Веома је занимљиво да се све више корисника поред претраживања жељених категорија, одлучује да изабрани производ ,,дода у корпу’’, купи га, уз само неколико кликова курир им доставља телевизор до куће или стана.

Бела техника

На српском тржишту велики број продавница беле технике пружа само услуге online куповине. Провера производа и цена свих производа као и беле технике такође, на ePonuda.com штеди новац и време.

Високо место на листи претраге из категорије беле технике заузима компанија Беко. Занимљиво је, да је раме уз раме са Горењем у овим категоријама. Друге опције за куповину су Bosch, Candy и VOX који су позиционирани на разлчитим нивоима зависно од квалитета и цене.  

Телефони

Са више од неколико милиона прегледа страница у категорији телефона, можемо закључити да су српски потрошачи све више заинтересовани за ,,опен маркет’’ то јест куповину уређаја без уговора код мобилних провајдера. Независно да ли телефон купују уз уговорну обавезу или не, потрошачи воле да се информишу о уређају и свим опцијама које он пружа док често упоређују апарате различитих брендова.

Xiaomi је неспоран лидер на листи претраживања телефона. Бренд који веома вешто прати трендове, уз супер однос цене и квалитета. Самсунг је бренд који одлично позициониран на свим тржиштима Европе па и у Србији.

Не смемо изоставити велике брендове као што су Хонор, Реалме, Huawei и Apple, али је занимљиво да постоје потрошачи који још увек верују маркама из почетка мобилне ере као што су Нокиа и Моторола.

Машине и алати

Свако од нас некада мора бити мајстор у свом дому, што куповина машина и алата путем интернета, пратећи европске трендове дигитализације куповних навика много олакшава. Највише се претражују алати брендова Bosch, Villager (и АГМ) и Einhell. Ову понуду допуњују производи светских играча као што су Макита, Dewalt, Wurth, Метабо, Искра и Black&Decker, али на жалост ширина понуде њиховог асортимана није на нивоу западног тржишта.

Fashion, спорт и рекреација

Мода, спорт и рекреација чине веома широку категорију у којој имамо много ,,великих играча’’ али и локалних продаваца који сами врше своју набавку. У овој категорији по броју претрага доминирају Адидас и Нике, брендови које су се највише претраживали на сајту ePonuda.com.
Осим бренда Фацтцоол, српском тржишту недостају велики европски играчи чији се производи купују искључиво путем интернета, као што су Абоут You и Заландо. Они би се могли придружити Зари и класичним ,,фаст fashion’’ продавцима који су фокусирани на физичку куповину.

У данашњем свету живимо веома брзо и таквом животу се морамо прилагодити. Уштеда времена и новца постаје неопходност. На сајту ePonuda.com можете наћи преко 500.000 артикала из више од 200 продавница. Веома лаком претрагом можете пронаћи производ који вам је потребан, упоредити га са другим производом, прегледати које продавнице га имају на стању и наравно увек знајте где је најбоља цена!

ePonuda
еПонуда / Извор: Фото: Промо

Лаком навигацијом на сајту можете наћи и производе које можда не би приметили у продавници. Избор од преко 7000 брендова је велики, и само је на клик од вас!

Више од 1.4 милиона јединствених корисника месечно посети сајт ePonuda.com који је неизоставан део њихове куповине. 14 милиона страница са производима које се погледају у току само једног месеца, чини еПонуду најзначајнијим порталом за интернет куповину који утиче на преко 60 милиона еура како online тако и куповине у физичким радњама.

Позната компанија вара грађане Србије - немојте да користите ову платформу: Скидају вам паре са рачуна ЗА ЧЛАНСТВО И ПРЕТПЛАТУ иако не користите овај сервис

СКАНДАЛ

Telefon

Позната компанија вара грађане Србије - немојте да користите ову платформу: Скидају вам паре са рачуна ЗА ЧЛАНСТВО И ПРЕТПЛАТУ иако не користите овај сервис

07.09.2024. 22:05
ТАЈНА ЗЛАТА Како је амерички долар кренуо стрмоглаво у пропаст
Krah Sjedinjenih Američkih Država

ТАЈНА ЗЛАТА Како је амерички долар кренуо стрмоглаво у пропаст

07.09.2024. 17:24
ПУТИН НАЈАВИО КРАХ ДОЛАРА "Американци су направили грешку и сада ће СНОСИТИ ПОСЛЕДИЦЕ!"
Vladimir Putin

ПУТИН НАЈАВИО КРАХ ДОЛАРА "Американци су направили грешку и сада ће СНОСИТИ ПОСЛЕДИЦЕ!"

07.09.2024. 16:10
МОМИРОВИЋ: Акција "Најбоља цена" је подршка грађанима да производе купе по најнижим ценама
Tomislav Momirović

МОМИРОВИЋ: Акција "Најбоља цена" је подршка грађанима да производе купе по најнижим ценама

07.09.2024. 14:52
Позната компанија вара грађане Србије - немојте да користите ову платформу: Скидају вам паре са рачуна ЗА ЧЛАНСТВО И ПРЕТПЛАТУ иако не користите овај сервис

СКАНДАЛ

Telefon

Позната компанија вара грађане Србије - немојте да користите ову платформу: Скидају вам паре са рачуна ЗА ЧЛАНСТВО И ПРЕТПЛАТУ иако не користите овај сервис

07.09.2024. 22:05
ТАЈНА ЗЛАТА Како је амерички долар кренуо стрмоглаво у пропаст
Krah Sjedinjenih Američkih Država

ТАЈНА ЗЛАТА Како је амерички долар кренуо стрмоглаво у пропаст

07.09.2024. 17:24
ПУТИН НАЈАВИО КРАХ ДОЛАРА "Американци су направили грешку и сада ће СНОСИТИ ПОСЛЕДИЦЕ!"
Vladimir Putin

ПУТИН НАЈАВИО КРАХ ДОЛАРА "Американци су направили грешку и сада ће СНОСИТИ ПОСЛЕДИЦЕ!"

07.09.2024. 16:10
МАЛИ УЛОГ, ВЕЛИКА ПРИЛИКА: Заборављени занат који може донети велику зараду, али и бенефите на много нивоа (ВИДЕО)
Novčanik

МАЛИ УЛОГ, ВЕЛИКА ПРИЛИКА: Заборављени занат који може донети велику зараду, али и бенефите на много нивоа (ВИДЕО)

07.09.2024. 10:24
ВУЧИЋ У ЉУБОВИЈИ ОСАМ САТИ ПРИЧАО СА МЕШТАНИМА: Ево шта је обећао директор компаније грађанима Србије и шта је председник захтевао од Рио Тинта (ВИДЕО)
Aleksandar Vučić i Siniša Mali

ВУЧИЋ У ЉУБОВИЈИ ОСАМ САТИ ПРИЧАО СА МЕШТАНИМА: Ево шта је обећао директор компаније грађанима Србије и шта је председник захтевао од Рио Тинта (ВИДЕО)

07.09.2024. 15:02
Потпуно неочекивано, она је ПРВА УЧЕСНИЦА "Елите 8" - њен улазак успео да изненади и Душицу Јаковљевић
Anđela Đuričić, Dušica Jakovljević

Потпуно неочекивано, она је ПРВА УЧЕСНИЦА "Елите 8" - њен улазак успео да изненади и Душицу Јаковљевић

07.09.2024. 21:57
ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ДОЈАВЕ О БОМБИ: Стампедо људи у Смедереву похрлио ка излазу, трчали главом без обзира када су чули о чему се ради (ВИДЕО)
Smederevo

ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ДОЈАВЕ О БОМБИ: Стампедо људи у Смедереву похрлио ка излазу, трчали главом без обзира када су чули о чему се ради (ВИДЕО)

07.09.2024. 21:59
Миљеница народа открила да ли УЛАЗИ у "Елиту 8" - Анита Станојловић дошла сама, признала зашто Анђело НИЈЕ СА ЊОМ
Anita Stanojlović

Миљеница народа открила да ли УЛАЗИ у "Елиту 8" - Анита Станојловић дошла сама, признала зашто Анђело НИЈЕ СА ЊОМ

07.09.2024. 22:19