ЋЕВАПИ КОЈЕ СВИ ОБОЖАВАМО ОТИШЛИ НА 720 ДИНАРА! Људи на друштвеним мрежама побеснели, "Ништа, идем у вегетаријанце"
Чувени ћевапи на Башчаршији поново су поскупели, а велика порција сада кошта 12 марака (нешто више од 6 евра).
Сарајево које је познато по својој богатој културној баштини, суочава се са поскупљењем овог омиљеног јела за чак две марке.
![sneža](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/03/11/sneza.jpg?itok=OqLs4Gai)
НАКОН ОТКАЗА СНЕЖА ИЗ ЈАГОДИНЕ ПОЧЕЛА РУЧНО ДА ПЛЕТЕ ТАБУРЕЕ: Сада има јединствен производ, развила је посао, али је САЧУВАЛА ПОРОДИЧНЕ ВРЕДНОСТИ (ФОТО/ВИДЕО)
![posao](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/03/11/mixcollage-15-feb-2024-07-52-am-7434_0.jpg?itok=UDXfI4ER)
БЕЗОБРАЗЛУК ПОСЛОДАВЦА: Данијела добила отказ док је ЛЕЖАЛА у болници, и није једина! Фирма "не жели то у својој канцеларији"
![ekonomija](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/03/11/ekonomija.jpg?itok=nLZEd7qv)
НЕГАТИВНЕ АНАЛИЗЕ: Јефтини руски енергенти ПОТРОШЕНИ, Европи се смеши ЕКОНОМСКИ КРАХ
Тако сада у неким од познатим ћевабџиницама, већа порција кошта 12 марака, док је мала шест.
На порталу Црна хроника, која је и објавила овај ценовник, води се полемика да ли је ово велики скок цене, али и пореде порције са онима у другим земљама. Тако један пише да у Немачкој десет ћевапа кошта пет евра.
- Ништа, онда идемо у вегетаријанце - пише други.
Додатно, њима су и сомуни поскупели. Тако је са 70 фенинга, колико је коштао на већини продајних места у Сарајеву за време прошлог Рамазана, поскупео на 1,20 марака.
Иначе, босанскохерцеговачке ћевабџије ушле су недавно у процес регистрације ознаке географског порекла за "Сарајевски ћевап“ са Башчаршије.
Ови специфични ћевапи су један од најзначајнијих и најпознатијих специјалитета Босне и Херцеговине, и продају се и у региону и у свету. У ћевабџиницма широм Сарајева најчешће се служе порције од пет или десет ћевапа, у сомуну, с чашом хладног млека или јогурта.
Поменути специјалитет прави се од посебних делова меса и, осим млевене говедине, користи се само со и пече се на роштиљу, преноси Блиц.
Извор: Србија Данас/Блиц/М.А.