Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ ПОГОНА "ЈУМКО" У РУДНОЈ ГЛАВИ: Два дана пред Видовдан испунили смо обећање (ФОТО/ВИДЕО)

26.06.2021. 07:13 11:20
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/avucic

Отварању фабрике присуствовао је председник Србије Александар Вучић

Вучић је присуствовао почетку рада производног погона фабрике Јумко, у Рудној Глави, код Мајданпека чију је изградњу најавио у априлу месецу.

Премијерка Брнабић у Нишу: Први дан тродневне посете Нишавском округу

Премијерка Брнабић у Нишу: Први дан тродневне посете Нишавском округу

ПРЕМИЈЕРКА СУТРА У НИШУ: Обилазак Нишке Бање и археолошког налазишта Медијана

ПРЕМИЈЕРКА СУТРА У НИШУ: Обилазак Нишке Бање и археолошког налазишта Медијана

ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ О УПАДУ ЈЕРЕМИЋА У ПРЕДСЕДНИШТВО: Јуначине и моралне громаде добиле шта заслужују

ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ О УПАДУ ЈЕРЕМИЋА У ПРЕДСЕДНИШТВО: Јуначине и моралне громаде добиле шта заслужују

Питања новинара

На питање о дијалогу Београда и Приштине председник Вучић рекао је да ће бити много тешко имати конструктиван дијалог Београда са Приштином, али да ће Београд наставити да се води политком отвореног и конструктивног дијалога у међународним оквирима. 

- Што се тиче изјава господина Куртија, ја разумем да он не разуме у потпуности реалност. Зато је најбоље да идемо ка компромису, али он мисли да је свет рођен оног дана када је он победио на изборима. Биће тешко, али морамо да покажемо одговорност и посвећеност - рекао је Вучић.

Вучић се осврнуо и на економски напредак Србије рекавши да га не погађа што неки економски просперитет бројних делова Србије погрдно називају "Потемкинова села". 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

- Питајте их да ли је плата коју они примају измишљена или стварна. У Србији се доста изградило и урадило на сваком аспекту - рекао је Вучић. 

Председник је на питање о упаду Вука Јеремића и његових пулена у зграду Председништва рекао да је то нечувено понашање. 

- Они мене ничим нису угрозоли, то је њихов чист политички перформанс. Оно што мене брине то је што они угрожавају будућност Србије - рекао је Вучић и додао да би опет исто урадио, сишао и разговарао са њима: 

- Нормална и пристојна Србија се не плаши батинаша, нормална и пристојна Србија се не плаши таквих људи. То што су они урадили је чист политички перформанс, да ли им је уродио плодом сазнаћемо на изборима. Мој посао као председника је да будем испред угроженог и нападнутог дела народа - рекао је Вучић, и додао да онима који прете и угрожавају будућност Србије такви покушаји никада неће успети. 

Председник Србије Александар Вучић осудио је данас насиље над женом на Ади Циганлији, као и злостављање у Петници и поручио да тај ужас има име и презиме, а оно није Петница.

- Што се Петнице тиче ужасно је што се дешавало. Али то говори и о бољем стању у нашем друштву, да се сме говорити и о овоме. Кроз Петницу прошло је на хиљаде дивних младих људи, и то се мора рећи. Мора да се говори о проблему, али то није урадила Петница. То је дивна институција, коју смо сви заједно сада уништили, као што смо уништавали Крушик, због ситних политичких интереса - рекао је он.

Вучић је подвукао да то није урадила Петница, већ да треба рећи да су то урадила два лица.

- Дајте да не уништавамо наше институције. Сутра када се догоди тако нешто на Правном, или неком другом факултету неће родитељи слати децу на те факулктете. Дајте да само не уништавамо, не увезујемо са нашим институцијама - казао је он.

Указао је да су наслови у медијима били „Страва и ужас у Петници“ и упитао која ће мајка или отац послати своје дете после тих наслова на величанствено место знања каква је Петница, у које је држава улагала и улагаће и у будуће.

- Дајте да не уништимо све пред собом. Дајте да приведемо кривце, покажемо колика је пресуда за пример свима, али не морамо да уништавамо сваку институцију - апеловао је он.

С тим у вези је рекао да није морао ни да се уништи Крушких уз помоћ конкуренције из иностранства, а да се после каже да држава обезбеди посао и плате.

- Позивам на мало висе одговорности, поштовање, поштење према држави. Те ствари су ужасне, али имају име и презиме, а оно није Петница - рекао је он.

То што је неко некога силовао у некој школи, факултету, каже, не значи да су сви наставници, ђаци, домари такви, већ напротив.

Када је реч о насиљу на Ади Циганлији рекао је да је видео снимак, и да он оставља ужасан утисак.

Казао је да је задовољан што су надлежни органи урадили брзо свој посао.

- То није само питање физичких повреда, већ да неко мисли да има право да удари жену, да је понижава на јавном месту, то не сме да се догоди. Зато сам стао јуче испред оних који на такав начин вређају жене - нагласио је он.

Обраћање председника Србије

 - Поносан сам на чињеницу што смо пре само два и по месеца рекли да ћемо да градимо фабрику и то спровели у дело. Лакше ће да се гарантује будућност вашој деци и породици. Прошао сам путем Кокочевац - Рудна глава и то је одличан пут. Све више захтева има за текстилну индустрију. Хоћу да се захвалим вама дивним женама овде које радите посао који нимало није лак и који радите за ту плату. ја ћу да вам саопштим још јенду лепу вест, држава ће да субвенционише за повећање плата и већ од следећег месеца очекујте плату од 38.000 динара - рекао је Вучић након чега је уследио аплауз присуртних.

Председник је рекао да ће и длаје наставити да се улаже у развој Источне Србије. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Страхинја Аћимовић

- Даме и господо, пре свега драге даме које радите овде, поносан сам на чињеницу што смо пре само два и по месеца рекли да ћемо да направимо фабрику и да смо све то стигли. Питао сам неколик дивних дама, свима је друга плата у кући, тако да ће нешто лакше да се живи и гарантује сигурност ваше деце. Наставићемо да снажимо нашу Србију, овде, на истоку, надам се да ће огроман број људи да се врати из иностранства, као и да ћемо имати више деце - рекао је Вучић.

- Кинези доста раде и рад еуспешно. Просечна плата биће 98.000 у односу на 60.000 динара пр енеколико година. Ја се надам да ћу за коју годину доћи овде и видети да имамо више деце и нових радних места. 

Председник је позвао директора Коридора Србије да саопшти које ће се нове деонице путева градити у Србији са посбним акцентом на брзе саобраћајнице у Србији и у Мајданпеку.  

 Обраћање председника Вучића грађанима

Председник се обратио окупљеним мештанима који су дошли да га поздраве и захвалио им се што су у толико великом броју дошли по врућини да присуствују овој догађају.

- Веома сам срећан што нам све изгледакако најлепши делови Западне Европе. Градимо нове путеве. то су огромне промене, и када смо их обећали, многи су ми се смејали. Захвалан сам Јумци, Министарствима, и свима који су вредно радили на реализацији. Ми данас имамо нову фабрику два дана пре Видовдана. Сада ми кажу да треба и вртић, али вртић има смисла ако имамо више деце, ја вам то обећавам, али и очекујем да буде и више деце онда. Све најбоље желим вама и вашим породицама, више смо уложили у Рудну Главу током протеклих неколимо несеци него током протеклих 70 година. Живела Рудна Глава, живео Мајданпек, живела Србија - рекао је Вучић 

Председник Вучић стигао у Рудну Главу

Председник Србије Александар Вучић по доласту у Русну Главу на отварање фабрике "Јумко" разговарао је са грађанима о томе шта је још неопходно за квалитетно функционисање живота. 

- Доста смо урадили овде. Као кроз Швајцарску да пролазите - рекао је Вучић.,

Rudna Glava
Рудна Глава / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Вучић је разговаро са представником ове кинеске компаније рекавши да је сарадња са овом компанијом доста утицала на повећање српске привреде. Председник је такође говорио о будућим пројектима са представником кинеске компаније и указао на то да је неопходно да се поштују сви еколошки пропис.  

- Свет је покушао да уништи Кинезе на пољу трговине челиком и бакром, а сада видимо да Кина држи 70 одсто тржшта и бакра и челика - рекао је Вучић и додао да ће просечна плата запослених у фирми Зи Ђину "Јумко" бити 98.000 динара. 

Отварање погона почело је у 10 часова

Председник Вучић је прву дозу вакцине против вируса корона примио управо у Рудној Глави.

Нови погон врањанске компаније "Јумко" у Рудној Глави, површине око 1.000 квадратних метара, изграђен је од темеља за свага два и по месеца, изјавила је пи-ар компаније Гордана Савић.

- У овај погон ''Јумко'' је уложио близу милион евра, а у њему ће у две смене радити 80 жена које ће се бавити шивачким послом. Њих 29 је било на обуци у Врању, и оне ће обучити преостале раднице, али ће уз њих бити и наши технолози из Врања. Производни програм је као и у свакој ''Јумковој'' фабрици, конфенција и униформе за снаге безбедности - прецизирала је Савићева.

Уједнињене нације: Србија међу водећим земљама у области информационе безбедности
Dejan Ristić

Уједнињене нације: Србија међу водећим земљама у области информационе безбедности

16.09.2024. 17:21
Холивуд у Београду: Телеком Србија покреће серију едукативних догађаја посвећених филму и ТВ серијама
Aleksandra Martinović

Холивуд у Београду: Телеком Србија покреће серију едукативних догађаја посвећених филму и ТВ серијама

16.09.2024. 14:33
НИКО НЕЋЕ ДА РАДИ! Плата достиже НЕВЕРОВАТНИХ 200.000 динара, а кадар је у ДЕФИЦИТУ - ево које занимање је врло исплативо у Србији
Dinari

НИКО НЕЋЕ ДА РАДИ! Плата достиже НЕВЕРОВАТНИХ 200.000 динара, а кадар је у ДЕФИЦИТУ - ево које занимање је врло исплативо у Србији

16.09.2024. 13:33
СРБИЈА У ГРУПИ ЗЕМАЉА СА НАЈБОЉИМ РЕЗУЛТАТОМ: Најновији извештај Глобалног индекса информационе безбедности Међународне телекомуникационе уније
Izveštaj informacione bezbednosti Međunarodne telekomunikacione unij

СРБИЈА У ГРУПИ ЗЕМАЉА СА НАЈБОЉИМ РЕЗУЛТАТОМ: Најновији извештај Глобалног индекса информационе безбедности Међународне телекомуникационе уније

16.09.2024. 12:10
НИКО НЕЋЕ ДА РАДИ! Плата достиже НЕВЕРОВАТНИХ 200.000 динара, а кадар је у ДЕФИЦИТУ - ево које занимање је врло исплативо у Србији
Dinari

НИКО НЕЋЕ ДА РАДИ! Плата достиже НЕВЕРОВАТНИХ 200.000 динара, а кадар је у ДЕФИЦИТУ - ево које занимање је врло исплативо у Србији

16.09.2024. 13:33
Весић: У току је израда Просторног плана за брзу саобраћајницу Краљево-Рашка-Нови Пазар са краком од Рашке до Јариња (ФОТО)
Goran Vesić

Весић: У току је израда Просторног плана за брзу саобраћајницу Краљево-Рашка-Нови Пазар са краком од Рашке до Јариња (ФОТО)

15.09.2024. 11:41
ИСТОРИЈСКЕ ПРОМЕНЕ У НБС: Нови закон ограничава каматне стопе, шта то значи за стамбене кредите?
Stan

ИСТОРИЈСКЕ ПРОМЕНЕ У НБС: Нови закон ограничава каматне стопе, шта то значи за стамбене кредите?

14.09.2024. 14:35
КРАЈЕМ ОКТОБРА ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ Исплата до Нове године!
pare

КРАЈЕМ ОКТОБРА ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ Исплата до Нове године!

14.09.2024. 10:59
СКАНДАЛ! НАПАДНУТ ВИСОКИ СРПСКИ ДИПЛОМАТА Албанци чули да прича наш језик, па НАСРНУЛИ НА ЊЕГА - један од нападача покушао да побегне
najnovija vest, najnovija

СКАНДАЛ! НАПАДНУТ ВИСОКИ СРПСКИ ДИПЛОМАТА Албанци чули да прича наш језик, па НАСРНУЛИ НА ЊЕГА - један од нападача покушао да побегне

16.09.2024. 20:06
ДА ЛИ СЕ УВОДИ ВИЗНИ РЕЖИМ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ?! Нове мере контроле граница у Немачкој ступиле на снагу, а ево шта то значи за наше грађане - од једног сценарија сви страхују, а ово је ПРАВА ИСТИНА
Granica

ДА ЛИ СЕ УВОДИ ВИЗНИ РЕЖИМ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ?! Нове мере контроле граница у Немачкој ступиле на снагу, а ево шта то значи за наше грађане - од једног сценарија сви страхују, а ово је ПРАВА ИСТИНА

16.09.2024. 20:27
Сателитски снимци откривају како се АПОКАЛИПТИЧНИ ЦИКЛОН САДА КРЕЋЕ: Делови Европе разорени, а ево како ће до поноћи бити у Србији - пљуштаће у овим деловима земље
vremenska prognoza

Сателитски снимци откривају како се АПОКАЛИПТИЧНИ ЦИКЛОН САДА КРЕЋЕ: Делови Европе разорени, а ево како ће до поноћи бити у Србији - пљуштаће у овим деловима земље

16.09.2024. 18:49
Преминуо познати глумац - Балкан остао без своје легенде
Preminuo glumac

Преминуо познати глумац - Балкан остао без своје легенде

16.09.2024. 20:01