Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗАБОРАВИТЕ НА КОПАОНИК И ЗЛАТИБОР: Овај део Србије зову острво са благом! (ФОТО)

21.12.2016. 10:56

Одмор који ћете дуго памтити!

Успешно је почела сезона скијања на Старој планини, па заљубљеници у спортове на снегу могу да уживају на три стазе, које прате гондола и добро утабан снег.

Стара планина и даље одише нетакнутом природом, није пренасељена, а турситма пружа комфор који је у рангу светских одмаралишта. Капацитети хотела „Стара планина“ су попуњени до 15. јануара, истиче директор Милош Адамовић, са којим смо разговарали о плановима за наредни период, као и о свим предностима и лепотама ове дестинације.

Колико сте задовољни бројем посетилаца ове године и које су све активности на располагању онима који одлуче да зимске дане проводе на Старој планини?

Изузетно сам задовољан попуњеношћу капацитета хотела ,,Стара планина". До 15. јануара капацитети су нам попуњени, док је период до краја марта попуњен око 70% у овом тренутку. Очекујемо да и у периоду након марта, када се заврши ски сезона, буде изузетно велика потражња. Јавно предузеће за развој планинског туризма наставиће тренд породичног одмора како зимског, тако и летњег. Међутим, циљ нам је да побољшамо понуду и омогућимо добар провод младима, али и старијој популацији којој је примамљиво да се одмара на Старој планини. Сам хотел ,,Стара планина" са свим својим пратећим активностима које поседује може апсолутно да испуни сваки аспект, како скијаша, тако и љубитеља летњег одмора на планини, јер поседује отворен базен.

Miloš Adamović
Милош Адамовић / Извор: Фото: Промо

Који су планови за пословање у наредном периоду и на који начин ће њихова реализација допринети задовољству туриста?

Што се тиче планова за наредне године, врло смо амбициозни. Постављени циљеви су изградња још једног хотела како би се проширили капацитети. У сарадњи са надлежним министарствима, требало би да се изгради адреналин парк, кућа скијања, као и неколико додатних пратећих активности за децу. У плану је и изградња мултифунционалне сале за спортисте која ће привући многобројне клубове да своје припреме реализују на Старој планини.

Кажу да је Стара планина острво са благом. Шта је оно што је разликује у односу на друге планине у Србији, због чега је јединствена?

Стара планина јесте острво са благом и кров овог дела Србије, а хотел ,,Стара планина" је драгуљ на врху. Рекао сам да имамо амбициозне планове и знамо да су реални. Као што знате, у Србији имамо две планинске атрактивне дестинације - на првом месту то је Копаоник, а потом Златибор који ће у наредним годинама доживети ,,овер booking" јер дозволе за изградњу неће моћи једноставно да се добију.

Зато је Стара планина дестинација која има велики потенцијал за додатне пројекте, како инфраструктуралне, тако и за додатне капацитете. Разлика између Старе планине и развијених планина Србије је велика. На првом месту није пренасељена, али нема довољно смештајних капацитета. С друге стране, то нам је минус и зато морамо да доведемо домаћег или страног инвеститора који ће увидети потенцијал и зато се надамо  инвестицијама. Последња опција је да држава финансира реализацију постављеног плана, као што је и сам хотел ,,Стара планина" био финансиран. Менаџмент мора да буде на нивоу и покаже спремност да побољша све сегменте пословања, али и да сачува природне лепоте које окружују овај део Србије.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Колико су страни туристи заинтересовани за Стару планину, да ли сте задовољни бројем посетилаца из иностранства и из којих држава најчешће крећу ка Старој планини?

Заинтересованост страних туриста је у порасту. До сада смо највише имали госте из Бугарске, Румуније и Црне Горе. План је да са домаћим агенцијама изађемо са понудом за Турску и чланице Европске уније. 

Стару планину не напуштајте док не пробате белмуж!

Обележје овог краја Србије је специјалитет белмуж, који се припрема од младог несланог сира, брашна и соли.

Најбољи је када се припрема у казану и када је сир који се користи стар за припрему стар највише два дана.

Свака породица има неки свој трик за припрему, а познато је да домаћице љубоморно чувају тајну укуса.

Да ли сте задовољни како је протекао овогодишњи ски опенинг?

Ски опенинг је протекао изнад наших очекивања. Капацитет хотела током три дана био је максимално попуњен, али је много важније да је и након отварања сезоне тренд настављен. Људи који су посетили хотел ,,Стара планина" су изузетно задовољни, а ми ћемо се потрудити да будемо на нивоу и у будућности као што се од нас и очекује и да радимо на побољшању свих пропратних услуга.

Које садржаје сада можете да понудите гостима?

У хотелу су гостима на располагању спа центар који поседује базен, турско и финско купатило, као и центар за масажу, потом fitness центар, играоницу за најмлађе, али и пропратне активности као што су билијар, стони тенис и стони фудбал. Лето је резервисано за отворени базен окружен дивном шумом која је право благо овог дела Србије и зато се каже да се ужива у нетакнутој природи. За оне који желе више на располагању су џип авантуре, путеви вина и дуге пешачке стазе. Верујемо да су гости хотела задовољни досадашњом услугом, а наша тежња је да је унапредимо. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.