ЕНЕРГЕТСКА БОМБА: Ђувеч са јајима, сланином и печуркама
23.03.2015.
10:02
Коментари (0)
Право из суседне Бугарске, стиже нам рецепт за један необичан ђувеч.
Потребно:
- 8 јаја
- 6 шнита сланине
- 8 печурака (препоручујемо шампињоне)
- 1 главица црвеног лука
- 2 супене кашике уља
- 8 кафених кашичица павлаке за кување
- со, бибер, алева паприка, оригано, бели лук у праху
Припрема:
Да ли сте пробали савршену бугарску слатку баницу?
Загрејте рерну на 200 степени. Сланину изгрилујте на тигању, да постане хрскава. Печурке исеците на листиће и динстајте на уљу са ситно сецканим луком, док не омекну. Смесу од лука и печурака расподелите у четири ватросталне керамичке чиније. У сваку разбијте по два јајета, размутите и додајте по две кашичице павлаке. Зачините по жељи. Запеците у рерни па, кад извадите чинијице, на сваки ђувеч поређајте комаде сланине.