Једите рибу и чућете боље!
Риба јача имунолошки систем, побољшава меморију, нервни и кардиоваскуларни систем.
Тим лекара из бостонске болнице Brigham анд Women's Хоспитал истраживао је чуло слуха код људи, анализирајући резултате својих пацијената претходних 18 година. Дошли су до закључка да 20% мање ризика од слабљења слуха имају особе које су конзумирале рибу, најмање 2 пута недељно.
Прочитајте и: Риба коју стално једете садржи пластику?
Код испитаника, љубитеља рибе богате омега – 3 полинезасићеним масним киселинама ова појава је највише увиђена. Конзумирање рибе генерално има велике предности – побољшава меморију, јача имуни систем, побољшава нервни и кардиоваскуларни систем.
Прочитајте и: Пушење слаби слух!
Истраживање је објављено у часопису "Америцан Јоурнал оф Цлиницал Нутритион".