Љуске од јаја су корисне
Не бацајте их. Корисне су за кожу, кости, за башту и биљке.
Иако сте увек бацали љуске од јаја, од сада промените ту навику. Оне су врло здраве и корисне и важно их је имати у свом дому.
Љуске јаја се брзо разграђују и врло су богате калцијумом и минералима, зато имају улогу ђубрива у вашој башти.
Танка мембрана унутар љуске користи се као природни лек код посекотина и ураслих ноктију и оштећених заноктица.
Растопите љуске у малој посуди са соком лимуна и том смесом ћете ублажити иритације коже захваљујући калцијуму којим су богате.
Оне су изванредне за прање судова. Измрвите љуске и заједно са водом, у којој има мало сапунице, можете чистити предмете као што су термос боца, ваза, лонац и тигањ након пржења.
Припремите десерт. У љуске од јајета ставите желе или чоколадну крему, па накнадно украсите десерт по жељи.
Љубитељи кафа обожавају да ставе мало љуске од јаја у воду док се она кува, како би убили њену горчину и постигли бољу укус.