МОЖДА ЈЕ СПОРИЈЕ, АЛИ ЈЕ БОЉЕ: Ове намирнице не треба да подгревате у МИКРОТАЛАСНОЈ
Сазнајте како да сачувате укус и квалитет намирница које подгревате.
Микроталасна пећ је свакако згодан изум, и добар избор када треба брзо подгрејати супу, вариво или преосталу рижу од јуче. Ипак, има намирница које није препоручљиво подгревати у микроталасној, већ је боље послужити се обичном рерном или риглом.
Међу таквима се налази похована пилетина. Њу ћете боље подгрејати тако што ћете је ставиту у метални тањир или шерпицу, прекрити фолијом и загревати је на 140 степени у рерни 10ак минута. Тако ће постати хрскава, и правилно ће се загрејати за јело.
Ако имате охлађену пицу, такође је боље да је ставите у рерну и загревате на 170 док се качкаваљ не отопи, а кора постане хрскава. Ако имате само једно парче можете га загрејати и помоћу фолије, на ригнли тако што ћете је укључити на средњи степен загревања.
Охлађена паста без соса најбоље ће бити подгрејана у врелој води у току од 30 до 45 секунди. Подгревање пасте са сосом може бити мало теже јер сос може да се одвоји. Ставите је на ринглу и мешајте док се подгрева, а пожељно је и да доспете мало уља које сте користили приликом припреме овог оброка.
Шницле ће се такође боље подгрејати у рерни него у микроталасној. Ставите их на умерену температуру и чекајте да постану браон по ћошковима. Онда ће бити добро загрејане и на површини и изнутра.
Такође незгодан за подгревање је помфрит. Да бисте очували његову текстуру и укус, најбоље је да га подгрејете у врелом уљу, док додатно не порумени, а потом осушите салветама или убрусом и посолите.
Погледајте ОВДЕ како треба сећи лубеницу - сигурно сте то радили погрешно.