ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Ова намирница је најчешћи узрок КАНЦЕРА, а једете је СВАКОДНЕВНО!
Храни рак и повећава га.
Недавна студија спроведена је од стране групе истраживача са Универзитета у Калифорнији у Сан Франциску открила је да постоји један састојак који се налази у различитим врстама хране, који доприноси више од 35 милиона смртних случајева широм света сваке године.
Ови истраживачи су открили да је шећер узрок за многе здравствене проблеме и болести, као што су: дијабетес, метаболички синдром, хипогликемија, хипергликемија, срчане болести, канцер, итд.
Другачија студија, спроведена од групе експерата на Институту за канцер у Јути, открила је да је шећер један од главних узрока за развој тумора. Ћелије тумора користе много више глукозе него нормалне ћелије. Тако да су њихова истраживања спроведена како би открила како се овај процес одвија и како се контролише или зауставља развој тумора. Различите студије су показале да људи који имају виши ниво глукозе, могу развити више рака.
Питамо се каква је то веза између шећера и рака?
Сви знамо да је нашим ћелијама потребна глукоза - облик шећера који се трансформише у енергију. Ћелије канцера могу да опстану на једноставним угљеним хидратима, укључујући и оне рафинисане шећере који се налазе у прерађеној храни и слаткишима. Дакле, назив процеса када се глукоза конвертује у пирогрожђану киселину и не може више да обезбеди енергију здравим ћелијама, је гликолиза.
За разлику од здравих ћелија, ћелије канцера могу да конвертују своју енергију из гликолизе без кисеоника. Овај процес се назива анаеробна гликоза. Овај тип процеса ствара отпадне материје, што је сличне форме као млечна киселина. Ова врста млечне киселине може се разложити у јетри. Дакле, отпадни производ иде из ћелија рака до јетре где се разлаже. Отпадни производ овог процеса је глукоза. Ова глукоза се враћа да храни ћелије рака и формира округли циклус.
То значи да, када се појаве ћелије рака у људском телу, њихово постојање омогућава константно напајање глукозом кроз крвоток што потпомаже расту и развоју рака.
Здраве људске ћелије могу да користе и друге изворе хране, као што су масти. Ћелије рака нису у могућности да користе значајне количине масних киселина. То је разлог зашто ћелијама рака треба шећер.
Треба да знате да су префињени и обрађени шећери повезани с раком из два разлога:
- Они су потенцијални узрок рака
- Прерађени шећери су најбоља "храна" за ћелије рака када се једном појаве у људском телу
Дакле, када кажемо да треба да елиминишете шећер из исхране...
Већина људи би помислила како жели да елиминише само намирнице које су пуне рафинисаног шећера (колаче, торте, бомбоне, итд.), али би требали знати да постоји читав списак "здравих" намирница које такође садрже велике количине шећера (житарице, хлеб са целим зрном, ниско калорични јогурт, дресинг за салате, итд.).
(sacuvajmozdravlje.blogspot.rs)
ДО ВИТКЕ ФИГУРЕ ЗА СЕДАМ ДАНА: Ево неколико ТРИКОВА и сало ће се само истопити (ВИДЕО)
Прочитајте и:
- МОЖЕ БИТИ ОПАСНО! Тинејџерке, ако вам ОВО цури из вагине, одмах идите лекару!
- ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ГА ИМАТЕ: Чак 10 одсто људи нема овај мишић, а ево и зашто! И БЕЗ ПАНИКЕ (ФОТО)
- КАКО СТИСКАТЕ ПЕСНИЦУ? Овај тест открива о вама нешто што НИ САМИ НЕ ЗНАТЕ - а шокираћете се (ФОТО)
- ПРШТАЛО НА СВЕ СТРАНЕ: Лекари му скидали БРАДАВИЦЕ на пети - није веровао шта је све изашло (ВИДЕО)