ПАЖЊА! Ево како да препознате да ли је месо ПОКВАРЕНО (ФОТО)
Било да су у питању одресци, ражњићи, фаширано месо за ћевапе, пљескавице... битно је да знате да препознате да ли је месо које купујете покварено.
Јарка црвена боја често може да превари, али сигуран показатељ је сигурно непријатан мирис меса. Међутим, идемо испочетка.
Када бирате месо, прво што треба да урадите јесте да погледате датум производње/рок трајања меса.
Боја меса, како смо већ споменули, може преварити. Светлоцрвена бојане значи да је месо свеже, нити тамнија боја не значи да је месо покварено. Боја зависи од изложености кисеонику, али и топлини и светлу у продавници. Помиришите месо, то је сигурно најбољи показатељ.
ИМАТЕ ДУГ И ЗАСТАРЕО ЈЕ? Е то више не важи - СТИЖУ ИЗВРШИТЕЉИ!
Уколико мирише непријатно, није добро за јело, ма колико да вам изгледа свеже. Ако месо има слузаву текстуру, то вероватно значи да су се бактерије почеле да се множе на површини.
А шта је с месом испод фолије?
Продавнице могу имати различите дане доласка свеже робе, зато је најбоље сазнати информацију из поузданих локалних извора. Држите се делова радње где се обично налазе свежи производи као што су воће и поврће, и свежа риба и месо.
ИСПОВЕСТ БЕОГРАДСКОГ ЖИГОЛА: Масирам клијенткиње до 70 година, обавезна сексуална завршница!
Занимљиво је да се пилетина, говедина и неки плодови мора пакују у амбалажу од стиро-пене.
Упаковано месо не купујте ако је рок трајања близу истека. Испод меса се налази подлога која упија течност која излази из њега. Имајте на уму да је вишак течности показатељ старости.
Ако се месо на полици налази већ неко време, течност ипак не мора бити видљива, јер је упија подлога која се налази у амбалажи.
Како онда открити скривену течност? Стисните прстима месо, ако је течност испод, показаће се са стране.