ПЕДЕСЕТ НИЈАНСИ ЉУБИЧАСТЕ: Украјинска хладна супа од цвекле!
16.10.2016.
07:40
Коментари (0)
Освежавајуће, здраво и занимљиво!
Потребно:
- 400г цвекле
- 4 шаргарепе
- ½ кафене кашичице сирћета
- 800мл воде
- 200мл течне павлаке
- 4 барена јајета
- 200г киселе павлаке
- 1 веза зеленог лука
- 2 краставца
- 1 кафена кашичица шећера
- 1 веза мирођије
Припрема:
Цвеклу очистити и исећи на танке траке. Прелити кипућом водом, додати сирће и динстати док цвекла не омекне. Оставити да се охлади. Шаргарепе исећи на ситне траке и такође динстати док не омекну, па ох охладити. Краставце исећи на траке, а лук на ситно.
Пола киселе павлаке замешати са сољу, шећером и луком, додати шаргарепе, цвеклу (заједно са водом у којој се барила), краставце и течну павлаку и добро промешати. Супу разлити у чиније и декорисати мирођијом, половинама барених јаја и киселом павлаком
.