Поховане тиквице са пармезаном
13.07.2014.
10:41
Коментари (0)
Брзо и лако летње јело!
Потребно:
- ½ шоље презли, са додатим зачинима по жељи (оригано, мирођија...)
- ½ шоље ренданог пармезана
- 2 кафене кашичице белог лука у праху
- 1 кафена кашичица ситно сецканог першуна
- 3 тиквице, сечене по жељи
- 2 јајета
- 1 шоља уља (за пржење)
- 1 супена кашика ренданог пармезана или више, по укусу
- со, бибер
Припрема:
Помешајте презле, пола шоље пармезана, бели лук, першун и бибер у чинији. Тиквице умачите у јаје, па их похујте у микс презле и пармезана, отресајући вишак смесе. Поховане тиквице одлажите на тањир, али немојте их гомилати једну на другу.
Угрејте уље на средњој ватри и у врућем уљу пржите тиквице док не добију златносмеђу нијансу (око 3 минута). Пребаците их на кухињски убрус како бисте исцедили вишак масноће.
Попрскајте сољу и пармезаном и служите уз кисело млеко.