Рибљи ђувеч са вином
05.09.2014.
10:54
Коментари (0)
Ђувеч леп, вино бело, а риба – по жељи!
Потребно:
- 1кг рибе
- 1 шоља уља
- 1 шоља белог вина
- 5-6 ченова белог лука
- 2-3 главице црног лука
- веза першуна
- 2 листа лорбера
- ½ кафене кашичице соли
- ½ кафене кашичице бибера
- 1 лимун
Припрема:
Рибу очистити, опрати и наређати у глинени суд. Додати насецкани лук и бели лук, посолити и побиберити. Додати лорбер и залити уљем, водом и вином.
Ставити у хладну рерну и пећи на 200°.
Готов ђувеч сервирати са лимуновим соком и насецканим першуном.