Сочни кромпири
05.07.2014.
08:11
Коментари (0)
Можете сервирати као прилог, али и као главно јело.
Потребно:
- 1кг кромпира
- 100г качкаваља
- ¾ литра млека
- чен белог лука
- 100г ренданог сира (бели или качкаваљ – по укусу)
- 1 јаје
- уље
- со
Припрема:
Ставити млеко да прокључа, па умешати рендани качкаваљ. Масу охладити, посолити и онда додати умућено јаје.
Узети ватросталну посуду и протрљати је ченом белог лука, добро науљити и ставити ољуштен, опран и на ситно сечен кромпир. Прелити смесом од млека и сира. Одозго посути 100г ренданог сира.
Угрејати рерну и пећи кромпир око 1 сат.
Ако сте љубитељ јаких укуса, можете додати и реш пропржену сланину.