Стижу славе, скачу цене меса
Како се која слава ближи тако и цена меса расте. Свињетина је толико поскупела у појединим месарама и радњама да је готово сустигла јагњетину.
Ипак, колико је скупо припремити славу најбоље знају они који је славе.
Нада Вујновић, власница месаре, за б92 тврди је свињетина јос увек јефтинија од јагњетине као и да се примећује недостатак новца а да грађани купују све мање меса у односу на претходне године.
“Скупо је све, продаја је драстично опала, рецимо да људи који су куповали по десетак килограма печења за славе, сада су то преполовили тако да морамо бар нешто да урадимо да би се помогло. Прасетина је рецимо 480 динара плус печење 30, јагњетина је 700 динара плус печење 30. И то је моја цена као поклон људима за славу да сто јефтиније прођу”, каже Нада Вујновић.
Грађане изненади цена меса поготово у новембру. У међувремену скочила је и цена живе ваге, па се цена за килограм живе ваге прасића код произвођача креће око 250 динара. Најскупље се продају у Панчеву, затим у Београду, Чачку док је најефтиније у Краљеву.
За јагњад највише треба платити у Београду, па затим иду Панчево,Краљево и Чачак.
У већини градова у Србији цене прасећег печења крећу се од 850 до 1.200 динара док је јагњеће печење од 1300 до 1.700 динара, извештава б92.
Прочитајте: