Јесен стиже, а са њом и ајвар! Почиње VII сезона каравана "Изађи ми на теглу"
Укусан провод је загарантован...
У предстојећи петак традиционално почиње још једна, седма по реду, сезона чувеног каравана "Изађи ми на теглу" који ће уз велике напоре ипак успети да се одржи у овој години и да обиђе "још један круг" у својој потрази за идеалним рецептом за "српски кавијар" – кога још волимо да зовемо и господар сваке трпезе!
Поред сложене ситуације у којој се креативна индустрија налази услед последица проузрокованих пандемијом вируса COVID 19, омиљени гастрономски караван свих кулинарских мајстора али и гурмана, ипак је пронашао начин да се реализује у 2020. години на безбедан начин, поштујући препоруке здравствених институција.
ЖЕНЕ СУ ОДУШЕВЉЕНЕ: Ево шта С*КС са МЛАЂИМ партнером чини ТВОМ ОРГАНИЗМУ!
За нас је шампион: Mozzart исплаћује све који су играли да Ђоковић осваја УС Опен
"ОДВРАТНА СИ, ГОРА СИ ОД АНАБЕЛЕ!" Бесни РАТ између мајке и ћерке! Марија Кулић ОПЛЕЛА по Миљани!
Под нешто измењеним правилима, а уз поштовање општих мера предострожности, овогодишњи караван ће се одржати у чак 12 градова. Учесници ће моћи да се пријаве за такмичење искључиво уколико тим формирају чланови истог домаћинства или уског круга пријатеља. Број учесника по такмичарској екипи сведен је на максималних 6, док је укупан број екипа смањен са 15 на 10 по граду. Сви такмичарски штандови налазиће
се на безбедној међусобној удаљености, најмање 3 м од центра штанда. Такмичарима ће бити обезбеђене маске и хигијенске рукавице, као и дезинфекциона средства. Током такмичења, учесницима ће бити ограничено кретање, осим за неопходне потребе када ће бити у обавези да одржавају безбедну физичку дистанцу и да избегавају груписање.
Као и сваке године, учесницима ће бити обезбеђени сви услови за надметање: комплетно опремљени такмичарски штанд, паприка, дрва, тегле, уље, шећер и со. На такмичарима је да, као и увек, понесу свој прибор за припремање ајвара али и да се норужају стрпљењем и здравим такмичарским духом.
Иначе, у протеклих шест сезона караван је обишао 160 градова, имао је око 3.000 такмичарских екипа и 18.000 учесника. Такмичари су испекли преко 750.000 комада паприке ,а напуњено је око 30.000 тегли ајвара. Манифестацију је до краја шесте сезоне посетило чак 750.000 посетилаца!
Још једна сјајна вест је да ће се и ове године под покровитељством Министарства државне управе и локалне самоуправе и уз подршку Привредне коморе Србије и Министарства пољопривреде, одржати Едукативни центар „Нове снаге предузетништва“ који ће бити посвећен најактуелнијој теми, а то су изазови са којима се суочава привреда током пандемије, и евентуалним начинима за превазилажење економске кризе и прилагођавање новом пословном окружењу, како на локалном, тако и на глобалном нивоу.
Више информација на линку ОВДЕ и ОВДЕ.