Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Отворен конкурс за Мобиле мусиц фест #3 - ту је и веома ВАЖНА новост! (ВИДЕО)

15.07.2021. 12:45
Пише:
Mobile Music fest logo
Мобиле Мусиц фест лого / Извор: Фото: Youtube printscreen/Headliner Магазине

Позив за креативце.

Све што треба да урадите је…

Сигурно се сећате овог слогана од претходних година. Сад је време да га искористимо по трећи пут. Уз једну малу, али важну измену.

Headliner.rs отвара нови конкурс за јединствено и оригинално off&online такмичење ауторских бендова – МОБИЛ МУСИЦ ФЕСТ #3!

Реч је о такмичењу у којем могу да учествују сви млади бендови и музичари који до сада немају објављен музички материјал, али и бендови и извођачи који имају објављен највише један студијски албум, не рачунајући ЕП.

Такмичење спроводимо уз подршку издавачке куће ПГП РТС, Удружења музичара џеза, забавне и рок музике Србије, Сокоја, организације Права интерпретатора и ОФПС-а.

КОНКУРС

Бендови и музичари и даље имају једноставан, али кративан задатак – да нам пошаљу снимак једне АУТОРСКЕ песме, забележен мобилним телефоном – У ЈЕДНОМ КАДРУ.

Оно што је овог пута ново и другачије је да ћемо у обзир узимати и снимке настале на концертима!  Ове године, као знак подршке музичкој ливе индустрији, односно повратку у нормалан живот на концертима и фестивалима, одлучили смо да и спотови забележни на живим свиркама (на фествалима, самосталним концертима или у клубовима) такође улазе у конкуренцију за финале.

Снимке ћемо, као и до сада, објављивати на порталу Headliner.rs (преко нашег YouTube канала) и читаоци ће моћи да гласају за оне бендове и спотове који им се највише допадају, путем цоунтера на YouTube каналу и лајкова на ФБ страници.

Конкурс је отворен до 30. септембра 2021. Али не чекајте, крените већ сада. Сада ће искуства снимања мобилним телефоном која смо сви стекли током пандемије сигурно доћи до изражаја.

Свима нам је пандемија пореметила планове. Али нисмо одустали. У најгорој години за музичку индуструју, Мобил Мусиц Фест је био једини фестивал који је одржан, а у том, другом издању, у финалу које је одржано крајем децембра 2020. у култном клубу Фест победио је сјајни бенд Санитариум.

Због читаве ситуације из оправданих разлога каснило се са снимањем албума са првог фестивала, али коначно можемо да се похвалимо – компилацијски албум Мобил Демо Фест #1 је готов и може се наћи на продајним местима ПГП-а у Београду, а ускоро нас очекује и званична промоција. На албуму се, да подсетимо, представљају бендови финалисти првог фестивала – ЛоуД, Механизам, Зној, Октава више и Функиер Пројецт.

О најбољим бендовима одлучиваће публика, фанови бендова и читаоци портала Headliner.rs, заједно са стручним жиријем који ће чинити представници организатора, успешни музичари, као и стручњаци из области аудио-визуелне уметности.

За финални део такмичења МОБИЛ МУСИЦ ФЕСТ #3 биће одабрано пет бендова.

Три бенда одредиће жири, док ће преостале финалисте чинити два бенда који су добили највише гласова публике, од оних који нису ушли у избор жирија.

Публика гласа за укупан утисак (песма спот), док ће жири доделити посебну награду аутору најбољег спота на фестивалу.

ФИНАЛЕ

Финале ће бити одржано у једном од београдских роцк клубова, у којем ће се бендови уживо представити жирију и публици.

Том приликом биће емитован и победнички спот фестивала, без обзира на то да ли се група нашла у финалу или не.

Победник ће бити одабран комбинацијом гласова жирија, присутне публике и лајкова на ФБ страници током директног преноса на нашој Facebook страници.

НАГРАДЕ

Победнички бенд добиће прилику да објави самостални ауторски албум за етикету ПГП РТС, уз медијску подршку портала Headliner.rs и медијских пријатеља фестивала, као и самостални наступ у једном од београдских роцк клубова.

Свих пет бендова који буду наступили у финалу биће заступљени са по две песме на компилацијском издању које објавити Headliner.rs.

На Фестивалу могу да учествују бендови и музичари који до сада немају објављен музички материјал, као и бендови и извођачи који имају објављен највише један студијски албум, не рачунајући ЕП.

Бендови морају да се представе ауторском песмом.

Бендови свој спот не смеју објављивати на својим (ни на било којим другим) страницама на друштвеним мрежама, или сајтовима, пре него што они буду објављени на YouTube каналу портала Headliner.rs.

Спотови се снимају искључиво мобилним телефоном у једном кадру, корекције у апликацијама и рачунарским програмима су дозвољене, као и “подвлачење” музичке матрице.

Спотове слати путем wetransfera, на e-mail: headliner.rs@gmail.com

Уз спот приложити:

Кратку биографију
Фотографију бенда
Име сниматеља
Модел телефона којим је спот сниман

Срећно! И…

#rokenrolsvuda

А овако је било крајем прошле године, на финалу МОБИЛ МУСИЦ ФЕСТА #2