Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПОКЕР "ФУРИЈЕ" ЗА ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Храбра Грузија завршила своју бајку на ЕП!

30.06.2024. 20:38
Španija
Шпанија / Извор: Танјуг/АП/Дарко Војиновиц

Фудбалска репрезентација Шпаније савладала је Грузију резултатом 4:1 у оквиру осмине финала Европског првенства.

Шокантно су Грузини повели аутоголом Ле Нормана у 18. минуту, а преокренули су Родри у 38, Фабијан Руиз у 51, Нико Вилијамс у 75. и Дани Олмо у 83. минуту.

Ове две селекције су биле у истој квалификационој групи за ово такмичење, Шпанци су Грузинима дали чак 10 голова на две утакмице, вечерас су се добрано намучили у првом полувремену, иако су доминирали и били пуно бољи тим на терену, али су у наставку ствари дошле на своје место.


ЕУРО 2024. ОСМИНА ФИНАЛА

ШПАНИЈА - ГРУЗИЈА 4:1

Стрелци: '18 Ле Норман (АГ), '38 Родри, '51 Ф. Руиз, '75 Н. Вилијамс, '83 Д. Олмо

Стадион: Рајн Енерги (Келн)

Судија: Франсоа Летексије (Француска)

Шпанија: Симон, Лапорт, Ле Норман, Кукуреља, Карвахал, Родри, Педри, Руис, Јамал, Вилијамс и Мората.

Грузија: Мамардашвили, Кашија, Двали, Гвелесјани, Лохошвили, Какабадзе, Китеишвили, Кохорашвили, Чакветадзе, Кварацкелија и Микаутадзе.

Шпанија је од првог минута кренула жестоко да притиска ривала, ређале су се опасне ситуације испред голмана Мамардашвилија "као на траци", Педри и Нико Вилијамс су имали одличне шансе, деловало је да гол Грузије "виси у ваздуху", али...

Грузини су 18. минуту други пут прешли центар и повели.

Кварасхелија је по левој страни покренуо контру на својој половини, проиграо Микаутедзеа, такође на половини Грузије, а онда је нови играч Монака упутио кључни пас на десну страну за Какабадзеа, који је "распорио" шпанску одбрану.

Какабадзе је потом из пуног трка оштро центрирао на линију петерца, а тамо је Ле Норман очајно интервенисао и послао лопту у своју мрежу, у покушају да отклони опасност испред Кварачкелије.

Шпанце је овај аутогол шокирао, пореметио им је нападе, који су се наставили, али нису више били онако опасни.

Изабраници Вилија Сањола су се одважили, све су више излазили високо, а Кварахелија је својим луцидним дриблинзима баш намучио Карвахала и Ле Нормана.

Ипак, негде од 32. минута је Шпанија поново преузела тоталну иницијативу.

Кукуреља је у 36. минуту веома добро тукао са дистанце, али Мамардашвили се није дао изненадити, а сјајни голман Валенсије је у 39. минуту зауставио и шут Вилијамса.

Изједначење је стигло у 39. минуту. Шпанија је извела сјајну акцију, на ивици офсајда, која се завршила пасом Вилијамса и поготком Родрија, перфектним ударцем левом ногом са 16 метара.

Друго полувреме је замало почело новим шоком за Шпанију, јер је Kvarachelija био баш близу да истрчалог и лоше постављеног голмана Унаја Симона савлада са центра.

Након тога је кренуо притисак „црвене фурије“, која је у 51. минуту изборила слободан ударац на 18 метара од гола.

Тукао је млади Јамал, а Мамардашивили бравурозно одбранио. Ипак, после његове интервенције се изродила лепа акција Шпаније, Педри је одложио лопту за Јамала на леву страну, уследио је центаршут на другу стативу, а тамо се идеално убацио Фабијан Руиз и главом погодио мрежу, за 2:1.

У наставку меча тотална контрола Шпаније, а чим се Грузија отворила и пошла по изједначење, стигао је коначан ударац.

Фабијан Руиз је у 75. минуту одузео лопту на својој половини и на фантастичан начин упослио Ника Вилијамса, који се стуштио ка голу, поиграо се са Гвелесијанијем и лако га избацио из игре, ушао у шеснаестераци силовитим ударцем пропарао мрежу иза немоћног Мамардашвилија, за 3:1.

Коначних 4:1 поставио је резервиста Дани Олмо у 83. минуту. Асистирао је други резервиста Ојарзабал, а фудбалер Лајпига је са 16 метара матирао Мамардашвилија.

 

 

90+4

КРАЈ МЕЧА!

83. Минут

ГООЛ!!! Олмо за покер Шпаније


75. Минут

ГООЛ!!! Вилијамс повећава предност Шпанаца!

Нико Вилијамс из контре! Каква је то била минијатура Ника Вилијамса! Промешао је одбрану Грузина, потом дошао до тога да се налази сам у казненом простору, а онда је шутирао са 14 метара и затресао мрежу. Прелепа акција!

64. Минут

Шанса за Шпанију!

Погрешила је одбрана Грузије, имао је Јамал шансу на да реши утакмицу.

51. Минут

ГООЛ!!! Руиз доводи Шпанију у вођство!

48. Минут

КАКАВ УДАРАЦ КВАРАЧКЕЛИЈЕ!

Након одбијене лопте кренули су у контру Грузини, Кварачкелија је распалио лопту са више од 40 метара од гола јер је приметио да је Симон ваљано изашао са гол линије.

45. Минут

Почело је друго полуреме!

Настављена утакмица у Келну, у којој је Шпанија велики фаворит, али резутат је 1:1.

45+2

ПОЛУВРЕМЕ!

Два корнера у надокнади смо видели за Шпанију, додуше неуспешна, па Франсоа Летексје шаље играче у свлачионицу.

38. Минут

ГООЛ!!! Родри доноси изједначење

Сјајно су комбиновали Шпанци у казненом простору Грузина. Лопта на крају долази до Родрија који са линије шеснаестерца тресе мрежу за 1:1.

35. Минут

"Црвена фурија" у офанзиви!

Кукуреља је гађао у десну страну гола, одличан ударац, али успео је Мамардашвили да одбрани његов ударац. Можда и једна од већих шанси за Шпанију.

18. Минут

ГООЛ!!! Грузија води!


05. Минут

ШАНСА ЗА ШПАНИЈУ!

Сјајно убацивање Карвахала у казнени простор, а потом уклизава Педри, али право у голмана репрезентације Грузије. Прети Шпанија од самог старта утакмице.

01. Минут

ПОЧЕЛО ЈЕ!

Шпанија је завршила групну фазу као првопласирана екипа у Групи Б испред Италије, Хрватске и Албаније, док је Грузија као трећа у групи Ф изборила нокаут.

Победник овог сусрета у четвртфиналу ће се састати са Немачком.

Грузија и Шпанија су већ одмерили снаге у квалификацијама, у оба сусрета је Шпанија уписала победу. На свом терену са 3:1, док је у Грузији славила са убедљивих 7:1.

Утакмицу испратите УЖИВО уз ливе блог СрбијеДанас.