Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Ево зашто овог викенда нико неће морати да апелује на људе да остану код куће

17.10.2020. 10:01
televizija
телевизија / Извор: Профимедиа/илустрација

У суботу и недељу велики број људи биће „прикован“ испред ТВ екрана - овакав викенд дуго смо чекали, фудбалски спектакли ређаће се један за другим, а у Mozzartu ћете пронаћи најбоље квоте за све ове догађаје.

Нешто по чему ћемо сигурно памтити 2020. годину јесу константни позиви да останемо код куће, а овог викенда многима ти позиви неће бити потребни - у два дана биће одиграно неколико фантастичних фудбалских мечева, укључујући и српски вечити дерби Партизан - Црвена звезда.

ПАРТИЗАН - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (НЕДЕЉА, 17.00)

Црвена звезда суверено влада српским фудбалом и евентуалном победом на терену највећег ривала стекла би предност којом би већ у октобру наговестила четврту везану титулу, док је Партизану једина шанса за ублажавање лошег почетка сезоне да тријумфом ухвати прикључак.

Црно-бели у дерби улазе уздрмани ремијем с Металцем због којег заостају осам бодова за лидером, али с новом енергијом оличеном у чињеници да су у завршним данима прелазном рока ангажовали петорицу новајлија. Најмање тројица се очекују у првих 11, према прелиминарним информацијама биће то штопер Светозар Марковић, везиста Милош Јојић и други нападач Филип Холендер, док би у тој варијанти Жан Кристоф Бајбек кренуо с клупе.

162. Večiti derbi
162. Вечити дерби / Извор: МН Press

 Проблем за Дејана Станковића је у сазнању да је Мирко Иванић одсутан због вируса корона, да не може да рачуна на дуже повређеног талисмана у сударима с Партизаном, Ричмонда Боаћија, да само четири дана касније гостује Хофенхајму и да је у претходном сусрету у Хумској Звезда изгледала неубедљиво. Оптерећује госте и податак да су славили тек једном на последњих седам утакмица у Партизановом дому. А форма указује да ће, ураде ли то баш сад, практично решити првенство.

У последњих 15 међусобних окршаја, што у првенству, што у купу, чак 12 пута је прошао тип 0-2 гола. Јасан показатељ да не би требало очекивати ефикасан меч у Хумској, а квота на 0-2 гола је 1,62. Тим пре што неће бити публике да инспирише актере. А кад је коначан исход у питању, икс је овек опција за вечити дерби, а наравно, добро плаћа - квота у Mozzartu је 3,20.

ЕВЕРТОН - ЛИВЕРПУЛ (СУБОТА, 13.30)

Пета недеља Премијер лиге креће дербијем Мерсисајда. Тешко да постоји бољи начин за повратак у једну од најквалитетнијих лига планете после двонедељне паузе јер судар Евертона и Ливерпула гарантује спектакл какав се у граду Битлса чекао деценијама! Карамеле блистају, самопоуздање им је на највећем нивоу и са правом се надају да је можда дошао дан за скалп великог ривала. Првог после 10 година.

Mohamed Salah
Мохамед Салах / Извор: Профимедиа

Домаћи тим улази у дуел с лидерског места, с максималним учинком у досадашња четири меча, док гости на Гудисон долазе после срамотног дебакла у Бирмингему и пораза 2:7 од Астон Виле. Међутим, положај на табели сигурно не игра пресудну улогу у дербију, на шта указују међусобни дуели у претходним сезонама када је тим с Енфилда доминирао, али му против Евертона готово никада није било лако. Нарочито на Гудисону. Ипак, традиција каже да је Ливерпул без пораза од Евертона на 22 протекла двобоја у свим такмичењима. Комплекс је ту, нема дилеме, али и решеност Карамела да се „излече“. 

Сјајни тренер Карло Анчелоти склопио је респектабилан састав с одличном офанзивом, у којој доминирају Калверт-Луин, Ришарлисон, Хамес Родригез, па у плавом делу града најзад имају трозубац кадар да запрети оном Ливерпуловом, Мане - Салах - Фирмино. Разлика између два састава је донекле избрисана и у дефанзивним елементима, па Јиргена Клопа и његове момке не чека нимало наиван сусрет. 

Интересантно, Евертон је играо GG на шест претходних домаћинстава, док је исти знак заокружен на 10 од 12 протеклих дуела Редса у свим такмичењима. Квота у Mozzartu на GG (оба тима дају бар по гол) је 1,50.

ИНТЕР - МИЛАН (СУБОТА, 18.00)

Милански дерби се кроз историју играо у разним занимљивим или специфичним условима, али никада као у овим сада. 
Вирус корона је опет бацио све у други план. Ситуација у Италији се погоршава растом броја заражених који је достигао неке априлске бројке, а ни фудбал није остао поштеђен. Вирус COVID-19 је опет ушао и у клубове Серије А, а Интер је један од најпогођенијих. 

Уочи градског дербија, тренер Антонио Конте не може да рачуна на шесторицу играча. А неки су му врло битни. Штопери Шкринијар и Бастони су стартери, везиста Галајардини и бек Јанг у ротацији, а једино се неће осетити одсуство резервног голмана Радуа и Најнголана који није ни планиран за ову сезону али је силом прилика остао у клубу. Додајмо ту да је везиста Стефано Сенси суспендован због картона и јасно је у каквим је проблемима тренер Интера пред дерби. 

Zlatan Ibrahimović
Златан Ибрахимовић / Извор: Профимедиа

Поготово ће Контеу бити тешко да надокнади одсуство двојице штопера јер игра са тројицом у последњој линији. Зато ће њихова места највероватније попунити Дамброзио и Коларов којима то нису примарне позиције и могу да буду ризик у дефанзиви. 

Такође, неки од Интерових битних играча ће доћи уморни после репрезентативних обавеза . Поготово они из Јужне Америке попут Лаутара Мартинеза, Артура Видала и Алексиса Санчеза

И у Миланов тим се услелила корона али није нанела толико штете. Ван строја због вируса су резеревни штопери Габија и Дуарте, а најбитније је да се опоравио Ибрахимовић без којег је Милан остварио све победе у последња два кола, али се осетило да Златан недостаје у шпицу. 

Миланов млади тим је успео да победи све три утакмице на почетку првенства, али је играо против слабих ривала попут Болоње, Кротоне и Специје. Ово ће им бити први озбиљан тест у сезони. Имају и огроман мотив да коначно обрадују навијаче који на првенствену победу над Интером чекају још од 2016. године, а последња четири дербија је Интер решио у своју корист. 

Интер је објективно јачи, искуснији и кандидат је за титулу. Милан је са друге стране најмлађи тим у лиги и много тога зависи од Златана Ибрахимовића са којим и млади играчи делују другачије на терену. И на Дербију дела Мадонина икс је увек добра опција, овог пута с квотом 3,35 у Mozzartu.

*****

ВАЖНО: На свим овим дербијима Mozzart је спремио посластицу за праве играче: џекпот на клађењу уживо (ЛИВЕ БЕТ) - Сви играчи који су одиграли тикет са означеним паром улазе у конкуренцију за освајање џекпота.

Број одиграних тикета и висина уплате нема никакав утицај на то ко ће добити џекпот, већ сви учесници имају једнаке шансе. Такође, није важно да ли је тикет губитан или добитан, а џекпот се извлачи на крају обележног меча. Примера ради, на мечу Норвешка - Србија један Mozzartov играч освојио је џекпот од преко 330.000 динара.

И то није све: овог викенда састаће се у дербијима и Манчестер Сити - Арсенал (субота, 18.30), Спортинг - Порто (субота, 21.30), Селтик - Ренџерс (субота, 13.30)…

Уживајте у врхунском фудбалу и кладите се у Mozzartu.