Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ГОБЕЉИЋ ЗА СД: О пријатељству с капитеном Партизана, дечачком сну, али и европском ПРОЛЕЋУ

24.10.2022. 16:54
Marko Gobeljić
Марко Гобељић / Извор: МН Press

Верује да могу да презиме.

Упркос краткотрајном паду форме, Марко Гобељић протеклих недеља блиста у дресу Црвене звезде и показује колико се бори за грб и зашто је један од најомиљенијих играча Делијама. У разговору за СрбијаДанас, десни бек српског шампиона открио је бројне занимљивости, попут пријатељства са капитеном вечитог ривала, очекивањима Србије за Мундијал и предстојећим изазовима у Лиги Европе.

РАКА ЂУРОВИЋ ЗА СД: Судија Ивковић није помогао Звезди у Нишу, ВАР оштетио Партизан у Хумској

РАКА ЂУРОВИЋ ЗА СД: Судија Ивковић није помогао Звезди у Нишу, ВАР оштетио Партизан у Хумској

АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ ЗА СД: Под Петрићем играмо једноставан, добар и леп фудбал, Владимир Стојковић је ИКОНА

АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ ЗА СД: Под Петрићем играмо једноставан, добар и леп фудбал, Владимир Стојковић је ИКОНА

ЗВАНИЧНО ЈЕ: Звезда довела новог Душана Басту (ФОТО)

ЗВАНИЧНО ЈЕ: Звезда довела новог Душана Басту (ФОТО)

Облачењем дреса Црвене звезде остварио је своје дечачке снове, а у црвено-белом је успео да постигне гол једном од најбољих чувара мреже свих времена, Ђанлуиђију Буфону. 

- Најлепши тренуци у каријери су ми када сам са Црвеном звездом остваривао дечачке снове, а гол који сам дао Буфону је такође нешто што ћу памтити цео живот. Када завршим каријеру моћи ћу да кажем да сам савладао једног од најбољих голмана данашњице, због чега сам неизмерно срећан. Иако нисмо тада стигли до победе навијачи памте да сам био стрелац, то ми много значи.  

Више пута је показао да је универзалац и да је спреман да испуни сваки захтев тренера, чиме је показао какав је професионалац.

- Познато је да могу да играм на више позиција. Када сам дошао у Црвену звезду био сам спреман да испуним сваки захтев шефа стручног штаба, како бих се доказао и показао колико ми значи што сам добио прилику да наступам за клуб који волим од рођења. Свакако да ми је помогло то што сам у Напретку био на позицији нападача, али је љубав према Звезди извукла из мене најбоље партије.

Marko Gobeljić
Марко Гобељић / Извор: МН Press

Годинама је добар пријатељ са Партизановим капитеном Слободаном Урошевићем, а управо Гобељић сматра да је важно показати слогу међу таборима вечитих ривала.

- Српски фудбал не би био исти да нема ривалства између нас и комшија. Вечити дерби је утакмица која изазива посебно интересовање навијача, ради се о традицији. Нормално је да постоји одређена тензија пред мечеве са вечитим ривалом, ван тога ми играчи не размишљамо о дешавањима у супротном табору. Постоје пријатељства између играча Звезде и Партизана, што је нормално, сви смо ми људи, међутим када смо на терену све остаје по страни и свако се бори за свој клуб. 

Било је периода када је био на "удару јавности" услед слабијих партија, али је веровао у себе и свима показао да Звезда увек може рачунати на њега. 

- Каријера је сачињена од успона и падова. Мислим да не постоји европски и светски играч који није имао у играчким данима пад форме. Било ми је криво што се таква слика створила у јавности, али сам у исто време знао колико могу и да имам још доста тога да пружим Црвеној звезди, клубу који волим највише на свету. Веровао сам у то и мислим да се резултати виде, на мени је да напорно радим и даље и да се својим приступом наметнем шефу Милојевићу. 

Marko Gobeljić
Марко Гобељић / Извор: МН Press

Пред српским шампионом је тежак пут како би се обезбедило пролеће у Лиги Европе, али десни бек Звезде верује у то.

- Црвена звезда је клуб који никада нико не сме да отписује. Враћали смо се из немогућих ситуација и безброј пута показали да можемо да остваримо велике успехе. Имамо снаге да освојимо свих шест бодова, радимо вредно, припремамо се за преостале две утакмице у Лиги Европе, надам се да ће се све коцкице поклопити. Ове сезоне нас је срећа у многим ситуацијама напустила, а сада мислим да је дошао тренутак да се то промени. 

Иако је већ шест година у црвено-белом дресу, наводи како није дошло до засићења, те да је жеља присутна још од првог дана. 

- Глад за победама и трофејима је увек присутна, нарочито када браниш црвено-беле боје. Тачно је да су многи играчи дуго у клубу, међутим жеља је присутна као и првог дана када смо стигли на Маракану. 

Marko Gobeljić
Марко Гобељић / Извор: МН Press

Као мали, није бирао идоле по позицији на којој играју, али када би то био случај, одабрао би некога из прошлости клуба за који наступа. 

- Као дете нисам бирао омиљене играче по позицијама, никада нисам волео да издвајам једног фудбалера, али нема сумње да када бих морао да се одлучим да би то био неко из Звездине славне историје. 

Предвиђа Србији успех на Мундијалу, али прижељкује и своје саиграче у националном тиму. 

- Имамо добру екипу, за почетак верујем да би сви били срећни да прођемо групу, која није ни мало лака, када знамо да је један од противника Бразил. На утакмици против Португала смо показали да смо спремни за велике ствари. Ераковић и Митровић су били део националне селекције на претходном окупљању, а уколико би се нашли на списку и за Светско првенство, навијао бих да управо они буду ти који ће “експлодирати” - закључио је Гобељић за СрбијаДанас. 

Погледајте како изгледа Микела Мотоц, која је освојила срце Валтера Зенге

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.