Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

МИЛОЈЕВИЋ: Крећемо од нуле, циљ је дупла круна, одавно није било играча као Марин (ФОТО)

09.02.2019. 16:08
Mitar Mrkela i Vladan Milojević
Митар Мркела и Владан Милојевић / Извор: Фото: crvenazvezdafk.com

Шеф стручног штаба црвено-белих сумирао утиске.

Фудбалери Црвене звезде окупили су се на почетку зимских припрема 11. јануара, а затим боравили на Кипру и у Турској. Одиграно је шест тест утакмица и уписано исто толико победа, уз одличну гол разлику. После непуних месец дана рада шеф стручног штаба првака Србије Владан Милојевић сумирао је утиске. 

ЗВЕЗДА ТРИЈУМФАЛНО ЗАВРШИЛА ПРИПРЕМЕ: Марин МАЈСТОРИЈОМ решио меч са Марибором (ВИДЕО ФОТО)

МИЛОЈЕВИЋ ОДГОВОРИО НА СПЕКУЛАЦИЈЕ О ОДЛАСКУ: Ево шта је рекао (ФОТО)

- Још у Београду приликом планирања припрема тражили смо јаке противнике, да би фудбалери имали што бољи одговор на овакве захтеве. Када одиграте са Аустријом или Лудогорецом, можете доста тога да научите, да видите где сте. Једино чега сам се прибојавао у утакмици са Марибором је то што смо играли претпоследњег дана припрема, а пре тога није било лако. Били смо десет дана у Пафосу, па после две недеље у Анталији, дупли тренинзи... Једва су чекали да се све ово заврши, али морам да их похвалим на великој професионалности. Многи су утакмицу са Марибором видели као генералну пробу, али ја тако не мислим. Познајем своје играче, знам ко су и шта су. Прибојавам се тог односа и због тог односа дође до проблема у игри. Али су против Марибора показали да имају веома добар однос. Има доста ствари које морамо да поправимо у ових седам дана (до почетка првенства) и да задржимо добре принципе - рекао је Милојевић уз оцену да су припреме биле савршене. 

ПРИПРЕМЕ СУ ЗАВРШЕНЕ: Звезда напада дуплу круну, Милојевић на слатким мукама (ФОТО)

Vladan Milojević
Владан Милојевић / Извор: Србија Данас

Колико је екипа спремна за наставак сезоне и премијерну утакмицу са Војводином? 

- Почетак је увек непознаница, јер су једно пријатељске, а друго такмичарске утакмице. Разлика је у томе што у тест мечевима имате све, осим тог притиска резултата. А сада нас чека и тај фактор, пошто улазимо у циљну равнину пред плеј-оф. Мислим да ниједна екипа неће бити 100 одсто физички припремљена. Мислим да ће бити потребно барем једна или две утакмице да се уђе у такмичарски ритам. 

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ: Нападнути ватерполисти ЗВЕЗДЕ у СПЛИТУ. Спас тражили СКАКАЊЕМ у ХЛАДНО море (ВИДЕО)

У овом прелазном року дошло је неколико новајлија, тандем из Напретка, Алекса Вукановић и Милош Вулић, али и Немања Милуновић и Ерик Јирка. Колико сте задовољни? 

- Урадили смо феноменалан прелазни рок. Кад видите играче који су дошли, мислим да је све одрађено на прави начин. Неки који су били на мети и пре, ево их, сада су ту. Успели смо да их доведемо. Сви су са искуством, неки су донели културу европских игара. Донели су професионализам и то је оно што ми је потребно. Једно је када се прича, а друго је када они то виде једни од других. А и олакшава ми посао. Фудбал је данас апсолутни професионализам, јесте забава и игра на два гола, али је прешао је много далеко од те фазе аматеризна. Морају да буду апсолутни професионалци, од тренинга, понашања, о вођења рачуна у животу... 

САМО МУ ГОЛ У ДЕРБИЈУ НЕДОСТАЈЕ: Савић машта о голу у дербију, а овако би га ПРОСЛАВИО (ФОТО)

Марко Марин наметнуо се вођа на терену и у последње време доста причате са њим. Ко је гледао утакмицу са Марибором могао је да види како га цела клупа поздравља после изласка из игре. 

Дуго се није појавио такав играч у Звезди. Привилегија за навијаче, љубитеље фудбала, за све да можемо да га гледамо. Велики је професионалац и све то преноси на млађе играче. Од њега много може више да се научи на тренингу, него кроз неке вежбе. Носилац је игре, један од старијих и суво злато Црвене звезде. Само његово присуство много значи. Много више значи младим играчима, јер је другачије кад га гледате, а другачије да проведете са њим 24 часа. Пре ће да упију од њега него од мене. Он је лидер кога сваки тренер може да пожели у тиму. 

МАРИН: Одбрана титуле је приоритет, не размишљамо о дербију са Партизаном (ФОТО)

Одбијена је понуда са Блиског истока, а да ли ће Звезда одолети и понуди из Кине? 

- Па добро... Прелазни рок је жива ствар. Видећемо шта ће да се деси до краја. 

Marko Marin i Vladan Milojević
Марко Марин и Владан Милојевић / Извор: Србија Данас

Стигао је и Мирко Иванић? 

 ИВАНИЋ ЗВАНИЧНО ЗВЕЗДИН: Првим речима одушевио Делије (ФОТО)

- Не причамо само о Иванићу, причамо и о Милуновићу, Вукановићу, Вулићу, Јирки... То су све феноменални играчи. Одрађен је одличан посао и још једном се показао одличан рад (спортског директора) Митра Мркеле, наравно у сарадњи са мном. Клуб жели да инвестира у потенцијал. Зна се да су највећи потенцијал клуба играчи. Мислим да имамо добар ростер доста играча и биће паклена конкуренција, али је то једноставно Црвена звезда. 

СПРЕМАН ЗА ДОКАЗИВАЊЕ: Иванић је већ задао задатак себи и будућим саиграчима (ФОТО)

Када почне Суперлига, имаћете проблем и да изаберете и 18 имена за протокол? 

- Имам, да се тако изразим, алатке у екипи. Бирам са стручним штабом, у односу на противника, у односу на мечеве који нам долазе, покушавамо да изаберемо најбољи могући тим у датом тренутку. Али то не значи да ће да донесе резултат. Они то и знају, много причамо, они све разумеју. Велика је жеља сви да играју, што је природно, сви гурамо у једном правцу. То је освајање титуле и Купа Србије и сви морамо да се подредимо таквим циљевима.

Очекујете ли да на пролеће буде више навијача у Суперлиги, да подрже ваш тим? 

- Не сумњам у наше навијаче. Колико год могу, нека дођу да нас подрже. Треба да подрже ове момке и немамо тај проблем. И ми знамо да дају све од себе. Биће то добро. 

Какву Звезду желите да видите?

- Да побеђује.

Да ли је овај тим довољно јак за дуплу круну? 

- Нисам неко ко прича тако далеко. Рекао сам већ играчима, крећемо од нуле, а циљ је дупла круна. Даћемо све од себе, постоји велика жеља, можда много већа да се освоји дупла круна. То је добро и позитивно и једва чекамо да почне првенство. 

Колико значи што су најискуснији играчи продужили уговор, као што су Савић, Стојковић и Борјан? 

- То је добро када радите са играчима са којима сте већ тренирали. Увек је добро када неке ствари не морате да радите из почетка. Неки од њих много лакше уђу у систем, неки тренери траже другачије ствари, ја тражим нешто друго, али све иде како треба. Нећемо имати никаквих проблема. Добри су то, паметни момци. 

Сматрате ли да имате Тим снова, за услове у Србији? 

- Не можемо тако да причамо. Већ сам рекао, или сте горе или доле. Имамо добар тим, ништа више од тога. Не гледам тако. Имамо добар потенцијал у играчима који ће сутра, прекосутра да остану ту. Желели смо да доведемо не само добре играче, већ да не буде одлазака после шест месеци. Морате да имате континуитет. Јирка је 97. годиште, Вулић 96, Гајић исто, Иванић репрезентативац Црне Горе и учесник Лиге шампиона, Милуновић некадашњи А репрезентативац. Гледало смо да осим поред здраве конкуренције, можемо и да кажемо да сте увек бољи него у претходном периоду.

Vladan Milojević
Владан Милојевић / Извор: Србија Данас

Савић је рекао да има неки предосећај да ће се у случају да Звезда и Партизан пласирају у полуфинале Купа Србије укрстити копља. Да ли и ви имате такав осећај, пошто бисмо у том тренутку имали четири Вечита дербија у сезони? 

- Па можда он зна што ја не знам. Постоји та могућност, али о томе не треба да причамо. Имамо ми прво меч са Радником (Партизан са Напретком, прим.аут.). Знате како је било прошле године... Причало се о дуелима са АПОЕЛ-ом, па онда долази Легија, а није било ни једних ни других. Можемо ми да причамо, речима је све лако. Али хајде да се водимо распоредом. Прво је првенство, па Куп мало касније. Сетимо се да нас је прошле сезоне у Шапцу једна утакмица коштала много - подсетио је Милојевић (шта је рекао о спекулацијама о одласку прочитајте ОВДЕ) на елиминацију од Мачве. 

Већ следеће суботе (16.00) на стадиону "Рајко Митић" гостоваће Војводина. 

РЕЗУЛТАТИ НА ПРИПРЕМАМА (гол разлика 19:3)

Црвена звезда - Акритас 8:1

Стрелци: Павков 3, Милуновић 30, Кафу 36, Ебисилио 39, Хајдин 54, Бабић 59, Јовељић 72, Вукановић 89.

Црвена звезда - Вакер Нордхаузен 2:0

Стрелци: Хајдин 3, Јовичић 28

Црвена звезда - Аустрија 3:0

Стрелци: Бен 24.п, Милуновић 47, Бабић 83.

Црвена звезда - Лудогорец 3:1

Стрелци: Бен 33, Боаћи 43, Павков 72.

Црвена звезде - Работнички 2:1

Стрелци: Вукановић 43, Ебисилио 55.

Црвена звезда - Марибор 1:0

Стрелац: Марин 79.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Мина Милутиновић, девојка Немање Недовића

 

СРБИН ПРЕУЗИМА ДИНАМО? Загрепчани желе бившег тренера Звезде
Zvezda - Dinamo

СРБИН ПРЕУЗИМА ДИНАМО? Загрепчани желе бившег тренера Звезде

20.09.2024. 16:15
КРТОЛИЦА ЗНА РЕЦЕПТ ЗА УСПЕХ: Сви морамо да верујемо...
Nemanja Krtolica

КРТОЛИЦА ЗНА РЕЦЕПТ ЗА УСПЕХ: Сви морамо да верујемо...

20.09.2024. 16:09
ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА МИЛОЈЕВИЋА: Мимовића чека дужа пауза
Ognjen Mimović

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА МИЛОЈЕВИЋА: Мимовића чека дужа пауза

20.09.2024. 15:00
СТАТИСТИКА ЈЕСТЕ КАО БИКИНИ, АЛИ... Подаци са меча Звезда - Бенфика могу радовати све фанове црвено-белих
detalj sa meča Crvena zvezda - Benfika

СТАТИСТИКА ЈЕСТЕ КАО БИКИНИ, АЛИ... Подаци са меча Звезда - Бенфика могу радовати све фанове црвено-белих

20.09.2024. 13:24
У НЕИЗВЕСНОЈ ЗАВРШНИЦИ: Партизан изгубио од Ефеса иза затворених врата
Karlik Džons

У НЕИЗВЕСНОЈ ЗАВРШНИЦИ: Партизан изгубио од Ефеса иза затворених врата

20.09.2024. 16:16
СРБИН ПРЕУЗИМА ДИНАМО? Загрепчани желе бившег тренера Звезде
Zvezda - Dinamo

СРБИН ПРЕУЗИМА ДИНАМО? Загрепчани желе бившег тренера Звезде

20.09.2024. 16:15
И АТАМАН СЕ ПОКЛОНИО ЖОЦУ: Обрадовић је мој идол
Željko Obradović, Ergin Ataman

И АТАМАН СЕ ПОКЛОНИО ЖОЦУ: Обрадовић је мој идол

20.09.2024. 15:25
КЛАДИОНИЦЕ РЕКЛЕ СВОЈЕ! Ево ко је већи фаворит за освајање титуле у АБА лиги
Večiti derbi, Košarkaški večiti derbi

КЛАДИОНИЦЕ РЕКЛЕ СВОЈЕ! Ево ко је већи фаворит за освајање титуле у АБА лиги

20.09.2024. 15:10
ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ УБИО СУПРУГУ И СЕБЕ КОД СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ: Мештани саблазнути злочином који се десио - Откривено како је дошло до трагедије
Muškarac koji je ubio ženu

ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ УБИО СУПРУГУ И СЕБЕ КОД СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ: Мештани саблазнути злочином који се десио - Откривено како је дошло до трагедије

20.09.2024. 15:46
НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!
Kiša

НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!

20.09.2024. 15:27
Ђоковић нови председник Тениског савеза Србије
Miljan Amanović, Goran i Novak Đoković

Ђоковић нови председник Тениског савеза Србије

20.09.2024. 15:00
ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ИЗРАЕЛСКОГ НАПАДА НА ЛИБАН: Мртви се броје, стравичне сцене на улицама Бејрута (ВИДЕО)
Pejdžeri

ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ИЗРАЕЛСКОГ НАПАДА НА ЛИБАН: Мртви се броје, стравичне сцене на улицама Бејрута (ВИДЕО)

20.09.2024. 16:07