Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОПШИРНО: Вулетић о дуговима Партизана, Звезди, тужбама, али и о лимарском председнику

09.07.2019. 16:30
Vladimir Vuletić, Ivica Iliev i Zvezdan Terzić
Владимир Вулетић, Ивица Илиев и Звездан Терзић / Извор: МН Press

Црно-бели на припремама у Словенији.

Фудбалери Партизана налазе се на припремама у Словенији, а са новинарима је разговарао потпредседник црно-белих Владимир Вулетић. Функционер клуба из Хумске говорио је о бројним темама, за почетак о квалификацијама за Лигу Европе. 

- После сушне године у којој Партизан није успео да уђе у групну фазу Лиге Европе, делом и због жреба који ће бити на снази и ове године, ове сезоне неће бити тог страха због жреба и повлашћеног статуса. Једина бојазан коју морамо да имамо је Килмарнок, тим са традицијом, који је имао добре резултате са Селтиком и Ренџерсом у Шкотској - рекао је Вулетић, а затим наставио о стању у клубу, тачније плановима за сезону пред нама.

Звезда данас почиње европску авантуру, а ОВЕ КВОТЕ не смете да пропустите!

Звезда данас почиње европску авантуру, а ОВЕ КВОТЕ не смете да пропустите! 

ОШТРЕ РЕЧИ СЕЈДУБЕ СУМЕ: Отеран сам због КОРУПЦИЈЕ

ОШТРЕ РЕЧИ СЕЈДУБЕ СУМЕ: Отеран сам због КОРУПЦИЈЕ

МАРКОВИЋ ПРОМОВИСАН У НОВОМ КЛУБУ: Ево како је Олимпијакос представио Свету!

МАРКОВИЋ ПРОМОВИСАН У НОВОМ КЛУБУ: Ево како је Олимпијакос представио Свету!

- Спортски директор ФКП је поднео оставку, у овом тренутку нисмо довели новог и дали смо поверење Саву Милошевићу који има улогу случним менаџерима у Премијер лиги. Партизан је довео одређени круг појачања, на прагу су још нека веома брзо, костур тима је задржан. Осим Марковића, још нико није напустио Партизан. Све ће бити у договору са шефом струке и оним ко склапа тим за наредну сезону. 

Причао је и о стању у српском фудбалу, тачније Суперлиги. 

- Тамо нас чека једна нова Линглонг Суперлига, а у њом ће бити и Линглонг правила. Та правила је осмислио одбор за хитна питања ФСС и они су предвидели да се укида подела бодова, а остаје плеј-оф. Подсећам, да је ово правило уведено на агресивну иницијативу Црвене звезде. Једини клуб који тада је гласао против ове иницијативе је Партизан. Шта је то определило медијску сцену и јавност звезда-српску да утврђују да Партизану одговара подела бодова, а то је био једини клуб који је био против. Онда се ове године опет на захтев Звезде укида подела и задржава плеј-оф. То је "контрадикцио адађекто". Плеј-оф нема смисла уколико нема поделе бодова, зато и постоји. Оно што је изазвало посебан горак укус јер смо се са захтевом Црвене звезде суочили прошле сезоне, а тада се поставило ово питање и клубови су се писано изјашњавали, а већина се изјаснила негативно и није било усвојено. Околност која рађа сумњу је та да ове године нисмо имали такав поступак и клубовима није понуђена могућност да се изјасни. Одбор за хитна питања је на јединој седници донео и објавио ову одлуку, заобишавши Заједницу Суперлиге и Прве лиге Србије. Ако је свитање Линглонг Суперлиге овакво, какав ли је тек сутон. 

Затим се пребацио на причу о финанасијској ситуацији и дуговањима клуба из Хумске.

- Партизан се у свему томе суочава и са агресивним реакцијама бивших играча овог клуба, о катастрофалном финансијском стању и дуговима од 40.000.000 евра... Тако се оглашавају они који тврде да је у Партизану potppuna катастрофа, а у овом моменту могу да саопштим да је дуг барем упола нижи. То је нешто иза чега стојим одговорно и понављам, биће то предмет Скупштине, која ће се одржати идуће недеље. на њој ћемо разговарати одговорно, критички и сагледаћемо ситуацију и усвајати извештаје Управног одбора, Надзорног одбора, генералног директора и председника клуба. Када говоримо о дуговима, то је јединствени дуг. Ми немамо реалне и јединствене дугове, нити категорије које не познају финансије. Имамо само један јединствени дуг. Чињеница која делује фрапантно јесте да преко 10.000.000 евра одлази на плате фудбалера и радне заједнице. То значи да је буџет Партизана готово 15.000.000 евра. Само милион динара на месечном нивоу је одржавање стадиона.

ОПШИРНО: Вулетић о дуговима Партизана, Звезди, тужбама, али и о лимарском председнику

ОПШИРНО: Вулетић о дуговима Партизана, Звезди, тужбама, али и о лимарском председнику

 Када говоримо о овим категоријама, често се пренебрегавају значајне ствари. Партизану се спочитава довођење и наводни промашај једног играча који је коштао готово 1.800.000 евра. Такође, да играчи одлазе без обештећења и да се на њима губи. Наш ривалски клуб у протеклој сезони је нагажовао играча Џонатана Кафуа ког је ангажовао за 800.000 евра, такође Горан Чаушић који је био плаћен 1.000.000 евра, а продат је јуче за 500.000 евра. Наслови су да је Звезда отписала 500.000 евра дуга, а то су спиновани наслови, јер све што је Звезда урадила јесте изгубила 500.000 од трансфера и 500.000 на име плате за годину дана. Боаћи је плаћен 2.500.000 евра и то је највећи трансфер у историји српског фудбала. И о том се трансферу ћути! Закон ћутања, не сме се рећи да је један играч плаћен 2.500.000 евра, а његов учинак по повратку је мизеран. То није само моје мишљење, већ и ваших редакција. За три играча, Боаћија, Чаушића и Кафуа, Звезда је за једну сезону потрошила 4.500.000 евра! Генерални директор Црвене звезде (прим. аут. Звездан Терзић) нам онда објашњава да постоје књиговодствени дугови који се никада неће морати платити. Може ли само да се напомене које су то категорије које се никада неће платити? То ниједан новинар није питао, а ја га питам сада, као забринути грађанин, како је то могуће?

О ВАР технологији

- Састанак радне групе о ВАР-у није одржана ниједном. Она готово да није ни сазвала. Са ким Партизан може да разговара, ко су његови саговорници? Имамо ситуацију да у 10 месеци, од августа до маја, само два пута се састане Скупштина Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије? Где да разговарамо, како да разговарамо. А ако разговарамо са медијима, онда смо кажњени за то јер утичемо на рад органа и то је затворени круг. Не можете да разговарате са институцијама јер су затворене за вас, а једини канал су медији и опет тај начин је подлежан казнама - казао је Вулетић. 

Та ствар указује на једну другу ствар и дело Алберта Камија под називом "Куга": "У историји света онај који се усуди да каже да су 2 2=4, бива кажњен смрћу. И није питање да ли ће неко рећи да је 2 2=4, него шта ова калкукација повлачи". Куга коју имамо на свим спортским пољима, шири се, па тако издајници нам суде за издајство, убице за убиства. "Они што су победили под једноглавим, суде нама што бежимо пред троглавим", каже Љубомир Симовић. Данас Партизан нема ниједног партизановца у управи, у и око стадиона, ни у омладинској школи, а имамо бившег играча, великог, човека који је запослен у ФК Партизан. Реч је о Џеваду Преказију, који прима 110.000 динара у Партизану на месечном нивоу, не пропушта прилику да прича о стању у клубу, омладинској школи и бави се стварима унутар клуба. Нико не наводи да је он запослен у клубу, који има плату у ФК, а не само неки "бивши играч".

Ко то данас сме да каже да нема ниједног партизановца у Партизану? Ту су Илија Завишић, Владо Чапљић, Звонко Живковић, Слађан Шћеповић, Ђорђе Пантић, Жарко Лазетић, Дражен Болић, Ацо Трифуновић, Зоран Ђурић, Мирослав Чермељ... Да ли је омладинска школа пропала ако у полуфиналу Купа у Нишу имамо Лазара Павловића? Данас смо продали Светозара Марковића, пола Европе је заинтересовано за Страхињу Павловића... Људи у клубу раде предано, у управи омладинске школе су Вања Радиновић и Горан Арнаут, то је преданост и одговорност. Такође и Горан Каденић који води секцију ветарана нашег клуба. А сви они се суочавају са изјавама бежите људи из Партизана, децо пређите било где другде, а Звезда вам саопштава да има неограничени буџет за довођење младих играча. Знате ли кроз какав пакао пролазе Арнаут и Радиновић да би задржали све оно квалитетно црно-бело да не постану црвено-бело. Ако се преноси само црно, а не бело, претвориће се у сиво и потом шарено и црвено-бело.

Vladimir Vuletić
Владимир Вулетић / Извор: МН Press

Било је приче и о власништву над својином ЈСД Партизан.

- Након процеса који је трајао четврт века и који је успешно окончан у фебруару ове године, имамо новинске наслове да је Партизан повратио својину. Никада није ништа повратио, него је власник од 1989. године. То што постоји спорт који је тада интензивирао министар Драган Шутановац, који је сада окончан правоснажно у корист Партизана, а остала је забележба у катастру о вођеном спору, определило је једног председника једне друге братске секције да у том погледу говори о професорском првоаприлском шалом о захтеву ком је говорио кошаркашки керберски спортски новинар. Наиме, те шале није било, можда је реч о лимарској неистини. О професорској шали није реч, а једино што је спречило јесте забележба спора у катастру анд стадионом који припада ЈСД Партизан. И ниједна банка није хтела да прихвати ту забележбу.

Поводом сукоба на релацији фудбалске и кошаркашке секције црвено-белих, Вулетић је такође био речит. 

ЕКСПРЕСНА РЕАКЦИЈА: Остоја Мијаиловић ОДГОВОРИО потпредседнику Партизана!

ЕКСПРЕСНА РЕАКЦИЈА: Остоја Мијаиловић ОДГОВОРИО потпредседнику Партизана!

- Братски су клубови и фудбалска и кошаркашка секција, као и ватерполо, стреличарска, бициклистичка… Ово је најуспешније СД после Барселоне, нема трофејнијег. Одређени "лимарски председник" није KK, као што није универзитетски професор ФК, јер су оба већи од тих функционера. Према свим секцијама треба подједнако бити критичан, као и када се дају похвале. Само пре две године овај исти "естаблишмент" је био носилац "дупле круне", шесте у својој историји. Четири узастопна Купа осваја овај тим, што се никада није догорило у историји фудбала на овим просторима. После 11 године играно је пролеће у Европи. Последњи пут било је 2005. године код Владимира Вермезовића, а сада је код Мирослава Ђукића. Шта мислите како је играчима који играју у Линглонг лиги и суочавају се са грешкама које су све само не грешке. Једном можете да погрешите, други пут је озбиљно питање намере, трећи пут је умишљај. У овој ситуацији долазимо у до тога да је Партизану отето сигурно преко 20 бодова у сезони за нама. Како ће изгледати уз Линглонг правила, видећемо. Али сигурно је да нећемо моћи да ћутимо и док дишемо у овом клубу и носимо ове боје да будемо у стању нирване, нити специјалног рата када жабу полако ставите у топлу воду, па је загревате у кључалој води, а она нема утисак да је у кључалој води док је не скувате. То неће моћи. Партизан мора да буде конкурентан, а молим све друге да Фудбалски клуб не третирају као маћеху који је освојио све ово у најтежем периоду у историји клуба, док нашу братску секцију третирају као рођену мајку која је освојила мање.

Има ли кашњења плата?

- Партизанов стадион није под хипотеком. Има кашњења са платама према играчима, то је тачно, али Партизан живи живот без Лиге Европе, у једном моменту као петопласирани тим Суперлиге и приоритет су играчи да се исплате - објаснио је Вулетић. 

Правно гледано, Партизан ће морати да се сабере, уједини и још једном позивам и наше навијаче и наше фракције и све оне који чине и желе добро Партизану да се уједине око његове славе и интереса. Други клуб ми немамо, имамо овај. Драгослав Михајловић у једном свом говору је рекао описивајући Србију да је она “хрома, кијавичава, запушена носа, ево таква већ хода милемијумима кроз историју. Ако је нешто толико успело да опстане, ваљда је Бог утврдио да треба да опстане”. Волео бих да тако гледате и на Партизан. Не мислите о њему као егзалтирана девојчица, већ о малом дукату зашивеном негде у постави заточеника у логору и тим дукатићем када дође до најтеже ситуације, може се купити важно парче хлеба - подвукао је Вулетић.

Скупштина црно-белих биће одржана 15. јула. 

- Скупштина ће бити редовна, она ће бити одржана у понедељак 15. јула са тачкама дневног реда које су уобичајене за редовну Скупштину, а не ванредну или изборну. На њој ће сви органи поднети своје извештаје, уследиће расправа и видећемо да ли ће они бити усвојени - рекао је Вулетић и најавио тужбу.

- Партизан ће тужбу против Фудбалског савеза Србије, а не против Црвене звезде. И то Основном суду у Београду, коме ћемо је поднети до краја августа - казао је Вулетић уз осврт на титулу из 1946. године која је додељена црвено-белима. 

- Скоро два месеца чекамо, иако се и ФСС и Црвена звезда противправно и без иједног основа понашају као да је ова одлука правоснажна, она која се даље не може нападати. Међутим, може се нападати, па ће Партизан, до краја августа, поднети тужбу Основном суду у Београду, надлежном за овај случај. Упркос бласфемичном и абортичном покушају да се сакрије одлука, то није било могуће - закључио је функционер Партизана. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Полина, ћерка хокејашке легенде Вејна Грецког

 

СЛАВНИ КЛУБ ДЕКЛАСИРАН: Ница дала осам голова Сент Етјену
Nica

СЛАВНИ КЛУБ ДЕКЛАСИРАН: Ница дала осам голова Сент Етјену

20.09.2024. 23:00
НЕ ИГРАМ ТЕ ИГРИЦЕ: Гвардиола подигао буру пред Арсенал
Pep Gvardiola

НЕ ИГРАМ ТЕ ИГРИЦЕ: Гвардиола подигао буру пред Арсенал

20.09.2024. 21:23
ФЛИК НЕ ЖАЛИ МНОГО: Изгубили смо, али то није ништа страшно
Hansi Flik

ФЛИК НЕ ЖАЛИ МНОГО: Изгубили смо, али то није ништа страшно

20.09.2024. 21:00
Платини: Фудбал треба да има 10 играча, а не 11
Mišel Platini

Платини: Фудбал треба да има 10 играча, а не 11

20.09.2024. 19:26
СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА СПЕКТАКЛ: Ево како изгледа древни стадион на ком ће играти Партизан (ФОТО+ВИДЕО)
Željko Obradović, KK Partizan

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА СПЕКТАКЛ: Ево како изгледа древни стадион на ком ће играти Партизан (ФОТО+ВИДЕО)

20.09.2024. 22:35
Дивац: Јокић је најбољи европски кошаркаш икад, бројке све говоре
Vlade Divac

Дивац: Јокић је најбољи европски кошаркаш икад, бројке све говоре

20.09.2024. 20:06
ЗВЕЗДА БЕЗ ДЕЛИЈА У МИЛАНУ? Српски навијачи неће моћи на стадион
Sever

ЗВЕЗДА БЕЗ ДЕЛИЈА У МИЛАНУ? Српски навијачи неће моћи на стадион

20.09.2024. 18:43
ЧЕЛНИЦИ ЦРНО-БЕЛИХ У ЕВРОЛИГИ: Купују акције такмичења
EL

ЧЕЛНИЦИ ЦРНО-БЕЛИХ У ЕВРОЛИГИ: Купују акције такмичења

20.09.2024. 22:06
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија
Vladimir Putin

"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија

20.09.2024. 21:11
Откривено какво је здравствено стање Саше Поповића
Saša Popović

Откривено какво је здравствено стање Саше Поповића

20.09.2024. 21:54
ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28