Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"Ф" ГРУПА: Горецка сачувао Панцере! Три пенала, какав РАТ Бенземе и Роналда! Светски и европски шампиони иду даље (ВИДЕО)

23.06.2021. 22:58
euro
еуро / Извор: Реутерс

Немци преживели голготу.

Европски и светски шампион одиграли су утакмицу за памћење. Уз три пенала, четири гола и заједнички пролаз у осмину финала, Португалија и Француска су оправдали епитет селекција које ће до краја кидисати на шампионски пехар. На крају најправедијих 2:2.

Тамо ће им се придружити и Немачка, која је прошла кроз пакао против Мађарске, и на крају ишчупала бод који им гарантује пласман међу 16 најбољих репрезентација Старог континента – 2:2. Јунак Панцера био је Леон Горецка, пошто је у самом финишу меча постигао изједначујући гол, који је одвео изабранике Јоакима Лева у наредну рунду.

ТРИЈУМФ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ: Узми 2.000 РСД и клади се на Маринине лавице!

ТРИЈУМФ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ: Узми 2.000 РСД и клади се на Маринине лавице!

ГРУПА Е: Шпанци ПЕТАРДОМ прегазили Словаке! Шведска послала сјајног Леву и Пољаке кући! (ВИДЕО)

ГРУПА Е: Шпанци ПЕТАРДОМ прегазили Словаке! Шведска послала сјајног Леву и Пољаке кући! (ВИДЕО)

ГРУПА Е: Шпанци ПЕТАРДОМ прегазили Словаке! Шведска послала сјајног Леву и Пољаке кући! (ВИДЕО)

ГРУПА Е: Шпанци ПЕТАРДОМ прегазили Словаке! Шведска послала сјајног Леву и Пољаке кући! (ВИДЕО)

Херојски су играли Мађари у прва два кола - дуго се држали против Португала, откинули бод Француској, а вечерас (21.00) их чека страшан изазов - Немачка која је самлелал Португал у другом колу и треба јој победа за пролаз. Квота на Немце је 1,23, а на kombinazziju 1&3 1,52. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Немачка - Мађарска.

Триколори су са прве позиције прошли даље, Немачка је друга, док су Французи као једна од четири најбоље трећепласиране селекције извадила визу за осмину финала.

Како су мечеви текли, прочитајте у наставку текста.

Сва дешавања са мечева из Минхена и са "Пушкаш арене" можете да пратите на нашем порталу из минута у минут.

КРАЈ УТАКМИЦЕ на оба стадиона.

 

87. минут
Оливеира мења Рената Санчеза.
84. минут
ГОООООООООООООЛ!!! Немци ипак стижу до изједначења 2:2! Стрелац је Леон Горецка, са овим резултатом сви фаворити у овој групи иду даље.

 

На Алијанц арени тече 81. минут и промене нема, Мађари пред проласком у осмину финала, Немачка ће, ако овако остане, доживети велику бламажу. Не само због пораза, већ и због испадања са Европског првенства.
77. минут
Французи нападају, одбрана Португалаца одолева. Две измене направио је Сантош, Фернандес и Невес су у игри, терен су напустили Силва и Мутињо.
70. минут
Каква одбрана Руи Патрисија после шута Пола Погбе. Две сјајне интервенције у једном нападу имао је голман Португалије. Најпре је пречка била савезник домаћина, а потом је Патрисио показао врхунске квалитете. 
68. минут
ГОООООООООООООООЛ!!!! Какав ШОК, Мађари опет воде - 2:1, постигли су гол чим се кренуло са центра! Учинио је то Шафер, који је ухватио лопту испред Нојера и експресно вратио предност гостима. Нападач Дуњајске Стреде, противника Партизана у квалификацијама за Лигу Европе, показао је да ће представљати велику опасност у дуелу словачког и српског представника у мечевима који следе.

 

 

66. минут
ГОООООООООООЛ!!! Немачка је изједначила, Хаверц је био стрелац. Успели су Панцери да крунишу иницијативу у другом полувремену и врате се у игру, овим резултатом Мађарска пакује кофере.

 

60. минут
ГООООООООООООООЛ! Поново је Роналдо послао Љориса у једну, а лопту у другу страну. Овим голом Португалац је ушао у историју, јер је стигао Иранца Ал Даија са 109 постигнутих голова у каријери. Иначе, легенда иранског фудбала је одавно у пензији, па ће ас Јувентуса имати прилику да га надмаши. Нерешено је - 2:2.

 

59. минут
ПЕНАЛ, трећи у овом мечу. Кунде је играо руком у шеснаестерцу, па за Ла Хозу није било дилеме.
53. минут
Шанса за Немце, Хаверц је могао да затресе мрежу, примио је центаршут у шеснаестерцу и шутирао по средини гола, међутим, Гулачи је сјајном одбраном сачувао предност Мађарске.
51. минут
Принудна измена у Француској, тек што је ушао Дињ морао је због повреде да напусти игру. На терену је Рабио.
49. минут
Одмах је узвратио Роналдо на другој страни, али су дефанзивци Француске зауставили, по многима, најбољег играча света.
47. минут
ГОООООООООООООЛ! Француска води 2:1! Успео је Бензема да постигне и други гол на мечу, сјајним шутем по земљи на асистенцију Погбе, погодио је доњи десни угао Патрисија. ВАР је морао поново да пресуђује, па је после одлуке из собе, Лахоз показао трећи пут на центар. Триколори су преокренули резултат.

 

46. минут
Измена у Португалији, уместо повређеног Данила играће Палиња. Код Француза, Ернандеза је заменио Дињ.
46. минут
Почело је друго полувреме Немачка - Мађарска. Кренуло је и на Пушкаш арени.
Завршена су полувремена на обе утакмице.
45 1. минут
ГОООООООООООООЛ! Бензема је сигурно извео најстрожу казну и попут Роналда, Патрисија послао у једну, а лопту у другу страну. Ово је његов 28 гол у националном тиму. Идемо испочетка. Португалија - Француска 1:1.

 

45. минут
ПЕНАЛ! Једанаестерац и за Француску, после фаула над Мбапеом. Лахоз ће сачекати одлуку из ВАР собе, али је сигуран да је Семедо фаулирао нападача Француске.
41. минут
Бернардо Силва додао је до Мутиња, који је јако непрецизно шутирао, далеко изнад горње конструкције Љорисовог гола.
37. минут
Центаршут Варана у казнени простор, Гризман је јако лоше одреаговао и лопта му је прешла преко ноге.
35. минут
И небо је заплакало над Алијанц ареном, јака киша непрестано пада и отежава посао играчима обе селекције да контролишу лопту.
34. минут
Са оваквим резултатима, Португалија, Француска и Мађарска иду даље, Немци испадају.
33. минут
Шут Мутиња завршио је на трибинама "Пушкаш арене".
30. минут
ГОООООООООООООЛ! Португалија води, Кристијано Роналдо је стрелац. Најефикаснији играч Европских првенстава померио је поново границу, пославши Љориса у једну, а лопту у другу страну! Португалија води 1:0!

 

27. минут
ПЕНАЛ! Португалци ће добити најстрожу казну, јер је Ла Хоз показао на 11 метара. Љорис је "нокаутирао" Данила у шеснаестерцу, па арбитар није имао дилему. Репрезентативцу Португалије се указује помоћ и по свему судећи ће напустити терен. Пенал ће извести Роналдо.
21. минут
Нису Панцери имали среће, ударац Хумелса са дистанце завршио је на пречки. Одмах у истом нападу и Гинтеру се указао "зицер", међутим, захваљујући блиставој одбрани Гулачија остало је вођство Мађарске.
19. минут
Прилика и за Немце, Кравец је имао колосалну шансу, али се није снашао у завршници и пропала је прилика да Панцери дођу до првог гола на мечу.
17. минут
Одлична шанса за Француску! Погба је сјајно спојио Мбапеа са голом, прва звезда Француза је добро шутирао, али је још боље интервенисао Патрисио и одбранио.
11. минут
ГООООООООЛ!!!! Шок на Алијанц арени - Мађарска ВОДИ против Немачке! Салаји је упутио центаршут за Шалајија, који је главом захватио лопту и савладао Нојера на опште изненађење! Са оваквим резултатом, Мађари су у осмини финала.

 

10. минут
Погба је упутио лопту ка Мбапеу, али је била пребрза и за нападача ПСЖ-а.
4. минут
Нападају и Немци, први покушај за Кимиха, упутио је ударац, али је голман Гулачи прочитао његову намеру и падом одбранио лопту која је ишла у доњи десни угао.
2. минут
Први напад Француза, Кунде је послао центаршут у казнени простор, али је Патрисио интервенисао на време.
Почеле су утакмице у Минхену и Будимпешти.

ТОК МЕЧА.

 

НЕМАЧКА - МАЂАРСКА 2:2 (0:1)

Стадион: Алијанц Арена (Минхен).

Судија: Сергеј Карасев (Русија).

Стрелци: Хаверц 66. Горецка 84. - Шалај 11. Шафер 68.

Немачка (3-4-3): Нојер - Гинтер (82. Воланд), Хумелс, Рудигер - Кимих, Гундоган (58. Горецка), Крос, Госенс (82. Мусијала) - Хаверц (67. Вернер), Гнабри (68. Милер), Сане.

Мађарска (5-3-2): Гулаши - Него, Ботка, Орбан, Ат. Шалај (75. Шон), Фиола (88. Николић) - Клајнхајслер (8. Ловренчич), Наги, Шефер - Ад. Шалај (82. Варга), Салај.

 

ПОРТУГАЛИЈА - ФРАНЦУСКА 2:2 (1:1)

Стадион: Пушкаш Арена (Будимпешта).

Судија: Антонио Матеу Лахоз (Шпанија).

Стрелци: Роналдо п. 30. п 59. - Бензема п. 45 1, 47.

Португалија (4-3-3): Патрисио – Семедо (72. Далот), Дијас, Пепе, Гереиро – Мутињо (72. Невеш), Переира (46. Палиња), Санчез (88. Оливеира) – Б. Силва (72. Б. Фернандеш), Роналдо, Жота.

Француска (4-3-1-2): Љорис - Кунде, Варан, Кимпембе, Ернандез (46. Дињ, 52. Рабио)– Погба, Канте, Толисо (66. Коман) – Гризман (87. Сисоко), Мбапе, Бензема.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Милица Ристић, девојка Николе Рађена.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.