Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ТАДИЋ ЈЕ МОРАО ДА ИДЕ КУЋИ, СЕРГЕЈ НИЈЕ ПИПНУО ЛОПТУ": Несторовић ОПЛЕО по репрезентативцима Србије након ЕП!

03.07.2024. 15:22
Fudbalska reprezentacija Srbije
Фудбалска репрезентација Србије / Извор: МН Press

Селектор фудбалера репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, протеклих дана био је на ветрометини примајући салве критика, али и тешких речи. Ништа чудно, с обзиром на лош резултат Орлова на Европском првенству и повратак кући после прве фазе.

Један од ретких људи из света фудбала који има разумевања са селекторове експерименте на ЕУРО 2024 јесте фудбалски менаџер Мирослав Несторовић. Човек који је име изградио у Шпанији, а који је својевремено у Црвену звезду доводио играче из Јужен Америке попут Сегунда Кастиља, Франклина Саласа, Ернана Баркоса и Маурисија Молине.

Мирослав Несторовић у разговору за Курир каже да са стручне стране треба гледати потезе Драгана Стојковића и све оно што се дешавало на Европском првенству.

- Гледам извештаје, слушам коментаре на телевизијама, читам новине и портале. Нема смисла, нико од тих "паметних" и "генијалних" коментатора на ТВ није рекао о чему се стварно ради. Ниједну реч! Јел они не могу да схвате, да је Пикси имао проблем пре шест и више месеци са одбраном. Успео је да је дотера на највиши ниво и задња линија је одиграла феноменално на ЕП. Онда му се појавио други проблем, јер су му три главна играча променили лиге. Играју у говњивим лигама, у Арабији и Турској! И то више нису они стари Тадић, Митровић и Милинковић-Савић, какве их памтимо. Исто тако и Влаховић је у великој кризи. Та четири играча која су правили разлику су умрли! Тадић више није у Ајаксу, Митровић више не игра у Енглеској, најјачој лиги на свету, Сергеј је далеко од форме из Серије А. Сви се праве луде на те чињенице, неће да кажу, само једно те исто - крив је Пикси! Не знам - запитао се Несторовић.

Дотакао се фудбалски агент и изјаве Душана Тадића после утакмице са Енглезима.

- Тадић сам за себе каже да је најбољи. Да сам ја селектор, истог секунда бих га замолио да напусти репрезентацију, јер све даље нема сврхе. Да он као нешто објашњава, зашто је то рекао, да је било под емоцијама, да је био љут... Па, сви су емотивни, Европско првенство је у току. Ниси у стању да будеш капитен без тих глупавих изјава. Довиђења! Иди кући!

По Несторовићу, Сергеј Милинковић-Савић није физички био спреман за ЕП.

- Друга ствар, тај Сергеј је геније фудбалски, али није пипнуо фудбал на ЕП. Он против Словенаца није ни покушао да стигне играча који нам је дао гол. Погледајте екипе, као што су Чешка, Словачка, Грузија... Колико су они оставили крви и зноја на терену. Али, то није био наш квалитет, већ нешто сасвим друго.

Није поштедео ни Александра Митровића.

- Тај Митровић док је играо у Енглеској, стварно је правио разлику. Он се сада шали, јер игра пешке у Арабији. Ритам који је на ЕУРО не може да се постигне из првенства, из којег долази. Понављам, изгубили смо четири играча који су нам правили разлику. Јел требало Пикси да изађе уместо њих да игра?! Јел могу то да схвате ови генијалци са ТВ, овај Раде Богдановић који све зна... Не виде људи фудбал, већ само пљују. Нема смисла ово што раде по Пиксију.

Могао је по Несторовићу селектор да повуче и неке непопуларне потезе.

- Зар мисле да Пикси у друштву две легенде српског фудбала, Звезде и Партизана, Драгана Џајића и Ненада Бјековића није седео и причао о свему. И договарао се о свему. Замислите, да је Пикси због свега што сам навео, из тима избацио Тадића, Митровића и Сергеја. Шта би се десило? Револуција! Сви би га убили! А, мислите да све ово што сам рекао, Пикси није видео. Да то кондициони тренери и аналитичари нису видели? Да ова тројица које сам набројао нису на потребном нивоу. Виде, али нико не сме да каже. Зашто? Не знам. Али, ту је проблем. Кад се то буде решило, биће нам боље. Срамота је и понижавајуће да једног човека какав је Пикси овако развлаче по телевизијама.

Оцењује Несторовић да има и изнимки из правила, када су у питању фудбалери који играју у Саудијској Арабији.

- Колико је Кристијано Роналдо дао голова за Португал на ЕП? Колико су моћни играчи из Саудијске Арабије на овом ЕП, у односу на раније игре? Једино овај момак из Француске, Нголо Канте игра. Али, он трчи, па трчи, где год да га ставиш. Није спорно. Говорим о нечему другом. Зашто наши људи не желе и неће да виде.

Тезе које је изнео Несторовић, а везане се за лигу Саудијске Арабије, добиле су потврду у утакмици Португала и Словеније.

- Ето ти! Синдром арапског фудбала. Видели смо сви шта је Кристијано Роналдо промашио. Испаде онај Вања Дркушић најбољи штопер Европе. Не може више Роналдо ни да скаче. Нема то везе са годинама и његовом физичком спремом. Нема тог такмичарског ритма тамо, у Саудијској Арабији. То је оно што људи не могу да схвате. Роналдо је дао гол на силу - закључио је излагање Мирослав Несторовић.