Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗВЕЗДИНА 2016. ГОДИНА: И добро и лоше, све је било у СЕНЦИ ТИТУЛЕ (ВИДЕО+ФОТОГАЛЕРИЈА)

01.01.2017. 09:12
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Било и "препуцавања" на релацији Терзић - Караџић, али и са црно-белима.

У ФК Црвена звезда и ове године било је позитивних и негативних ствари, радости и туге за навијаче... У наредним редовима, подсетићемо вас на оне најбитније, на које сте можда и заборавили. У првом делу текста, подсетићемо вас на дешавања од првих дана јануара, па све до освајања титуле у Суперлиги, у мају.

НЕЋЕ ВИШЕ ДА ЋУТИ: Даниловић ОТВОРЕНО о односу са Човићем и Партизановом игрању у ФИБА ЛШ (ФОТО)

Кренимо редом...

У 2016. годину црвено-бели су ушли са великом предношћу у односу на ривале. Екипа Миодрага Божовића је имала 62 бода, Чукарички и Борац по 37, а највећи ривал Партизан 36. Први значајнији догађај био је озваничење трансфера Марка Грујића у Ливерпул.

ДОК СЕ ОСТАЛИ СВАЂАЈУ И НЕЋКАЈУ: Европски великан "краде" младог репрезентативца Србије (ФОТО)

- Црвена звезда може да потврди да је Марко Грујић потписао петогодишњи уговор са Ливерпулом, на основу којег ће наш клуб приходовати шест милиона евра, док ће млади ас остати у клубу до јула 2016. године - написано је на сајту црвено-белих 6. јануара.

ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ЊИХ: Гроф је ОВУ песму престао да СЛУША

 

☺️ #ynwa #czbg 🔴

А пхото постед by Грујиц Марко (@grujicmarko) он

ОДЛАЗАК: Клуб из Серије А КУПУЈЕ на Маракани (ВИДЕО)

Само пет дана касније, почеле су и припреме за наставак сезоне, а како је рекао Божовић највеће појачање био је останак свих играча из претходне полусезоне. Могао је Божовић тада да рачуна на следеће: голмане Кахримана, Тркуљу, Вићића, Супића и Манојловића, као и играче: Петковића, Луковића, Рендулића, Ибањеза, Павићевића, Мбођа, Јовановића, Цветковића, Анђелковића, Маринковића, Мијаиловића, Срнића, Стојановића, Грујића, Вереда, Матоса, Ахчина, Доналда, Ристића, Гаврића, Катаија, Плавшића, Живковића, Јовановића, Аџића, Илића, Вијеиру, Јовића, Орландића и Сикимића.

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА СРБИЈУ ДАНАС: Тадић ОТКРИО који му је НАЈДРАЖИ гол и шта жели у 2017. години (ФОТО)

Такође, дошли су Дамијен ле Талек, Едсон и Давид Бабунски. После припрема у Словенији и на Кипру, настављено је првенство, и то победом над екипом Младости на стадиону "Рајко Митић". Истог, тог 20. фебруара потврђено је да је Вукашин Јовановић потписао уговор са Зенитом. Само три дана касније, раскинут је уговор са Иданом Вередом, који није испунио (велика) очекивања ни навијача, ни стручног штаба.

ФИЛМСКИ: Кузмић о пропалој каријери фудбалера, дружењу са Каријем и вољеној Звезди!

НЕ ПЛАШИ СЕ ИСТИНЕ: Фудбалер Партизана ОБЈАСНИО зашто је ЈЕДНОМ одбио да дође у Хумску (ФОТО)

А, онда је 27. фебруара одигран 150. "Вечити дерби". Играло се на стадиону у Хумској, повео је Партизан голом Седрика Гогуе, а онда су у 25. и 33. минуту Бојана Шаранова савладали Ибањез и Вијеира.

ЂОРЂЕВИЋ НЕ ПРОПУШТА ШАНСУ: Велики српски ТАЛЕНАТ ОДЛАЗИ у Бајерн (ФОТО)

И као што смо навикли, о дербију се причало и неколико наредних дана. Било је речи о суђењу, али је Судијска комисија ФСС утврдила да је Партизан оштећен када је сигнализиран офсајд, али да пенала за црно-беле није било јер су "постојали елементи симулирања".

Тих дана, професионални уговор је потписао и Лука Аџић, а на 71. рођендан (4. марта) одиграна је утакмица против Јагодине (3:1). Један податак посебно је упао у очи. У 71. минуту утакмице, Катаи је дао  71. гол екипе у сезони, у Суперлиги, (испоставило се) за 71. бод на табели, на 71. рођендан.

Да не буде досадно у тим данима марта, побринуо се Божовић изјавом о челницима Партизана.

- Некада су у том клубу радили Жарко Зечевић, Ненад Бјековић, Моца Вукотић и Љубиша Тумбаковић, а сада су се појавили неки који ни физичко нису радили у основној школи, а издају саопштења - рекао је Божовић, а узвратио је председник Надзорног одбора Партизана, Владимир Вулетић.

- Тужно је што је некада велики, а сада, изгледа, само комшијски клуб себи дозволио да га репрезентује неко ко би морао барем ово да има у мислима. Бити гроф, најзад, значи схватити да за одвајање права од неправа није потребна физичка већ умна снага. Међутим, јасно је, на жалост, да овде није реч о грофу, већ о Лажном цару Шћепану Малом - написао је између осталог Вулетић.

Такође, у марту су у Звезду стигла браћа Урош и Богдан Рачић, а онда је уследио окршај на релацији Томислав Караџић - Звездан Терзић.

ТОЛЕ ОПЛЕО ПО ТЕРЗИЋУ: Не може лице са потернице да држи предавање...

ТЕРЗИЋ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО: ТОЛЕ је срамота СРБИЈЕ!

Почетком априла, Звезда је гостовала Војводини и на крају је било 0:0. На тај начин, београдски црвено-бели нису успели да оборе рекорд Бенфике од 29 узастопних победа. До утакмице на "Карађорђу" било их је 24.

Онда, 10. априла било је познато како изгледа табела после поделе бодова, На почетку плеј-офа Звезда је имала 41 бод, а Партизан и Чукарички по 27.

За 16. април био је заказан 151. "Вечити дерби" који је завршен без победника, а голови су "падали" у року од десетак минута. Прво је Предраг СИкимић довео Звезду у вођство од 1:0, да би у последњим тренуцима судијске надокнаде Евертон изједначио на 1:1.

ЗВЕЗДА ИЗГУБИЛА ДОБИЈЕНО: Евертонова бомба и Кахриманова КАТАСТРОФАЛНА ГРЕШКА решиле дерби (ВИДЕО ФОТО)

Његово радовање додатно је изиритирало црвено-беле, па је и његова самба била тема расправе у наредним данима. 

СВЕ ЗБОГ ОНАКВЕ ПРОСЛАВЕ: Звездин двојац је ИМАО ШТА да каже Партизановом Бразилцу

Евертон се ОГЛАСИО и има поруку и за ДЕЛИЈЕ

На овом дербију је било и великих инцидената на трибинама, а више слика можете да погледате у нашој галерији.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Било је и лоших вести. Уочи утакмице Борац - Звезда убијен је навијач београдских црвено-белих, Александар Јаћимовић због чега је меч и био одложен.

НОЛЕ У 2016. ГОДИНИ: Био је БАШ доминантан, коначно је освојио и Ролан Гарос (ВИДЕО ФОТОГАЛЕРИЈА)

А много лепша вест за навијаче Звезде стигла је 3. маја. Пошто је Чукарички изгубио од Војводине, на три кола пре краја било је јасно да је Звезда освојила 27. титулу првака државе (prethodna 2013/14). Неколико дана касније, само је озваничено да је Божовић продужио уговор до 2018. године. Титула је прослављена уочи почетка меча са Радничким из Ниша. Иако је због инцидената на дербију, Звезда била кажњена, санкција је ублажена, па је титула могла да буде прослављена пред навијачима.

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Као и сваког 29. маја обележена је годишњица од освајања титуле првака Европе, у Барију, а десет дана раније организована је и посета Грачаници. 

ЗВЕЗДА У ГРАЧАНИЦИ: Погледајте које су поруке дочекале црвено-беле (ФОТО)

ПОРУКА ЗА УЕФА И КОСОВО: Звездаши славе Бари, Сава центар се "руши" од њихове грмљавине! (ВИДЕО)

И на тај начин, завршена је "прва епизода" овог текста. А у наредној вас очекује и пресек другог дела календарске године, у којем ћемо вас подсетити на најбитнија дешавања од почетка такмичарске сезоне 2016/17. Како је изгледао Звездин пут у Европи, ко је дошао, а ко отишао, како је било у Суперлиги, како у Купу Србије...