Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПАРТИЗАН СЕ ОГЛАСИО ПРЕД ДЕРБИ: Отпочела је невероватна хајка на судије! Помиње се и селектор

15.09.2024. 17:16
stadion partizana
стадион партизана / Извор: МН Press

Клупска сезона у рукомету почела је утакмицама Суперкупа и Свесрпског купа у Бањалуци, где је Војводина освојила оба трофеја, а већ у среду гледаћемо и дерби првог кола Суперлиге између Војводине (коју са клупе предводи селектор Србије Борис Ројевић) и Партизана.

У сусрет овом великом дербију, Партизан се данас огласио званичним саопштењем које у наставку преносимо у целини.


- Рукометни клуб Партизан овим путем жели да се обрати целокупној спортској и рукометној јавности, иако то није манир нашег клуба, из разлога што се последњих дана како у јавности, тако и мимо очију јавности, дешавају озбиљни и учестали притисци од стране тренера и појединих чланова РК Војводина из Новог Сада, а све уочи наше предстојеће утакмице у првом колу Супер рукометне лиге Србије.

Наиме, после утакмице у Бањој Луци у четвртак, у којој је Војводина победила и освојила Супер куп Србије, а РК Партизан спортски честитао, отпочела је невероватна хајка на судије које су судиле ту утакмицу. Нама је фер-плеј изнад сваких субјективних интереса и ми спорт и рукомет доживљавамо као витештво и достојанствено се у свакој прилици опходимо према противницима, и кад побеђујемо и кад не побеђујемо.

За ову конкретну утакмицу могли бисмо да дамо примедбе за већи број ситуација, али је то и безразложно и беспотребно. Предстоји нам првенство у које улазимо са повећаним амбицијама, али смо свесни и да имамо буџет далеко мањи, не само од Војводине, већ и од још неких суперлигаша, а када је сам тим у питању, Војводина има безмало четири пута плаћенији тим и играче. И поред тог и таквог хендикепа РК Партизан у првенство улази са највишим амбицијама, уосталом тако је већ годинама и деценијама. Да ли ћемо се на крају радовати, одлучиће терен и витешка игра наших рукометаша. И само то. Апсолутно ништа друго.

Потпуно поштујући судијску организацију, како бисмо и стручно доказали да примедбама и притисцима Војводине нису аргументовано саопштени стварни учинци судија, молимо судијску организацију да изврши прецизну експертизу суђења утакмице Супер купа и налазе саопшти јавно, како би се сви уверили да су изречене тешке речи Војводине потпуна неистина и да њима желе да, још пре почетка, ставе огроман терет свим судијама да ће исто проћи ако не буду пристрасни према њима. Такође, тражимо да судијска организација јавно саопшти како је оцењено понашање тренера Ројевића и колико је пута заслужио удаљење са клупе.

Оно што је чињеница је да су тренер Војводине Ројевић и друга лица са њихове клупе у Бањој Луци вршили латентни и константни притисак на судије и на остала службена лица. Свима у дворани и покрај ТВ уређаја било је срамотно гледати све те гримасе, одмахивања, гестикулирања и још много чега, у чему је Ројевић предњачио, на срамоту целог српског рукомета и свих нас, јер је он ипак, и поред улоге тренера Војводине, деловао као тренер јуниорске репрезентације својевремено, где је исто на СП направио озбиљне испаде, а јасно је и да је као вођа сениорске репрезентације радио исте ствари, које не служе на част ниједном спортисти. Још увек сви добро памте када је тренера јуниора Ројевића на СП шеф судија ИХФ избацио са терена и удаљио у последњи ред трибина. Тада је наш Савез имао озбиљних недаћа са плаћањем казни због Ројевићевог понашања, кревељења и гестикулација према званичницима ИХФ, које нам ИХФ и дан-данас спочитава у свакој прилици.

Посебно су болна сазнања да је дотични Борис Ројевић, све од завршетка утакмице у Бањој Луци па до сада, упућивао позиве и поруке већем броју судија наше Супер лиге са тражењем да му кажу и дају мишљење о томе да је његов тим оштећен у Супер купу. Када му они нису услишили жеље, он је на разне начине покушавао да све судије генерално сатанизује и изопшти из учешћа у наступајућем првенству. Целом рукометном свету је познато какве су и колике и на које начине притиске вршили из Војводине претходних година, па је сад њима постао проблем што је један велики клуб, наш клуб, најавио борбу за одличја. МИ ћемо се колико год је у нашој моћи потрудити да амбиције и остваримо, али ако тако и не буде, наравно да ћемо противницима који буду бољи спортски честитати.

Јасно нам је да Војводина и Ројевић покушавају на све начине да изврше притисак на све судије и на целу рукометну јавност и да је то, не само неспортски, него је озбиљно ремећење регуларности, али ми смо спремни на часну и поштену борбу на терену, у којој ћемо противнику честитати ако буде бољи, али нећемо се унизити ако победимо па нас изложе даљем бесомучном малтретирању као што то сад чине.

И сама збрка око одигравања утакмице првог кола је још један вид притиска Ројевића и Војводине на све чланове рукометне огранизације. Јасно је свакоме да услови за безбедно и нормално играње утакмице на Сланој бари не постоје ако су ту и навијачи. Ако дођемо у ситуацију да избацујемо навијаче у ситуацији када српском рукомету "не цветају руже" и када су резултати наших селекција испод сваке критике, доћи ћемо у ситуацију да нам рукомет још дубље потоне.

Уосталом, на заједничком састанку са комесаром за безбедност представници Војводине су сами истакли да Слана бара није могућа за играње утакмице уз присуство навијача. Још су јако свежа и болна сећања на пролећно финале Купа и катастрофалне инциденте, које су у тој прилици направили навијачи, али ипак започели навијачи Војводине.

Ако комесар за безбедност и Директор Супер рукометне лиге кажу да не постоје услови на Сланој бари, онда то има тежину, свакако. Најновији захтев Војводине да се ипак игра на Сланој бари је још један покушај ометања регуларности и вршења страховитих притисака на све чланове рукометне организације да се подреде интересима и жељама Војводине, на које наш клуб не може да пристане.

Да резимирамо, једини кривац за насталу ситуацију је Војводина и посебно тренер Ројевић, који је својим понашањем у Бањој Луци заслужио да буде искључен, а његово понашање нимало не служи на част српском рукомету и нашој репрезентацији. Дошло је време да једном заувек кажемо доста самовољи и бахатости таквих појединаца. И да нам рукомет буде опет ''нормалан'' са господским манирима и џентлменским опхођењем према противнику.

Свима је познато да је Војводина претходних десетак година на волшебне и приземне начине упропашћивала сваки клуб који је покушао да буде конкурентан у такмичењу, да су латентно вршили притисак на целокупну рукометну организацију а посебно на судије, које су у већој мери биле незаштићене и изложене уцењивачким захтевима да неће судити ако не буду били ''како треба'' (како Војводини одговара), да је тај клуб на разне начине, у основи нефер утицао на изборе директора лига, комесара, селектора, председника савеза и многих органа и радних тела у целом рукомету, и да им је сада постао проблем што је Партизан истакао кандидатуру за титулу и жеље за освајањем трофеја, па на тај начин покушавају да на њихов стари начин дођу до мање или више или чак и незаслужених одличја. Овакво њихово понашање и иступи у јавности имају карактеристике најбруталнијег и најнеспортскијег чињења и то је озбиљан разлог због којег рукомет трпи и пропада.

Партизан, сада и са насловним спонзором у имену, је клуб велике традиције, сјајних постигнућа и са мноштвом трофеја, и не може и неће да дозволи да било ко, па ни једна Војводина, без обзира на све трофеје које је освојила, инкриминише све учеснике у такмичењу који јој нису по вољи и на најнеспортскији начин нарушава регуларност - наводи се у саопштењу РК Партизан.

 

РЕВАНШ ЗА СУПЕРКУП: Партизан бољи од Војводине у Новом Саду
RK Partizan

РЕВАНШ ЗА СУПЕРКУП: Партизан бољи од Војводине у Новом Саду

18.09.2024. 19:43
ИСЛАМ УПУТИО ОТРОВНУ СТРЕЛУ МЕКГРЕГОРУ: "Више је у клубовима него на тренинзима! Покушава да остане релевантан"
Konor Mekgregor

ИСЛАМ УПУТИО ОТРОВНУ СТРЕЛУ МЕКГРЕГОРУ: "Више је у клубовима него на тренинзима! Покушава да остане релевантан"

18.09.2024. 19:04
Жене трче за помоћ женама
Konferencija

Жене трче за помоћ женама

18.09.2024. 16:14
УХАПШЕН ОЛЕКСАНДР УСИК: Одмах реаговао и председник Украјине Зеленски (ВИДЕО)
Usik

УХАПШЕН ОЛЕКСАНДР УСИК: Одмах реаговао и председник Украјине Зеленски (ВИДЕО)

18.09.2024. 08:16
НЕЋУ ДА ГУБИМ ВРЕМЕ: Бруно Лаж јасан пред дуел са Звездом
Bruno Laž

НЕЋУ ДА ГУБИМ ВРЕМЕ: Бруно Лаж јасан пред дуел са Звездом

18.09.2024. 21:29
ЛИГА ШАМПИОНА: Бирманчевићева Спарта разбила Салцбург, без голова у Болоњи
Fudbaleri Sparte Prag

ЛИГА ШАМПИОНА: Бирманчевићева Спарта разбила Салцбург, без голова у Болоњи

18.09.2024. 20:45
ТАЧНО У ДИНАР: Терзић открио колико је Звезда зарадила ове године
Zvezdan Terzić i čelnici Crvene zvezde

ТАЧНО У ДИНАР: Терзић открио колико је Звезда зарадила ове године

18.09.2024. 19:24
ОПТИМИСТИЧНО: Бертанс - "Можемо да победимо било кога"
Davis Bertans

ОПТИМИСТИЧНО: Бертанс - "Можемо да победимо било кога"

18.09.2024. 21:17
ВУЧИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, ОПОЗИЦИЈИ, ЛИСТАМА ЧЕКАЊА... "Имамо лажну елиту у којој царује аутошовинизам као доминантна идеологија"
Aleksandar Vučić

ВУЧИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, ОПОЗИЦИЈИ, ЛИСТАМА ЧЕКАЊА... "Имамо лажну елиту у којој царује аутошовинизам као доминантна идеологија"

18.09.2024. 18:33
Сергеј Трифуновић протеран из Хрватске: Ево када мора да напусти земљу
Sergej Trifunović

Сергеј Трифуновић протеран из Хрватске: Ево када мора да напусти земљу

18.09.2024. 21:05
НОВА ФАЗА РАТА! ЦЕО ЛИБАН ГОРИ! Људи умиру, више од 300 повређених - Запаљени аутомобили, зграде: Завладао ОПШТИ ХАОС (ФОТО,ВИДЕО)
Rat u Libanu

НОВА ФАЗА РАТА! ЦЕО ЛИБАН ГОРИ! Људи умиру, више од 300 повређених - Запаљени аутомобили, зграде: Завладао ОПШТИ ХАОС (ФОТО,ВИДЕО)

18.09.2024. 21:11
ТАЧНО У ДИНАР: Терзић открио колико је Звезда зарадила ове године
Zvezdan Terzić i čelnici Crvene zvezde

ТАЧНО У ДИНАР: Терзић открио колико је Звезда зарадила ове године

18.09.2024. 19:24