Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Затворено гласање у Скупштини града: Радојичић изабран за градоначелника! (ФОТО/ВИДЕО)

07.06.2018. 19:23
Zoran Radojičić
Зоран Радојичић / Извор: Србија Данас

Седница Скупштине града почела је нешто после 10 сати

Данас се одржава седница Скупштине града Београда. На дневном реду су избор градоначелника, његовог заменика и чланова Градског већа.

15.38 - Подношење оставки

Глумац и први човек београдске установе културе "Вук" Светислав Буле Гонцић и координаторка Сигурне куће Весна Станојевић поднели су оставке на одборничка места због сукоба интереса. Исто је учинио адвокат Тома Фила.

Претходно оставке су поднели Синиша Мали и Александар Антић. Они због обавеза на својим функцијама у Влади Србије неће бити у могућности да буду и посланици у Скупштини града, а њихова места заузели су Миона Станковић (са листе СНС) и Жарко Крешић (са листе СПС-ЈС).

15. 30 - Обратио се нови градоначелник Београда Зоран Радојичић

- Желим да нагласим да ћу бити градоначелник свих Београђана, и оних који су гласали за мене и оних који нису. Ја сам човек компромиса, није све црно или бело - казао је он по званичном проглашењу.

Zoran Radojičić
Зоран Радојичић / Извор: Србија Данас

Уједно, додао је да је ово звање велика част за њега.

- Изузетно сам срећан и желим да оправдам могућност коју сам добио - рекао је Радојичић. 

15.25 - Комисија пребраја гласове

Према речима представника комисије, од 110 одборника било је 93 присутних, од 83 листића који су убачени у кутију, било је 73 важећих и 10 неважећих листића. Београд је добио градоначелника Зорана Радојичића са 67 гласова одборника! 

15.04 - Некадашњи градоначелник Драган Ђилас напустио је гласање након гласања проф. др Зорана Радојичића. Он је свој бирачки листић, према извештају нашег репортера, ставио у џеп и изашао из сале.

 

Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Србија Данас

14.57 - Гласао професор Зоран Радојичић

Zoran Radojičić
Зоран Радојичић / Извор: Србија Данас

14.55 - Ђилас и опозиција чекају да доктор Зоран Радојичић гласа, па одлазе?!

Опозиција не гласа већ узима папирић и ставља га у џеп.

14.50 - Гласао је Андреја Младеновић

Andreja Mladenović
Андреја Младеновић / Извор: Србија Данас

14.45 - Гласао и Бранко Милићевић "Бранко коцкица"

Branko Milićević
Бранко Милићевић / Извор: Србија Данас

14.40 - Никола Јовановић такође није гласао, али се руковао са доктором Радојичићем

14.35 - Драган Ђилас одбио да гласа!

Само је пришао и руковао се са професором Зораном Радојичићем, а гласачки листић је задржао за себе.

Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Србија Данас

14.30 - Скандал у скупштинској сали

Опозиција одбија да гласа, већ гласачке листиће стављају у џепове!

14.20 - Почиње гласање у Скупштини града Београда

После расправе која је трајала више од три сата, почело је тајно гласање.

Goran Vesić
Горан Весић / Извор: Србија Данас

Комисија прозива градске одборнике по имену и презимену да приступе столу Комисије и обаве гласање. 

Irena Vujović-SNS
Ирена Вујовић-СНС / Извор: Србија Данас

14.08 - Не знају шта ће па оптужују без трунке срама!

Веселиновић опутужио градске одборнике СНС због "фашизма"!

14.00 - Повратак Ђиласа!

После шетње и протезања, Драган Ђилас се вратио у скупштинску салу и сео тик поред Зорана Алимпића из ДС, а потом се дохватио мобилног телефона, као да га уопште не занимају конструктивни планови градских власти.

Đilas i Alimpić
Ђилас и Алимпић / Извор: Србија Данас

13:50 - Инцидент у сали Скупштине града Београда!

Санда Рашковић Ивић после говора за скупштинском говорницом пришла председавајућој и махнула јој руком испред лица као да хоће да је удари.

Sanda Rašković Ivić
Санда Рашковић Ивић / Извор: Профимедиа

13.37 - Чланови одборничке групе СПС - Јединствена Србија ће подржати предложене кандидате за градоначелника, његовог заменика и чланове Градског већа.

Sednica Skupštine grada Beograda
Седница Скупштине града Београда / Извор: Србија Данас

13.34 - Ђилас напустио скупштинску салу док се расправљало о озбиљним питањима

Док је Весић излазио на скупштинску говорницу да одговори Стефновићу ​​​​​, Ђилас је изашао да мало протегне ноге и прошета, као да га ништа не интересује.

Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Србија Данас

13.20 - На нападе Борка Стефановића реаговао је Горан Весић

- Драган Ђилас ништа није успео да реализује, није успео да уради метро, ништа није успео … Хвала богу. Када смо код метроа и карата за метро. Ову карту је делио Борко Стефановић за експресан улазак Србије у ЕУ. На крају, господине,Стефановићу, ви сте одговорни. Знате добро шта сте радили, хвала богу, ту бахатост држава више никада неће видети.

13.15 - Смехотресно: Је л' то Борко Стефановић прешао на страну СНС?!

Пре реплике Борко Стефановић је привремено сео на место које припада одборнику СНС, а потом је изазвао салву смеха својим гестом.

Borko Stefanović
Борко Стефановић / Извор: Србија Данас

Потом се одборник СНС-а вратио на своје место, док Борко излаже реплику за скупштинском говорницом

Skupština grada Beograda
Скупштина града Београда / Извор: Србија Данас

12.55 - Док одборници расправљају за говорницом, полемика траје и на Твитеру

Упоредо са расправом у Скупштини Београда о предлогу за избор Зорана Радојичића и његовог тима води се полемика и на Твитеру.

Посланица Скупштине Србије, Дијана Вукомановић, поставила је на овој друштвеној мрежи фотографију на којој се у сали види надзорна камера, чиме је желела да укаже на наводну повреду тајности гласања.

- Истини за вољу, и на првој седници је у току гласања камера била покривена. Иначе, камера о којој говорите је постављена на то место за време Драгана Ђиласа на чијој листи се налазите - одговорио јој је одборник СНС-а.

12.53 - Анрдреја Младеновић одговара на нападе опозиционих одборника у скупштинској расправи, а потом подржао Весића и Радојичића на избору

- Све ћемо да вас научимо (обраћа се опозицији). Доста је било да нас неко стално оптужује за нешто, а притом је огризао у корупцији. Господине Радојичићу и господине Весићу, ја вам желим много среће и успеха у овом мандату. Хвала вам.

Skupština grada Beograda
Скупштина града Београда / Извор: Фото. Танјуг/Филип Краинчанић

12.35 - Покрет слободних грађана (ПСГ) неће гласати 

Одборничка група ПСГ неће гласати за предложена кадровска решења, рекао је шеф одборника Јанковићевог покрета, Раде Вељановски.

12.32 - Мирковић оштро одговорио Јовановићу

Шеф одборничке групе СНС Александар Мирковић негодовао је на излагање Јовановића који је говорио о корупцији, и рекао да председника његове странке, Вука Јеремића, "јуре због међународне корупције".

Он је питао Јовановића зашто је Народна странка добила 200.000 евра од Амбасаде Катара у Берлину, и зашто седи поред бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа који је, како је оценио, "упропастио град".

Горан Весић, кандидат за заменика градоначелника, с говорнице је показао фотографије локалног функционера Хонг Конга, Чија Пинга Патрика Хоа и сенегалског дипломате Чеика Тидиана Гадиоа, ухапшених због корупције у САД, за које тврди да су блиски сарадници Јеремића.

12.30 - Одборничка група Александра Шапића не подржава Зорана Радојичића

Жељко Ивањи из одборничке групе Александра Шапића најавио је да ће они бити уздржани приликом избора, јер сматрају да градоначелник треба да се бира директно на изборима.

Zoran Radojičić
Зоран Радојичић / Извор: Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

12.15 - Весић оштро одговорио Јовановићу

- Одговорите зашто вам је Амбасада Катара из Берлина уплатила 200 хиљада евра - упитао га је Весић за говорницом.

11.55 - Ђилас добацује Никодијевићу: Пусти га да прича!

Nikola Nikodijević
Никола Никодијевић / Извор: Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

11.50 - Следећи за реч се јавио Никола Јовановић из Савеза за Србију

Он је рекао да је од одборника СНС, Радојичић најбољи кандидат за градоначелника. Његово излагање је у више наврата прекидао Никодијевић и упозорио га да не вређа друге одборнике.

- Радојичић ће добити подршку и од Савеза за Србију за реализацију неких пројеката, уколико буде имао одрешене руке у вођењу Града, у шта лично сумњам - рекао је Јовановић.

11.35 - Радојичић предложио Весића за заменика 

- Од свог тима очекујем да много радимо и да остварујемо резултате. Чланови мог тима су људи на чије искуство ћу се много ослањати у наредном периоду. За свој заменика предлажем Горана Весића, а за чланове градског већа Драгомира Петронијевића, Тању Поповић, Елену Билиц, Филипа Марјановића...- рекао је будући градоначелник.

Градски менаџер Горан Весић је истакао да ће њихова политика бити наставак политике претходне 4 године и подсетио на све што су до сада урадили, као и на дугове које је оставио Драган Ђилас.

Vesić i Radojičić
Весић и Радојичић / Извор: Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

11.14 - Обраћање Горана Весића

Први за реч се јавио Горан Весић. Он је рекао да је избор првог са листе СНС логичан, јер та странка не вара људе. Он је поднео извештај о урађеном у прошлом мандату. Весић је нагласио да је то извештај и Синише Малог и Ирене Вујовић и свих који су чинили тим, а онда се захвалио Синиши Малом на свему што је до сада урадио као градоначелник.

- Сигуран сам да ће овај период остати уписан у историји као тренутак, када је Београд почео да се спушта на реке - напоменуо је Весић.

Goran Vesić
Горан Весић / Извор: Србија Данас

Када се бирају градоначелник, заменик и веће, ред је да се каже шта је урађено до сада. Не могу да не приметим да је за многе доктор изненађење.

- Није нам страначка политика битна. Битни су нам грађани Београда. Овом приликом бих се захвалио Синиши Малом који је много тога урадио за Београд. Највећи успех ове власти је то што се Београд спустио на реке. Ми смо прва градска власт која ради за добробит Београда. Свашта смо слушали о Београду на води, свакакве глупости. Неки људи никада ништа не разумеју - изричит је Весић.

Изградићемо највећи тржни центар у региону, уредићемо цео кеј од Бранковог моста до Калемгдана. Пасерела је изграђена. То је наша велика победа. Није само центар битан, већ и периферне општине.

Goran Vesić i Zoran Radojičić
Горан Весић и Зоран Радојичић / Извор: Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Синиша Мали је рекао да ће Београд постати бољи град и то је тачно. Урадило се доста за Београд.

Биће уклоњена пруга која иде кроз град. У вези Топчидерског тунела биће расписан тендер. Направићемо Нови Савски мост. Важно је поставити шине на Мосту на Ади. Најважнији пројекат је свакако метро. Треба рећи да је град Београд град по мери сваког човека.

Направићемо споменик покојном премијеру Зорану Ђинђићу, споменик који претходне власти нису направиле (мислећи на ДС). Очекују нас још многи велики пројекти. Повезаћемо Славију са Калемегданом. Поносни смо на урађење фасада. Очекује се реконструкција Кнеза Милоша по угледу на Барселону. Добићемо 200 нових аутобуса и 80 електроаутобуса.

Zoran Radojičić
Зоран Радојичић / Извор: Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Наш приоритет су људи Београда. Радичевић ће радити на запошљавању људи. Циљ нам је да ниједно дете до 2020. не буде спречено да се упише у обданиште. Цене обданишта биће смањена са 9.000 на 5.000 динара. Драган Ђилас најбоље зна колико је задужио Београд.

Ми имамо много лакшу ситуацију сада него пре четири године. Данас је Београд много бољи него 2014. године. Знам да ћемо 2022. године моћи са поносом да кажемо да је Београд боље место за живот.

Goran Vesić
Горан Весић / Извор: Србија Данас

11.05 - Ђилас добацује Радојичићу речима: Е мој професоре!

11.00 - Обраћање Зорана Радојичића

Захваљујем се председнику скупштине на лепим речима. За Тиршову смо урадили много ствари. Велика ми је част да се обратим.  Желим да се захвалим Александру Вучићу и СНС што су ми указали ово поверње.

- Морамо дати шансу најбољима, али и онима који имају мање могућности. 28. јуна се отвара Народни музеј, што је за нас јако битно. Боље радим него што причам. Осврнуо бих се на две тачке која су критичне. Политичко неискуство и непознавање Градске управе, али мој тим ће ми помоћи. Чланови мог тима су ми велика помоћ - рекао је Радојичић.

Zoran Radojičić
Зоран Радојичић / Извор: Србија Данас

За свога заменика предлажем Весића. За градске већнике Драгомира Петронијевића, Тању Поповић, Стеву Марушића, Милоша Дангубића, Гаврила Ковачевића, Зорана Адамовића, Елену Билић, Филипа Марјановића, Фадиља Еминовића, Војина Вучићевића и Владимира Јестратијевића.

Желим да кажем град ћу водити са пуно посвећености. Овим бих се захвалио свима.

10.50 - Обраћање председника скупстине Николе Никодијевица

Редак случај у Европи када се воде реформе да странка оствари убедљиву победу. Професор доктор Зоран Радојичић је омиљени доктор и верујем да ће одлично водити град, јер је успешно водио Болницу у Тиршовој.

Јако смо поносни на њега. Нећете Тиршову завршити као директор него као градоначелник Београда. Верујем да ћете успешно водити град Београд са својим тимом. Верујем да ћете завршити изградњу метроа. Желим вам много среће у раду.

nikola-nikodijevic
никола-никодијевиц / Извор: Србија Данас

10.45 - Почело заседање после паузе: У току потврда мандата одборника као друга тачка дневног реда

У току је потврда мандата одборника Скупштине града Београда. Већином гласова изабрани су и верификовани мандати. Трећа тачка дневног реда је бирање градоначелника, заменика и градских већника.

10.20 - Одређена прва пауза како би се доделили мандати одборницима који ће заменити Антића и Малог.

Одређена пауза од 20 минута, због седнице Градске изборне комисије, како би се додели мандати одборницима који ће заменити Александра Антића и Синише Малог.

10.15 - Почела седница Скупштине града Београда

Седница је почела са 15 минута кашњења. Због присуства свих заинтересованих, нису сви одборници могли одмах да нађу место, па су стручне службе отклониле проблем. За седницу влада велико интересовање медија.

Sednica Skupštine grada Beograda
Седница Скупштине града Београда / Извор: Србија Данас

Присутно 97 одборника, којима се обратио председник скупштине. Прва тачка дневног реда су мандати одборника, као и престанак мандата Малог и Антића.

10.10 - Драган Ђилас није хтео да се окрене према фотографима

Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Србија Данас

10.05 - Зоран Радојичић и Горан Весић су стигли у Скупштину града Београда

Они су стигли у пратњи великог броја присталица и симпатизера.

- Свестан сам да ако будем изгласан да ми предстоји одговоран и тежак задатак, али му се радујем - додао је он.

Sednica Skupštine grada Beograda
Седница Скупштине града Београда / Извор: Србија Данас

Радојичић је рекао да је важан, пре свега, тим и да ће у њему остати људи који су већ водили Београд, али да ће ту бити и нових људи који ће заједно водити Београд у наредном периоду.

10.00 - Никодијевић: Београђани ће око 14 сати добити новог градоначелника!

Београђани ће данас око 14 или 15 часова добити новог градоначелника, изјавио је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић.

nikola-nikodijevic
никола-никодијевиц / Извор: Србија Данас

Он је додао да очекује да на данашњој скупштинској седници неће бити већих проблема. Објашњавајући процедуру, Никодијевић је казао да ће он на почетку седнице образложити предлог за доктора Зорана Ројичића да буде градоначелник Београда. После тога, Радојичић ће дати свој уводни експозе.

9.29 - Велики број људи испред Скупштине града

Испред Скупштине града Београда окупио се велики број новинара и представника медија, али и грађана који подржавају избор новог градоначелника Београда, као и симпатизери СНС.

Izbor gradonačelnika Beograda
Избор градоначелника Београда / Извор: Србија Данас

На седници ће бити замењени мандати одборника који су између две седнице поднели оставку, а потом ће се бирати градоначелник, његов заменик и чланови Градског већа. 

Izbor gradonačelnika Beograda
Избор градоначелника Београда / Извор: Србија Данас

Закон предвиђа да кандидат за градоначелника предлаже председник Скупштине града, а потом ће градоначелник предложити свог заменика и  чланове Већа. Води се обједињена расправа и гласа се за градоначелника, заменика градоначелника и чланове Већа. 

Горан Весић поносан због ЈЕДНОГЛАСНЕ подршке ГО СНС! "Захвалан сам председнику Вучићу на подршци и поверењу"

Zoran Radojičić
Зоран Радојичић / Извор: Србија Данас

Проф. др Зоран Радојичић је на седници Скупштине града Београда, изабран за градоначелника БеоградаЊегов заменик биће Горан Весић, а градски менаџер бити NN.  Gradonačelnik Београда Проф. др Зоран Радојичић  предложио је данас Горана Весића за свог заменика и чланове Градског већа:

Драгомира Петронијевића, Тању Поповић, Стеву Марушића, Милоша Дангубића, Гаврила Ковачевића, Зорана Адамовића, Елену Билић, Филипа Марјановића, Фадиља Еминовића, Војина Вучићевића и Владимира Јестратијевића.

goran-vesic
горан-весиц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Градски одбор СНС једногласан: Горана Весића за заменика градоначелника Београда

Градоначелник је председник Градског већа, а Скупштина града, на његов предлог, бира 13 чланова наведеног тела. Одборнику који буде изабран за члана Градског већа престаје одборнички мандат.

 

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА ГРАЂЕВИНСКЕ ПАКЕТЕ И ОПРЕМУ ИЗБЕГЛИЦАМА И ИРЛ
GO Zemun

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА ГРАЂЕВИНСКЕ ПАКЕТЕ И ОПРЕМУ ИЗБЕГЛИЦАМА И ИРЛ

19.09.2024. 14:45
ДЕО БЕОГРАДА ДАНАС БЕЗ ВОДЕ: Погледајте да ли се ваша улица налази на списку
česma

ДЕО БЕОГРАДА ДАНАС БЕЗ ВОДЕ: Погледајте да ли се ваша улица налази на списку

19.09.2024. 08:53
ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПАО РАЗБОЈНИК ИЗ БЕОГРАДА: Наоружан покрао пошту, па покушао да понови дело - полиција га пронашла, а ево и како (ВИДЕО)
Hapšenje

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПАО РАЗБОЈНИК ИЗ БЕОГРАДА: Наоружан покрао пошту, па покушао да понови дело - полиција га пронашла, а ево и како (ВИДЕО)

18.09.2024. 22:49
ГЛАВНА АУТОБУСКА СТАНИЦА У СРЦУ НОВОГ БЕОГРАДА Сам процес пребацивања обавиће се у једном дану, а ево КОЈИМ ЛИНИЈАМА МОЖЕТЕ СТИЋИ ДО ЊЕ
BAS

ГЛАВНА АУТОБУСКА СТАНИЦА У СРЦУ НОВОГ БЕОГРАДА Сам процес пребацивања обавиће се у једном дану, а ево КОЈИМ ЛИНИЈАМА МОЖЕТЕ СТИЋИ ДО ЊЕ

18.09.2024. 18:25
ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку
Napad na Izrael

ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку

20.09.2024. 14:35
ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо
Aleksandar Vučić

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо

20.09.2024. 14:17
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта

20.09.2024. 13:56
"УДАРАЛИ СУ МЕ А ПОТОМ ВЕЗАЛИ КАБЛОМ..." Језива исповест Србина након БРУТАЛНОГ пребијања и пљачке на Космету: Дошли су са ДРВЕНИМ палицама (ВИДЕО)
opljačkan Dejan Radić

"УДАРАЛИ СУ МЕ А ПОТОМ ВЕЗАЛИ КАБЛОМ..." Језива исповест Србина након БРУТАЛНОГ пребијања и пљачке на Космету: Дошли су са ДРВЕНИМ палицама (ВИДЕО)

20.09.2024. 13:49
ЗАСТАВА 2024: "ИЗУЗЕТНО САМ ПОНОСАН, ДАНАС ОДЛУКА О ВОЈНОМ РОКУ" Председник Србије се обратио јавности са аеродрома у Батајници
Aleksandar Vučić

ЗАСТАВА 2024: "ИЗУЗЕТНО САМ ПОНОСАН, ДАНАС ОДЛУКА О ВОЈНОМ РОКУ" Председник Србије се обратио јавности са аеродрома у Батајници

20.09.2024. 11:15
ХОРОР У БЕОГРАДУ! Достављач хране покосио децу на пешачком, малишани кренули у музеј
najnovija vest, najnovija

ХОРОР У БЕОГРАДУ! Достављач хране покосио децу на пешачком, малишани кренули у музеј

20.09.2024. 14:07
ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо
Aleksandar Vučić

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо

20.09.2024. 14:17
"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"
Suđenje za masakr u Ribnikaru

"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"

20.09.2024. 11:19