Иванин БЕЛИ ЛУК је ЦРНЕ БОЈЕ, нема непријатан мирис и слаткастог је укуса: Београђанка смислила иновативну верзију белог лука
Београђанка Ивана Станковић испричала нам је како је дошла на идеју да баш одабере производ који се на Балкану једе у огромним количинама
Београђанка Ивана Станковић испричала нам је како је дошла на идеју да баш одабере производ који се на Балкану једе у огромним количинама, а људи га избегавају због непријатног мириса, набавила специјалну машину за ферментацију и створила црни бели лук.
Никола је апсолутни геније: Направио је рукавицу која може да препозна лица, емоције и јачину светлости (ВИДЕО)
Желела је само да трижишту Србије понуди иновативну верзију белог лука, који се у нашем окружењу доста користи, али и избегава због нус појава које су ту након конзумације, непријатан задах. Код ферметисаног белог лука њега нема, врло је пријатног слаткастог укуса.
- Прво сам купила ферментатор машину која одржава, односно контролише влагу и температуру. Све радим сама, од производње до паковања. Кад у машину убацим лук, он ту остаје месец и по дана. Производ нема никакве додатке, током ферментације мења му се хемијска структура, па постаје слађи од обичног белог лука. Због тога га у ресторанима често сервирају у виду мезеа или чак дезерта - прича Ивана и наглашава да је бели лук који користи пореклом из Србије.
- Идеја се реализовала пре две године, добила сам бесповратна средства за развој бизниса од Развојене агенције Србије и упустила сам се у развој производа. Дуг је процес од идеје до реализације исте, како би се производ нашао на полицама и био доступан потрошачима - каже Ивана, и додаје да доста рада стоји иза свега тога.
На питање како људи реагују на црни бео лук, Ивана каже:
- Занимљиво је како људи реагују. Углавном им се допадне али им је цудно како то бели лук а црн. Тек сада после две године видим да се потрошачи навикавају и расположени су за другачији бели лук. Ускоро се надам и извозу. Мислим да Блацк look има потенцијал за то - рекла је Ивана.