Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Деца га видела како прича са мештанином, мајка упутила потресан апел: Ово су последње информације из потраге за несталим Миланом Ђорђевићем

28.06.2024. 08:31
Milan Đorđević
Милан Ђорђевић / Извор: Shutterstock/Društvene мреже

Несталом Милану Ђорђевићу се сваки траг изгубио 10. јуна.

Полицијска управа у Нишу није обуставила потрагу за Миланом Ђорђевићем (41) који је 10. јуна нестао на Сувој планини и за Ђорђевићем се и даље интензивно трага, сазнаје наш портал у ПУ Ниш.

Полиција, додали су у ПУ Ниш, преузима све мере и радње из своје надлежности како би Милан био што пре пронађен.

Нажалост, потрага која кренула још истог поподнева када је на излететишту Бојанине воде пронађен његов телефон, за сада није дала резултат.

Неколико стотина људи, међу којима су полицајци, жандармерија, ватрогасци, припадници Горске службе спашавања, шумари, планинари, алпинисти, пријатељи и рођаци претражили су "уздуж и попреко" део Суве планине од Бојаниних вода до манастира у селу Вета и од Бојаниних вода до Трема, највишег врха те планине, али млади фармацеут још није пронађен.

Nestao Milan Đorđević
Нестао Милан Ђорђевић / Извор: Друштвене мреже

Како медији сазнају од извора блиског истрази протеклих дана полиција је прегледала све напуштене викендице у селима у подножју тог дела Суве планине најближег Бојаниним водама.

- Прегледане су викендице и напуштени објекти у Јелашници, Чукљенику, Горњој и Доњој Студени, у Вети која припада белопаланачкој општини, чак и у Космовцу, који је доста удаљен од Бојаниних вода. Полиција је разговарала са мештанима, викендашима, планинарима, дрварима, али нигде никаквог трага, нити је ко од њих видео Милана. Након неколико дана портаге у селима, потрага је поново усмерена ка излетишту Бојанине воде и планини - казао је извор.

Мештанин га видео последњи?

Урош Смиљанић, члан Горске службе спашавања и начелник центра ГСС Ниш каже да не памти да је неко на Сувој планини нестао, а да никада није пронађен.

Нестали фармацеут је последњи пут виђен 10. јуна и од тада од њега нема ни трага, ни гласа.

- То је једно од омиљених излетишта, а имамо сазнања да је и МИлан често планинарио. Позвани смо тог дана (10. јуна) око 23 часа, а већ око поноћи је прва наша екипа била на терену. Иако су ноћу много тежи услови за претрагу терена, изашли смо јер је у питању нестанак особе и ту је време важан фактор. Те вечери није било резултата, па смо наставили са претрагом терена и сутрадан, када су били много бољи услови, због видљивости пре свега - објашњава Урош Смиљанић из ГСС Ниш.

По његовим речима они су на терен изашли да би пре свега помогли породици, али и асистирали МУП Србије чији службеници руководе спасилачким акцијама.

- Ту је било полицајаца, жандармерије, придружили су се ловци, планинари, обични грађани пријатељи и родбина несталог човека. У акцији су учествовали и пси трагачи, али, нажалост, Милан до сада није пронађен. Дуго радим овај посао, познајем и Суву планину, не сећам се да је неко нестао без трага. Имали смо доста интервенција ту, углавном су у питању старији људи који имају деменцију, као и излетници који залутају. Али, свако буде пронађен. Милан је познавао планину, па смо, пре свега, у почетку потрагу сконцентрисали на стазе којима је ишао. Он са собом није понео никакву опрему за планинарење и боравак у планини, из кола је изашао у патикама, фармеркама и кошуљи. Ипак, температура се ноћу не спушта толико да би му живот био угрожен - објаснио је овај припадник Горске службе спашавања пре више од недељу дана.

Suva planina
Сува планина / Извор: Shutterstock

Како је време одмицало, потрага се ширила, па је специјализована екипа претражила и тежак терен испод врха Трем, где су морали да се спусте конопцима, што је једна од најкомпликованијих спасилачких акција. Ипак, ни тамо није било ни трага ни гласа од Милана Ђорђевића.

Милан Ђорђевић, фармацеут из Ниша, нестао је око 11.30 часова.

Пре тога је дошао до мајке, где је попио кафу са њом и послао неколико службених мејлова. Тог дана требало је да иде на састанак у Универзитетско-клинички центар у Нишу, јер је заступник велике фармацеутске куће. Након тога је сео у службену „шкоду“ и одвезао се до напуштене планинарске станице код Бојаниних вода. Тамо је пронађен његов аутомобил, у чијој су касети била оба његова мобилна телефона, службени и приватни.

Он је виђен и у једном од села на Сувој планини, видела су га наводна деца да прича са старијим мештанином који је косио ливаду.

Вероватно је тај мештанин последња особа која је видела Ђорђевића.

Мајка несталог фармацеута апелује на све људе који могу да помогну да то учине, али да им не одмажу својим објавама на друштвеним мрежама.

- Ово је безобразлук шта се све пише и коментарише на друштвеним мрежама. Апелујемо на грађане да не пишу и не коментаришу нешто што није истина. Непримерено је преносити непроверене информације. Миланов син је старији, може већ дете то да прочита. Нека се ставе у наш положај, па да их питам како би њима било - изјавила је она.

Nestao Milan Đorđević
Нестао Милан Ђорђевић / Извор: Друштвене мреже

Она је раније истакла да њен син није у манастиру у Вети и није се замонашио као што је то објавио један београдски портал.

- Настављамо да га даље тражимо, али где, нисмо паметни. Његов син пита мајку сваког дана када ће отац да му се врати. Детету много тешко пада ово што се са Миланом догодило. Одбија да иде на тренинг, неће да иде рођендане код другара, само о оцу прича. Не знам како ћемо да преживимо ово што нас је задесило. Само неко да јави да је жив, уколико је изабрао неки други пут, прихватићемо и то. Све ћемо да прихватимо само да знамо да је жив - видно потресена говори мајка несталог Милана.

Милан је 10. јуна паркирао је своје службено возило „шкоду“ на паркингу на излетишту Бојанине воде и на том месту изгубио му се сваки траг. Где је млади Нишлија и шта се са њим догодило и даље је мистерија.