Квалитетнија и разноврснија исхрана на Војној академији: Проширен избор оброка и појачана нутритивна вредност (ФОТО)
У циљу побољшања квалитета исхране и задовољства свих корисника исхране на Војној акдемији у протеклом периоду урађено је много када је реч о унапређењу техничко-технолошког и нутритивног аспекта функције исхране.
На Војној академији исхрани се посвећује посебна пажња у циљу одржавања и унапређења захтеваног нивоа психо-физичких и интелектуалних способности свих њених припадника.
Стални рад на унапређењу функције исхране усмерен је на правилну исхрану и задовољство корисника, првенствено ученика и кадета, као специфичних категорија узраста, код којих је потребно створити здраве навике у исхрани које доприносе расту њихових укупних способности.
Свети мученици Јасеновачки: Јако је важно да се на данашњи дан помолимо за њих
ЧУДА СЕ ДЕШАВАЈУ ОНИМА КОЈИ ВЕРУЈУ: Мали Богдан Гицовић снагом и жељом за животом победио опаку болест (ФОТО)
НАЈОПАСНИЈИ УБОДИ: Код неких особа само црвенило, док други падају у кому
У циљу побољшања квалитета исхране и задовољства свих корисника исхране на Војној акдемији у протеклом периоду урађено је много када је реч о унапређењу техничко-технолошког и нутритивног аспекта функције исхране.
Ради задовољења потреба у исхрани припадника Војске Србије извршена је измена доручка која је обухватила повећање норматива и додавање нових компоненти. Наведено је условило повећање енергетске вредност доручка за приближно 200 кцал или око 20%. Уз претходне измене које су за циљ имале већу заступљеност јела која су боље прихваћена од стране корисника, енергетска вредност целодневног оброка је повећана за приближно 400 кцал или 10%, тако да сада износи око 4200 кцал.
Проширен је избор оброка увођењем доручка на бази два менија и ручка на бази три менија. Нутритивна вредност доручка појачана је додавањем допунских компоненти уз истовремено увећање норматива постојећих прехрамбених производа.
Јеловник је, такође, обогаћен новом компонентом - мешавином житних пахуљица са и без сушеног воћа, коју кадети по сопственом избору могу користити уз доручак, а њом се на квалитетнији и потпунији начин задовољавају нутритивне и енергетске потребе кадета, генерисане повећаним психо-физичким напрезањима у редовној настави и на спортским активностима, као и способност за боље праћење наставе и усвајање нових знања (олигоелементи, алкалоиди и витамини групе "Б").
Како би се за исхрану кадета и свих припадника Војске Србије обезбедили квалитетни прехрамбени производи промењени су кондиторски производи који се користе за ужину. Набављени су вафл производи, житни производ, кекс са млечном чоколадом и други производи који су свој квалитет потврдили на тржишту и радо су прихваћени и од стране кадета Војне академије.
Први пут је уведено да су индивидуална паковања тих производа обележена логом Војске Србије.
За потребе исхране припадника Војске Србије део прехрамбених производа се набављаја у квалитету који је изнад квалитета који је заступљен на тржишту. Месне конзерве, које су битан сегмент исхране у Војсци, набављају се на основу посебних захтева квалитета како би се обезбедила дуготрајност и прихватљивост од стране корисника.
Спровођењем доследне контроле и корективних мера побољшан је и квалитет и асортиман сезонског воћа и поврћа, пекарских производа, свежег меса и сувомеснатих производа који се свакодневно користе у исхрани кадета.
Уређењем унутрашњости кадетског ресторана, постављањем новог осветљења и дисплеја са корисним информацијама о дневним менијима, амбијент сале за обедовање је учињен пријатнијим и функционалнијим за коришћење.
У централном делу сале за обедовање инсталирана је витрина за салате са разноврсним дневним менијем састављеним од три врсте салата, чиме је омогућено самопослуживање у складу са личним афинитетима кадета.
Заменом пластичног са порцеланским посуђем за обедовање омогућено је боље очување сензорних и нутритивних својстава хране и повећано задовољство кадета и свих оних који се хране на Војној академији.
Набављене су и стављене у функцију најсавременије машине за термичку обраду намирница, које омогућавају већу економичност технолошког процеса обраде намирница и боље органолептичке и нутритивне карактеристике хране у складу са потребама абонената, као и машине за прање прибора и посуђа чиме је унапређен санитарно-безбедносни аспект припреме и поделе хране према највишим стандардима.
НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА: Регистровано још 108 позитивних на корона вирус, две особе преминуле
Др Јанковић издао ново упозорење: У ова четири града ситуација са короном се погоршава!
Да ли ће Срби у карантин након повратка са пута? Министар Лончар објаснио шта нас чека и које мере су могуће!
ОНИ СУ НАЈСТАРИЈИ ПРВАЦИ У СРБИЈИ: Љиљана (62) и Благоје (46) уписали основну школу
ПУНО ЈЕ НЕДОУМИЦА ОКО ДРУГОГ ТАЛАСА КОРОНЕ: Да ли ће овај град у Србији бити НАЈЗАШТИЋЕНИЈИ када дође до новог удара вируса?