НИШ: Ђаци другопласирани на републичком такмичењу угоститељско-туристичких школа
На 18. Републичком такмичењу, које је одржано у Новом Саду, ученици нишке Угоститељско-туристичке школе освојили су екипно друго место. Ђаци из Ниша су се такмичили у пет дисциплина у конкуренцији од десет школа, а полагали су и тест знања из области кулинарства и услуживања.
Такмичење је одржано 8. и 9. априла, а седморо ученика четвртог степена из Ниша освојило је награде у пет дисциплина.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/04/10/pjimage_6_0.jpg?itok=DNzMwCMO)
ДЕВОЈКА ЗАПАЛИЛА МРЕЖЕ! Порука коју је оставила на ауту одушевила све, пљуште коментари (ФОТО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/03/31/selo-borac.jpg?itok=9yCC9EMj)
СРСПКО СЕЛО ОКО КОЈЕГ СУ СЕ ОТИМАЛЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ: У њему су живели цареви, а данас су снимане најпознатије серије (ВИДЕО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/09/14/vreme.jpg?itok=HNjIehsm)
ХЛАДНОЋА И МРАЗ: Ледено време нас не напушта, а ево какве нас температуре очекују данас
Ученице Александра Миленковић и Тара Алексић такмичиле су се у дисциплини Припрема менија за свечани ручак-банкет у којој су освојиле друго место, а ментори су им биле наставнице Милица Бероња и Милка Ранђеловић - наводе из Угоститељско-туристичке школе.
У дисциплини Услуживање на свечаном ручку-банкету друго место су освојили ученици Филип Младеновић и Стефан Радосављевић, док је ученица Марија Миленковић другопласирана у дисциплини Припремање јела по избору од понуђених намирница.
Ученица Светлана Милошевић такмичила се у дисциплини Припремање и довршавање јела пред гостом и освојила четврто место, а Филип Петковић је у дисциплини Презентација, декантирање и услуживање вина пред гостом освојио такође четврто место.
Координаторка практичне наставе Угоститељско-туристичке школе Маријана Андрејић је истакла да је такмичење од непроцењивог значаја за ученике јер је прилика да покажу оно што су научили у школи, али и да стекну искуство и нова знања и да на најбољи могући начин споје теорију и праксу.