ОВЕ ДВЕ НАМИРНИЦЕ НАЈБОЉЕ ЗА ЗДРАВЉЕ ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ! Др Перишић открио зашто је важно уносити их у организам
Др Војислав Перишић говорио је о здравственим предностима јабука и јабуковог сирћета, а објаснио је и како треба да се узимају.
Гастроентеролог проф. др Војислав Перишић причао је у Јутарњем програму о здравственим бенефитима јесењег воћа, а посебно је издвојио грожђе и јабуке.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/25/shutterstock_1315683677.jpg?itok=Nnxgv8Ng)
Данас је најтеже наћи ДОБРОГ МАЈСТОРА: Ево како да решите овај проблем!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/25/profimedia-0629874753.jpg?itok=wN7F9hiO)
СИМПТОМИ КОРОНЕ КОД ДЕЦЕ! Ово је најважнији ЗНАК да дете треба водити код лекара
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/25/pjimage_1_1.jpg?itok=7LUShayG)
ВРАЋА НАМ СЕ КОШАВА! Детаљна прогноза до краја месеца - метеоролог открио када можемо да очекујемо кишу
- Бог је људима дао у јесен два капитална воћа - јабуке и грожђе - истакао је др Воја и споменуо антиканцерску супстанцу која се налази у грожђу, али и у јабукама, а то је антиоксиданс ресвератрол.
- У јабукама га има мање, али га има. Ту је и витамин Е, кверцетин, јабука је чудо! 90 активних хемијских супстанци се налази у њој - каже и објашњава да је чак и производ од овог воћа веома користан за здравље.
- Јабуково сирће се много помиње у разним саветима. Оно, иако је кисело, када уђе у усну дупљу практично након пар центиметра, његов садржај постаје базан. И нема то штетно кисело дејство. Јако много освежава - каже професор који је испричао и анегдоту како се враћао са пута, јако умуран, када је попио мало јабуковог сирћета а које га је окрепило.
- Након пола сата био сам потпуно "свеж". Јабуково сирће јако обнавља организам. Узима се неразблажено, 30-40 мл, али дода се мало меда. И то не само због укуса, већ антиупалних дејстава које мед има. Киселина из јабуковог сирћета обнавља наше слузнице, то је храна за њих - напомиње др Воја и истиче да су управо ове две намринице о којима се у емисији говорило, најбоље за здравље одраслих и деце.
- Јесен је, узимајте јабуке и грођже. Не треба вам пробиотик, не треба имунотерапија. Један дан дете мора да поједе грозд и две јабуке, једну за доручак, другу за ручак. Ја одавно вечерам воће.
А да ли је боље ољуштити јабуке или их јести са кором, гастроенетеролог каже:
- Боље их је прати једно 15-20 минута како би се са корице уклониле активне хемикалије, него ољуштити. Довољно је 15 минута, оперите и обришите - закључио је доктор.