ОВО ЈЕ ДОКАЗАНО НАЈОПАСНИЈА НАМИРНИЦА НА СВЕТУ: Једемо је неограничено и чак дајемо ДЕЦИ!
Ту намирницу не конзумирају милијарде људи, и то у абнормалним количинама.
Једна од тих намирница је чипс, који је изазвао сензацију у прехрамбеном свету јер су га поједини амерички медији попут Натурал newsa, Ливинг traditionally, Healthy food хоусе и многи други прогласили најотровнијом намирницом на тржишту хране у свету!
ВАСКРС У ПОРОДИЦИ КОЈУ ЈЕ ЗАДЕСИО СМРТНИ СЛУЧАЈ: Да ли јаја треба фарбати у ЦРНО?
Не би то било ништа да управо ту намирницу не конзумирају милијарде људи, и то у абнормалним количинама.
Да, сви знамо да је чипс нездрав, али да је толико токсичан да се апсолутно треба искључити из свакодневне исхране, то никоме није у потпуности јасно. Да јесте, објашњавају стручњаци, човечанство би престало са конзумирањем ове канцерогене намирнице, преноси Нови.
Многи људи су уверени да се чипс припрема од кромпира, али како ови медији наводе, то је далеко од истине. Како они пишу, у првој фази производње састојци попут пиринча, пшенице, кукуруза и кромпирних пахуљица мешају се како би се добило тесто, које се затим обликује у калупима, након чега се пржи у кључалом уљу и просушује.
СТИЖЕ ВРЕМЕНСКИ УДАР: Од следеће недеље ЈАКЕ кише, а ево када стиже ПАКЛЕНО ЛЕТО! Детаљна прогноза ДО СЕПТЕМБРА!
ЗНАТЕ ЛИ КО ЈЕ? ОВАЈ човек држи УРНУ Мире Марковић, а био је у ВЕЛИКОЈ ВЕЗИ са породицом Милошевић (ФОТО)
Прострли тепихе усред Врања и почели клањање! Снимак УЛИЧНЕ МОЛИТВЕ миграната шокирао Србију
У задњој фази чипсу се додају појачивачи укуса, који су сами по себи токсични. Иако су сви састојци за смесу од које се прави чипс генетски модификовани, јер су јефтинији и доступнији, један од најопаснијих састојака у чипсу није додат у процесу производње, већ је нус-продукт прераде. У питању је акриламид.
То је опасна канцерогена супстанца, за коју је одавно познато да узрокује рак код животиња, а управо чипс их има у ненормалним количинама, далеко од допуштене мере, наводе горе поменути медији. До стварања акриламида долази код припреме хране која је била изложена термичкој обради печењем и пржењем, због чега су посебно присутни у чипсу јер се након печења на високој температури и исушују на високој температури.
Чињеница је да сва храна која се обрађује на температурама изнад 100 степени садржи ову канцерогену супстанцу, а ниво ове материје у популарној намирници која осваја свет толико је изнад допуштеног, да је 2005. године Калифорнија тужила једну фабрику због тога што не упозорава своје потрошаче на опасности и отрове опасне по здравље који се налазе у прехрамбеним производима.